<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
原帖由 ktwu2007 於 2008-9-5 01:50 AM 發表:

d 人叫佢思文魚
係咩
我冇睇都市閒情好耐,大約有3年
原帖由 ktwu2007 於 2008-9-5 01:51 AM 發表:

貼張 思敏魚相
[color=][size=]
請PM我
http://3.blog.xuite.net/3/b/7/2/11862274/blog_88218/txt/7230576/71.gif
http://item.slide.com/r/1/7/i/MGDFPEZdsj8ASwodgRlW5OA9bXv-BzkR/

錦上添花易
落井下石更易
在醬油的餃子
混亂油煎的混雜的菜
Har Gow Dumplings un Soy Sauce
原帖由 gn00987333 於 2008-9-5 01:52 AM 發表:
係咩
ck 掛注溝 head 妹.
boy 掛注溝 tri .
原帖由 gn00987333 於 2008-9-5 01:52 AM 發表:
係咩
呢排夜晚暴住tv
成日有胡琳廣告
請PM我
http://3.blog.xuite.net/3/b/7/2/11862274/blog_88218/txt/7230576/71.gif
http://item.slide.com/r/1/7/i/MGDFPEZdsj8ASwodgRlW5OA9bXv-BzkR/

錦上添花易
落井下石更易
在醬油的餃子
混亂油煎的混雜的菜
Har Gow Dumplings un Soy Sauce
原帖由 ckp1117 於 2008-9-5 01:34 AM 發表:

你做咩咁想佢入
算拉
走哪
你或者比底777
我再問佢羅
bye
請PM我

錦上添花易
落井下石更易
在醬油的餃子
混亂油煎的混雜的菜
多謝dd同康哥
請PM我

錦上添花易
落井下石更易
在醬油的餃子
混亂油煎的混雜的菜
原帖由 ktwu2007 於 2008-9-5 01:59 AM 發表:

ck 掛注溝 head 妹.
boy 掛注溝 tri .
msn比網址我
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!
原帖由 mhkk 於 2008-9-5 01:59 AM 發表:

呢排夜晚暴住tv
成日有胡琳廣告
我睇唔到既
原帖由 e_e 於 2008-9-5 02:10 AM 發表:

msn比網址我
比尼段野你, 睇完好訓

真面目 : 諸葛梓岐 孔明後人變好立克妹

要 做 界 女 神 , 樣 靚 身 材 正 係 基 本 , 如 果 加 埋 個 潮 爆 勁 朵
就 更 加 fit 。 於 是 「 界 女 神 」 、 「 翻 版 樂 基 兒 」 周 街 係 。
最 近 模 界 就 有 位 24 歲 的 諸 葛 梓 岐 ( Marie ) 啜 好 立 克 啜 到
班 電 車 仔 頭 都 暈 。 諸 葛 小 姐 有 4 分 之 1 妹 血 統 已 有 優 勢 ,
姓 諸 葛 又 自 稱 係 孔 明 第 63 代 後 人 , 中 日 混 血 兒 加 搬 埋 曾
曾 曾 太 爺 出 山 , 諸 葛 梓 岐 就 話 : 「 我 氣 質 似 日 本 妹 , 仲
有 祖 先 遺 傳 小 聰 明 。 」 識 得 食 條 《 赤 壁 》 水 , 應 該 唔 只 小
聰 明 啦 。

5 呎 7 吋 高 的 諸 葛 梓 岐 , 拍 完 好 立 克 啜 啜 廣 告 後 , 上 月 中
首 次 行 Kipling 的 catwalk 便 拍 住 樂 基 兒 , 憑 33C 身 材 即 搶 去
黎 明 嫂 風 頭 。
除 遺 傳 妹 同 諸 葛 亮 基 因 之 外 , 在 山 東 出 世 的 諸 葛 梓 岐 最
威 係 屋 企 幾 有 貨 , 身 為 家 中 獨 女 ,父 母 做 生 意 經 常 世 界
各 地 周 圍 飛 , 六 歲 便 移 居 溫 哥 華 住 海 邊 豪 宅 兼 有 工 人 服
侍 , 嬌生 慣 養 的 諸 葛 梓 岐 更 自 稱 麵 都 未 煮 過 一 碗 。
家 陣 同 工 人 租 住 半 山 千 呎 豪 宅 , 屋 企 咁 有 貨 都 要 拋 個 身
出 做 model ? 諸 葛 梓 岐 就 話 純 粹 貪 玩 : 「 我 唔 鍾 意 有 任 何
束 縛 , 每 次 公 司 接 job , 都 會 問 清 楚 我 想 唔 想 接 , 每 次 做
完 幾 個 job , 覺 得 就 放 假 去 旅 行 , 平 均 每 個 月 都 去 日 本
shopping relax 。 簽 約 做 藝 人 就 唔 好 喇 , 我又 唔 係 等 錢 開 飯
。 」 大 小 姐 嬌 生 慣 養 唔 憂 做 , 即 係 隨 時 玩 厭 唔 做 索 模 ,
各 位 電 車 仔要 儲 閃 咭 就 快 手 喇 !

