<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-28 01:54:

無法得知啦﹐所以命數呢d o野永遠都冇定論囉~~
呢d 解釋唔到ge o野到o左終於唔迷惑人心ge 一日﹐好有可能係世界末日… 我成日都咁諗
好多人都認為死後或末日,
這些迷就會解開,
亦有人由於未能證明這一點,
窮一生思考....
哲學家與宗教家都在做著....
是"求道"
where is Mr.K ?
Originally posted by ian2910 at 2006-10-28 01:57:
May be!但係如果對一個單純未拍過拖ge女仔/乖乖女泥講...............
係真唔係呀?

不過都唔會既,而家個時代唔同嫁喇
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-28 01:58 AM:

即係…我都話如果我係小師妹﹐我...
i think i get the point.........

上下心虛寒問暖,,出泥食野幫下手夾...........

所有反映到care佢ge 表現?

我諗都arm掛.......

無理由其他人我都迫到自己(我本內向)主動關心,對一個女仔我力不從心?

好怪!
Originally posted by kaing at 2006-10-28 01:58:

嘩...講到命理lee ga 野...
完全...
我已經由玄學轉入消極嘅宿命論,
再開始較積極嘅決定論...
Originally posted by guswan at 2006-10-28 01:59 AM:

好多人都認為死後或末日,
這些迷就會解開,
亦有人由於未能證明這一點,
窮一生思考....
哲學家與宗教家都在做著....
是"求道"
感覺就好似係一個砌完既砌圖同未砌完既砌圖一樣...
Originally posted by kaing at 2006-10-28 01:58 AM:

嘩...講到命理lee ga 野...
完全...
我一直都好努力去探討呢樣o野…… 但係有定論等於冇定論… 你有定論﹐人地會質疑
好似命理館d 宣傳單張我都有去睇過﹐佢o地話係人ge 命係天生的﹐但係點去"運"佢係由後天補後﹐是為"命運"

但係你點知"你想補救自己ge 命運"呢個信念唔係"命"錫俾你ge?

如果個個都後天改到…咪個個都成為偉人又發達???

又好似有d o野你可以一早準備得好好﹐又或者到要做o個時你隨心而行﹐又一樣work!!!!

希望有人明我講咩
Originally posted by guswan at 2006-10-28 02:04:

認命 = 自我放棄
以前我都會咁諗,而家就唔會喇,命運係真係可以改嫁
Originally posted by guswan at 2006-10-28 02:04 AM:

lee 兩句好深下wo...我未睇得明...
積極既決定論是?
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-28 02:00 AM:

係真唔係呀?

不過都唔會既,而家個時代唔同嫁喇
我真係未見過佢單獨同人去街.........唔知點解........
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。