<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
八圈都唔算少喎, 會唔會係你無汗出呀?
如果出完汗你唔即刻補番d 水同糖份, work 咖喎.......
BOYDWAN 發表於 2011-8-2 11:34 AM
有汗!濕鳩曬,水人咁嫁,,,
唔補?
我一般跑完,沖涼,之後會飲盒雀檸
咁你不如問問aunti 有無好ieda 比你吖, 可能佢唔知你試過但唔得喎~
BOYDWAN 發表於 2011-8-2 11:36 AM
佢都明今年個市唔好,,,
但就同大多數家長一樣
對"大學生兩个月都搵唔到工"覺得難以置信,,,
事關佢係仙踪林店長,見啲同我同年既人都唔少
有汗!濕鳩曬,水人咁嫁,,,
唔補?
我一般跑完,沖涼,之後會飲盒雀檸
自由神 發表於 2011-8-2 11:38
咁唔怪得知啦................
運動分兩種: 1) 強化鍛鍊   2) 機能平衡

機能平衡即係減磅, 做親呢d 運動一定要嚴格控制自己嘅吸收量, 因為要燃燒脂肪, 將多餘嘅熱量釋出.
如果你做完運動,  將熱量釋出後, 即時再補充糖同水份, 就會吸收得比平常快幾倍! 因為你嘅脂肪燃燒咗, 但身體未適應, 就會發出錯誤訊息以為要補充番d 養份比脂肪, 咁就瀨嘢喇.......
水都係, 所以d 拳擊手連水都要控制, 跑到仆街練到瞓街都係每日得三杯水就係咁解.
仲有喎, 你運動完唔好歎冷氣喎, 要調節番個體溫, 因為其實運動之後你嘅熱量仍然燃燒緊, 要時間去tune 番低咖!
佢都明今年個市唔好,,,
但就同大多數家長一樣
對"大學生兩个月都搵唔到工"覺得難以置信,,,
事關佢係仙踪林店長,見啲同我同年既人都唔少 ...
自由神 發表於 2011-8-2 11:42
咁你物去仙踪林見吓, 睇吓賢媽肯唔肯請你咯~
最重要嘅係, 你要比賢媽媽知道, 你見嘅範疇唔係佢工作嗰種範疇吖嘛, 好唔同咖~
咁唔怪得知啦................
運動分兩種: 1) 強化鍛鍊   2) 機能平衡

機能平衡即係減磅, 做親呢d 運動一定要嚴格控制自己嘅吸收量, 因為要燃燒脂肪, 將多餘嘅熱量釋出.
如果你做完運動,  將熱量釋出後,  ...
BOYDWAN 發表於 2011-8-2 11:50 AM
好困擾嫁,,,食又唔係食得多,但減極唔fit。
跑完點調節体溫?唔沖涼住?

而家先知原來水唔可以狂飲,,,
咁你物去仙踪林見吓, 睇吓賢媽肯唔肯請你咯~
最重要嘅係, 你要比賢媽媽知道, 你見嘅範疇唔係佢工作嗰種範疇吖嘛, 好唔同咖~
BOYDWAN 發表於 2011-8-2 11:52 AM
佢其實矛盾
知我唔應該做果啲
但又發現果班搵工易過我

好在屋企唔係等我開飯炸,唔係就仆街啦,,,
好困擾嫁,,,食又唔係食得多,但減極唔fit。
跑完點調節体溫?唔沖涼住?

而家先知原來水唔可以狂飲,,,
自由神 發表於 2011-8-2 11:55
咁如果你食得唔恰當, 吸收嘅比釋放嘅多, 就得唔到預期效果咖喇.
點調節体溫? 運動完之後keep 番保持室溫外狀態, 大約1粒鐘左右啦, 發覺cool down 咗之後都再無汗出, 就可以去沖涼喇.
水唔可以狂飲咖, 有無聽過水中毒? 水當然要飲, 但調節對自己相應嘅份量呀.
佢其實矛盾
知我唔應該做果啲
但又發現果班搵工易過我

好在屋企唔係等我開飯炸,唔係就仆街啦,,,
自由神 發表於 2011-8-2 11:58
咁真係無計咖, 一係就做住其他嘢邊做邊搵咯.......
始終零售業事場同寫字樓有相當差距, 對求職者嘅要求水準亦唔同嘛.
咁如果你食得唔恰當, 吸收嘅比釋放嘅多, 就得唔到預期效果咖喇.
點調節体溫? 運動完之後keep 番保持室溫外狀態, 大約1粒鐘左右啦, 發覺cool down 咗之後都再無汗出, 就可以去沖涼喇.
水唔可以狂飲咖, 有無聽過水 ...
BOYDWAN 發表於 2011-8-2 12:02 PM
咁有無話咩特別係喺操fit果陣係唔食得嫁?除左啲零食同高ca食物外。
小,我平時一番去就沖,唔怪得沖完仲係咁出汗,,,

我諗我明,身體想我做咩就死都唔好做住!
咁真係無計咖, 一係就做住其他嘢邊做邊搵咯.......
始終零售業事場同寫字樓有相當差距, 對求職者嘅要求水準亦唔同嘛.
BOYDWAN 發表於 2011-8-2 12:05 PM
而家我expected salary愈填愈低
就快低過min salary

其實佢地無逼既,係唔信自己个仔要搵咁耐姐
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。