諸 葛 梓 岐 ( Marie )
年 齡 : 24 歲
身 高 : 5'7"
三 圍 : 33-25-34
出 位 工 作 : 好 立 克 、 Canon 、 位 元 堂 及 永 亨 銀 行 ( 與 鄭 中
基 合 拍 ) 電 視 廣 告 。

網 友 讚 blue-blood
好 立 克 廣 告 一 出 , 班 網 友 即 刻 好 似 發 現 新 大 陸 咁 個 個 讚
佢 索 之 餘 , 仲 話 佢 好 blue-blood 添 !

反 擊 假 妹
家 陣 本 地 模 成 日 扮 妹 look , 反 而 有 4 分 1 日 本 血 統 的 諸 葛
梓 岐 就 唔 恨 扮 妹 : 「 我 覺 得 氣 質 仲 緊 要 , 唔 係 化 個 妝 就
扮 到 。 」 咦 ? 好 有 針 對 性 喎 !

貨 車 帽 Janice Man
「 緊 身 tee 、 短 褲 、 cap 帽 我 都 會 , 不 過 最 緊 要 襯 番 自 己
身 形 , 高 身 形 先 好 睇 。 」

金 毛 Angelababy
「 我 覺 得 唔 需 要 刻 意 染 金 同 電 鬈 頭 髮 , 自 己 唔 需 要 咁 打
扮 。 」

大 眼 傅 穎
「 平 時 我 唔 會 畫 粗 條 eyeline 同 黐 假 眼 睫 毛 , 係 人 想 令 對
眼 長 同 大 先 會 咁 。 」

後 人 講 孔 明
諸 葛 梓 岐 自 細 聽 爺 爺 講 諸 葛 亮 的 三 國 故 仔 , 佢 仲 話 在 鄉
下 山 東 的 諸 葛 村 , 見 過 家 族 的 一 卷 絹 布 族 譜 。 吳 宇 森 執
導 的 《 赤 壁 》 中 金 城 武 靚 仔 兼 , 不 過 諸 葛 梓 岐 就 話 祖 先 一
定 冇 咁 有 型 但 亦 冇 咁 : 「 我 諗 真 正 諸 葛 亮 係 man 。 」

諸 葛 梓 岐 話 細 個 返 鄉 下 有 條 山 東 村 , 曾 經 見 過 諸 葛 亮 畫
像 , 「 家 族 重 男 輕 女 , 大 個 都 唔 使 再 返 鄉 下 , 家 唔 記 得
個 圖 點 樣 喇 , 不 過 印 象 中 應 該 冇 金 城 武 咁 型 ! 」

堅 料 :
草 船 借 箭 — — 東 吳 因 缺 箭 攻 擊 , 諸 葛 亮 命 各 軍 在 箭 船 兩 旁
插 滿 草 人 , 半 夜 在 大 霧 將 船 駛 近 曹 軍 , 曹 操 令 弓 箭 手 亂
放 箭 , 最 後 劉 軍 收 集 十 多 萬 支 箭 。
「 爺 爺 話 呢 個 戰 略 係 最 引 以 為 傲 事 , 仲 話 當 年 周 瑜 為 考
驗 諸 葛 亮 , 要 10 日 內 收 集 箭 , 最 後 3 日 就 搞 掂 。 」

火 燒 連 環 船 — — 在 赤 壁 之 戰 中 , 主 帥 周 瑜 為 消 滅 曹 操 率 領
的 大 批 水 陸 軍 , 以 火 箭 再 借 助 風 勢 擊 退 曹 軍 連 環 戰 船 。
「 爺 爺 話 呢 個 計 謀 , 諸 葛 亮 真 係 有 份 度 。 」

質 疑 :
孔 明 借 東 風 — — 傳 說 諸 葛 亮 起 壇 , 借 強 烈 東 風 幫 手 燒 曹
船 。
「 哈 哈 , 阿 爺 話 可 能 只 係 咁 順 風 。 」
原帖由 ktwu2007 於 2008-9-5 02:13 AM 發表:

比尼段野你, 睇完好訓

真面目 : 諸葛梓岐 孔明後人變好立克妹

要 做 界 女 神 , 樣 靚 身 材 正 係 基 本 , 如 果 加 埋 個 潮 爆 勁 朵
就 更 加 fit 。 於 是 「 界 女 神 」 、 「 翻 版 樂 基 兒 」 周 ...
點解諸葛孔明既後人係咁踩自己
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。