<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 【滿天神論】一個講靈異/宗教既頻道
返回列表 回復 發帖
Originally posted by hideaki at 2005-7-7 13:18:
白色的T-Shirt 有點黃那種 (如果當時被我看到的話,肯定當場暈倒)
唔會咁好彩既^^
咁之後重有冇怪事出現呀??
世上有如此多的佛經 , 再加上歷代聖賢證果後所寫的

要全部看完及證悟 , 相信佛陀再世也要頭痛不巳 , 恐怕沒有那麼多時間修持至得悟

雖有八萬四千法門 , 但也太複雜了

希望有 得道之人 能整理出一個較直接的方法或流程(如教科書一樣)以方便一些如我
這些沒有利根器的人可更容昜理解及修持
Originally posted by 左輪仔 at 2005-7-7 01:23 PM:

唔會咁好彩既^^
咁之後重有冇怪事出現呀??
第二天病倒了 

我想問看看是不是在醫院碰鬼的機會較大,有些廁所門會自己開關 @@"
♀我爱黑涩会♂
☆鬼鬼後援會☆
[EF]GuiGui1989811
Originally posted by bobbywu at 2005-7-7 13:28:
世上有如此多的佛經 , 再加上歷代聖賢...
HI~bobby
我都係咁話....有時太多字反而令人更難明....
Originally posted by hideaki at 2005-7-7 01:29 PM:

第二天病倒了 

我想問看看是不是在醫院碰鬼的機會較大,有些廁所門會自己開關 @@"
可以咁講,在醫院碰鬼的機會較大,係啱的,
但要知道,一個家庭最易被靈入屋的是廁所.
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by hideaki at 2005-7-7 13:29:
第二天病倒了 

唔係咁化學呀@@"
醫院,聽人講係一個生死交接地方.....
有好多靈體出現,不過佢地唔會害人既,放心啦
Originally posted by bobbywu at 2005-7-7 01:28 PM:
世上有如此多的佛經 , 再加上歷代聖賢...
唔需要全部睇晒,睇咩佛經都得,自己覺得啱睇,
一部經能了解清楚已足夠.
Originally posted by 史艷文2 at 2005-7-7 13:38:
唔需要全部睇晒,睇咩佛經都得,自己覺得啱睇,
一部經能了解清楚已足夠.
最緊要一里通,百里明
喂左兄 rayallen條友係到回覆good,good,good推D舊post上黎,搞亂晒
Originally posted by 史艷文2 at 2005-7-7 13:42:
喂左兄 rayallen條友係到回覆good,good,good推D舊post上黎,搞亂晒
我諗佢都係想睇下我HIDE左既野咋,唔係有心既^^
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 【滿天神論】一個講靈異/宗教既頻道

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。