<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
mat shu ar? ko shing chik ng moon yi ar?
BOYDWAN 發表於 2010-3-19 01:10 AM
嘩~好難睇呀~

我呢...唔知係咪人有問題?
無啦啦...一班人(全男)明明都玩埋,上堂、食lunch都無咩野
放左學大家各有各路都無咩接觸
講之間有無得互相罪就一定無~

但無啦啦...呢幾個人好似好刻意咁避我
一路以黎我都當自己誤會,get錯啦
始終都唔想搞到咁明咁白...
男人老狗,只想大家齊齊學業上互相努力幫忙
但今日原本話上完堂去圖書館溫書
跟住我咪打俾佢地其中一個
途中我見到佢地背向住我
對住個響緊既電話好不知所惜咁...
係唔想聽但又唔散cut我線
到我行過,佢地就扮曬野問我:搵我呀?咩事呀?
我另一個同我同行既fd見到都話:佢地同你有仇咩?
唔明點解要咁...我真係當佢地同學
佢地唔知做咩咁避我,平時有notes photocopy,佢地都收收埋埋咁
唉....何必呢....
lei gong ying man ngo mat yau gong ying man lor~
你講英文我物又講英文咯~
pui lei ng yung sau she pan la~
陪你唔用手寫板喇~
BOYDWAN 發表於 2010-3-19 01:18 AM
外星文
lei gong ying man ngo mat yau gong ying man lor~
你講英文我物又講英文咯~
pui lei ng yung sau she pan la~
陪你唔用手寫板喇~
BOYDWAN 發表於 2010-3-19 01:18 AM
don;t play this la...very waste spirit.
嘩~好難睇呀~

我呢...唔知係咪人有問題?
無啦啦...一班人(全男)明明都玩埋,上堂、食lunch都無咩野
放左學大家各有各路都無咩接觸
講之間有無得互相罪就一定無~

但無啦啦...呢幾個人好似好刻意咁避我
一路以 ...
自由神 發表於 2010-3-19 01:18
兩個字:
忌材

人天生就會有兢爭對手, 當然有d 人會選擇正面應對, 但同時有d 人會選擇迂迴處理(即係鬼祟啦!)
有需要介懷嗎? 無需要.
"君子坦蕩蕩, 小人長戚戚" 既然佢地心中有鬼選擇避你, 咁立場已經好明顯: 佢地唔想你成功過佢地
理由好簡單, 無人鍾意被比低, 咁就當然選擇避強噬弱啦.
so what? 食物鏈就係咁, 強者敗更強者勝; 佢地喺你身上得到好處或有用資料, 咁就當然唔希望有嘢跌番出嚟比你, 務求自己更穩操勝算啦, 所以係好應該避你咖......以小朋友層次, 係咁上下啦~

咁做當然柒啦, 目光短淺只拘泥於小利, 將來佢地就知! 人從來唔知幾時先叫大賺更唔知幾時大蝕, 樣樣想只賺唔蝕? 邊有咁理想?
所以呢, 由佢啦! 呢種層次嘅人識少個無遺憾喎~
查吓康熙英文字典就有咖喇~
don;t play this la...very waste spirit.
d228216 發表於 2010-3-19 01:28
做乜無啦啦塊板又壞嘅? 你唔係好似呀ruby 姐咁用原子筆寫落去吓嘩? (不傳醜事爆煲~ )
兩個字:
忌材

人天生就會有兢爭對手, 當然有d 人會選擇正面應對, 但同時有d 人會選擇迂迴處理(即係鬼祟啦!)
有需要介懷嗎? 無需要.
"君子坦蕩蕩, 小人長戚戚" 既然佢地心中有鬼選擇避你, 咁立場已經好明顯: 佢地 ...
BOYDWAN 發表於 2010-3-19 01:40 AM
我自己心入面都係覺得無病無痛,無啦啦咁多數係佢地驚我會高過佢地
嚴格黎講讀書成績我唔比佢地所有人都強
但我唔明白,點解我會變成被聯合攻擊既一個
講真...佢地咁對我都好啦,我都係咁過
我只係覺得咁好無謂,佢地朋友已經唔多,仲成班女人咁搞小圈子
一個人又好、兩個人又好,我高過佢地都唔代表我贏,世界之大,何處最高....
此刻覺得人既質素真係可能有別.....
off lu, 要同老婆仔睇碟.......都唔明點解睇港產片佢都要問有無英文字幕嘅呢.......
我自己心入面都係覺得無病無痛,無啦啦咁多數係佢地驚我會高過佢地
嚴格黎講讀書成績我唔比佢地所有人都強
但我唔明白,點解我會變成被聯合攻擊既一個
講真...佢地咁對我都好啦,我都係咁過
我只係覺得咁好無謂,佢地朋友已經唔多,仲成班女人咁搞小圈子
一個人又好、兩個人又好,我高過佢地都唔代表我贏,世界之大,何處最高....
此刻覺得人既質素真係可能有別.....
自由神 發表於 2010-3-19 01:49
覆完你我先off.

評分次數

多謝哥哥
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。