<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
人既能力真係好有限,,,
面對天災,就渺小得好似塵埃一樣,,
自由神 發表於 2011-3-17 08:24 PM
天地萬物,冥冥中有主宰
囡囡6.5磅, 仔仔6.8...........咁就14磅, 難為Ruby 佗住咁多個月.
所以生完之後佢瞓咗成日, 隻手捉實我未放開過, 我水都唔敢飲驚疴尿鬆手會整醒佢.....
BOYDWAN 發表於 2011-3-17 10:05 PM
咪掛住錫仔女,要錫多啲老婆!
天地萬物,冥冥中有主宰
小小康 發表於 2011-3-17 10:06 PM
這就是命!
開頭我諗住我會頂唔順佢地喊, 但結果當佢地喊嗰陣我反而覺得個心定d.....
因為個助產士要拍佢地背脊先識喊, 啱啱出嚟嗰陣無聲咖!
抱佢地嗰種感覺........好怪, 軟綿綿暖笠笠咁, 好安靜但係又真係郁郁吓, 唔識形容 ...
BOYDWAN 發表於 2011-3-17 10:02 PM
我都係 3月 出世o架! 我阿爺同我講, 當時我老豆番到屋企, 同佢阿爸阿媽講生左一個有缺陷o既仔,
阿爺話見到我老豆都流左一滴眼淚. 個有缺陷o既仔係我. 當時係我第一次感覺到有父愛.
第時, 你對仔囡大左記著要講比佢聽, 你有幾錫佢
做左人老豆,又過一個stage
真係好呀
自由神 發表於 2011-3-17 22:04
我都係嗰句, Ruby 先係最大嗰個, 生之前我問過醫生幾次, Ruby 會唔會有危險, 連我呀媽都話我長氣........
醫生就好好, 話媽咪同BB健康到不能再健康, 會等Ruby 生體機能完全百份百放鬆嘅時侯先開始開刀, 麻醉藥份量一定啱啱好.
結果生完, BB 洗完白白同抽血檢查後唔駛兩個鐘, Ruby 就醒喇.
醫生重同佢講, 決定唔用聯針用釘聯, 疤痕會細好多好多, 磨一兩次皮就著比堅尼都得........但係我唔會比咯!
**** 本內容被作者隱藏 ****
BOYDWAN 發表於 2011-3-17 19:02
咪掛住錫仔女,要錫多啲老婆!
自由神 發表於 2011-3-17 22:10
我啱啱答咗......我都係唔會將仔女放第一位.
無個老婆, 又何來佢地?
我都係嗰句, Ruby 先係最大嗰個, 生之前我問過醫生幾次, Ruby 會唔會有危險, 連我呀媽都話我長氣........
醫生就好好, 話媽咪同BB健康到不能再健康, 會等Ruby 生體機能完全百份百放鬆嘅時侯先開始開刀, 麻醉藥份 ...
BOYDWAN 發表於 2011-3-17 10:16 PM
哈!我媽子以前喺我幾歲果陣成日對我show肚條拉鍊仔
係咁教我:你就喺呢度出黎嫁啦!
咁鬼樣教我嫁wor,,,
我啱啱答咗......我都係唔會將仔女放第一位.
無個老婆, 又何來佢地?
BOYDWAN 發表於 2011-3-17 10:18 PM
唉,,,都不知幾多人錫仔唔錫老婆,,,
我幾个姨丈都係咁能樣,,,
我都係 3月 出世o架! 我阿爺同我講, 當時我老豆番到屋企, 同佢阿爸阿媽講生左一個有缺陷o既仔,
阿爺話見到我老豆都流左一滴眼淚. 個有缺陷o既仔係我. 當時係我第一次感覺到有父愛.
第時, 你對仔囡大左記著要講比 ...
ktwu2007 發表於 2011-3-17 22:12
我會, 我一定會.
我已經錄咗幾段片比佢地咖喇, 儲儲埋埋我諗將來都夠佢地睇好耐.
當我抱佢地嗰一刻, 除咗呆之外都無乜反應比到, 直至抱埋Ruby 身邊嗰陣先忍唔住.....太多人, 我都估唔到我會忍唔住!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。