<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇02 (保存愛藏版)
返回列表 回復 發帖
25 MINUTES TO START THE MEETING ~~!!!
Originally posted by QuiGonJinn at 2007-5-12 07:29 PM:

我記得你係馬來西亞的朋友,
舊年年尾嚟過香港,係咪?

得閒入嚟吹吓水,會有驚喜架!!
哈哈哈~估唔倒我匿个寂寂无名既小子竟然有人记得~
系啊,我旧年去过香港啊~
香港俾左我两个字 —— —— “爽”+“正”~!!!
当时体会到香港人 d生活节奏都好快,
如果我移民到香港可能会好短命~因为我觉得我唔系一个适合住系城市既人咯~
我仲记得系香港果阵我阿妈赞左一位茶餐厅既阿婶,话她地好勤力又醒目,
之后她话:系啊,如果唔勤力听日唔洗黎返工架喇~
仲有,我地果阵问同一间茶餐厅既老板娘几时系休息无开门做生意,
因为怕隔日我地去到无开门无早餐食要再晒时间揾过第间食早餐,
老板娘话:我地一年净系大年初一果日休息一日架咋~
我地成家人听到 O晒嘴~
(相比起黎,马来西亚人好似唔忧材唔忧米,有时仲有 d人好似唔恨做你生意甘~)

其实我觉得香港人真系好勤力,
不过就勤力到连休息既时间都唔够咯~
我地到香港旅游领略左好多野,亦体会到香港人点解压力甘大~
所以我地联想到点解香港人好多都有城市病或癌症(以前以为电视先有甘多)
好似梅艳芳、张国荣、罗文、罗家英,不系有癌症就系有忧郁症。。。
其实我觉得香港人拼搏之余应该要懂得有适当既让身心放松休息,
对忙碌既你地黎讲可能系一种奢侈,
但系为左自己既健康着想,忙里偷闲可能会系最有价值既奢侈~

[ Last edited by Maxson85 on 2007-5-12 at 11:43 PM ]
Originally posted by 小小康 at 2007-5-12 11:35 PM:

啲雀靚啲
鬼佬拋BB 正啲
Originally posted by ckyckk at 2007-5-12 23:37:

鬼佬拋BB 正啲
今日賠了夫人又折兵
黑到痺
Originally posted by ckyckk at 2007-5-12 11:37 PM:

鬼佬拋BB 正啲
鬼妹拋波波 正啲
[color=][size=]
請PM我
http://3.blog.xuite.net/3/b/7/2/11862274/blog_88218/txt/7230576/71.gif
http://item.slide.com/r/1/7/i/MGDFPEZdsj8ASwodgRlW5OA9bXv-BzkR/

錦上添花易
落井下石更易
在醬油的餃子
混亂油煎的混雜的菜
Har Gow Dumplings un Soy Sauce
Originally posted by 小小康 at 2007-5-12 11:41 PM:

今日賠了精蟲又折J
黑到痺
Originally posted by d228216 at 2007-5-12 23:20:
今日影的

**** Hidden message by originally poster *****
著兩褸落水影?
Originally posted by clkgtr at 2007-5-12 23:42:
Originally posted by d228216 at 2007-5-12 11:20 PM:
今日影的

**** Hidden message by originally poster *****
食野都影到
螳螂捕蟬
d佬在後

1000 x 667 PIXEL下載

[color=][size=]
請PM我
http://3.blog.xuite.net/3/b/7/2/11862274/blog_88218/txt/7230576/71.gif
http://item.slide.com/r/1/7/i/MGDFPEZdsj8ASwodgRlW5OA9bXv-BzkR/

錦上添花易
落井下石更易
在醬油的餃子
混亂油煎的混雜的菜
Har Gow Dumplings un Soy Sauce
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇02 (保存愛藏版)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。