<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇02 (保存愛藏版)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by mhkk at 2007-4-26 02:10 AM:

咁都得

勁乃你先得
呢個二折咋喎
Originally posted by QuiGonJinn at 2007-4-26 02:16 AM:

以正視聽
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid2099788

大師級即係大師級~
Originally posted by ckyckk at 2007-4-26 02:20:

大師級即係大師級~

咁啱識少少姐
行開一會...
Originally posted by gn00987333 at 2007-4-26 02:26 AM:
行開一會...
慢慢打...
Originally posted by gn00987333 at 2007-4-26 01:43 AM:

不愛
只愛爸,媽
不愛國家
憤世疾俗
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by Triangel at 2007-4-26 02:52 AM:

憤世疾俗
算是吧
現在經常想全人類死亡
somebody knows what's that meaning, of course~
cos this is a place to show off or learn one thing: effective.
that's why pts means nothing~
during the past years, I think you should know why I decided to stay.....interesting ah?

different kind of people, different kind of age, different kind of style.......that's the most attractive things in here.
so, there's no need to mention too much, just remember why you're be here~

of course in someone's view, pts & cost material is important than anything la~
可以咁講....一樣米養百樣人 , 好似戀愛版同政治版 , d人可以長篇大論 , 吾係因為分數....係因為動機 . 你篇文章 , 你個話題  , 令佢產生興趣 , 自然有留言的動機.... 所以我上次係吹水版個開門機率問題 , 因為有些少討論 & 爭辯成份 , 所以能夠引起動機..... 但亦只限於幾個人重重複複的討論 , 因為個題目只令某d人引起動機.....

所以我去出搵d IQ 題 , 偵探題比人玩 , 係因為ed題目容易入門 , 老少咸宜 ..... 但無啦啦 , d人做咩要玩你d遊戲先 !?!  要我用腦諗咁多野 , 又要打字.... 除非我有興趣啫 , 吾係去Aio 睇相好過........所以有好多玩ed題目既地方 , 都叫人出完個題目 , 跟手出埋個答案比人睇 , 原因係費事麻煩 , post 貼d人多數轉貼番黎 , 佢睇吾睇得明條題目都成問題 , 莫說要佢解釋答案 ..... 而更甚的是 , d人連答案錯左都吾知 , 盲目咁copy 網上流轉的答案 , 根本就個個投機取巧 , 不加思索 ...... 如果你話要人多d回覆咪得囉 , 最緊要有人回覆啫 , 係咁我post出黎有咩意思!!!!

而且 , 我明確立場 , 加分不是手段 , 我不是利用分數去引多d人去玩''我d遊戲'' , 加分反而係發展一種文化 、一種思維、一種氣紛既催化劑 .

由我係吹水版出ed過關遊戲開始 (2006-9-13)
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ighlight=%2Bplaybr2
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ge=1&highlight=

而你亦可以睇倒 , 當初係好少人咁無聊去玩ed題目 ,所以由我同你地講搞ed加分活動時 , 我就建議攞我d分出黎玩 ..... 直至今日 , kaichun88 、sakura310 、2000、 guswan、qqwqqwqqw1 、ronja 、kantang4910 等等.....佢地都係由一個贴開始,慢慢一個一個咁上車..... 原因在於發展是雖要吸引新人 , 有時人地三吾識七路過此地 , 要吸引佢就要有得益比佢 , 所以点解分數咁有用 , 就係咁解--->for 發展 ,  而且分數可保持凝聚力 , 令遊戲有一種獎勵性 , 大家就可以鬥志鬥力 , 挑戰遊戲取得分數.... 人地出腦,你出分 , 絕對係一種公平交易.

点解偵探遊戲d分數咁重要 , 係因為我見倒一個平時冇乜人去玩去留言既地方---> 『 腦筋急轉彎 』區 , 突然多左好多人去玩 , 而且d人真係有紋有路咁去玩遊......因為個個都想贏遊戲取得巨額分數 , 結果連帶個一區都旺埋.......  而且人地e加見成功左 , 重繼續推出第二個過三關 ,重增加左另一隻方式的偵探遊戲 .......所以我想係吹水版試下..... 但佢d加分遊戲係一連過三關的, 頭兩關容易 , 因為要送分 , 引人玩...... 第三關難 , 正是巨額分數所在.....但e度 , 根本就吾可以做到比咁高分數(例如過哂三關有50分比人, 你得吾得??? ....要知道 , 問題係有一定難度的 , 你估真係個個加50分咩 , 幾十人玩, 只得三個食全餐 , 咁都抵比啦~~~ ).... 所以我唯有分柝開三條题目 , 同改一改問題 , 等d答案豐富d ,令d人有多d point 位去攞分 ........但當然吾似得佢咁成功......

最後, 我playbr2 吾會理人点睇我 , 你覺得我係呃分兼扮野 show off都好 , 我係吾會停止發展e種文化同氣紛既 , 我可以攞自己d分出黎玩 , 直至我破產 ...如果你覺得睇我吾順眼 , 可以banana 左我 , 我得一個Anus , banana 我好容易, 我一定會消失或者人有一直認為我喧賓奪主 , 居心叵測 ...... 所以我希望ed 遊戲以後由Triangle 直接開post主持 , 我會比哂問題 & 答案 , 橫掂我都玩左次 , 再主持遊戲都冇意思喇......而且我費事呃分兼扮野啦 , 我都知羞既!!! ........再見.
Originally posted by playbr2 at 2007-4-26 03:12 AM:

可以咁講....一樣米養百樣人 , 好...
披著人皮的貓
Originally posted by gn00987333 at 2007-4-26 03:05 AM:

算是吧
現在經常想世界和平
7    6      5    4     3    2    1
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇02 (保存愛藏版)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。