<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-28 02:34 AM:

如果我話我覺得﹐我ge 選擇係出於我身為人ge 智慧﹐但係呢種智慧都係天註定ga 呢???
用註定好似唔係咁岩...用給予會好一點...
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-28 02:33:

同意﹐其實我認為就等於

由...
都有d道理既~
Originally posted by kaing at 2006-10-28 02:31:

或者選擇去食飯或者食麵...
兩個都唔鐘意可以自創...一樣新品...
其實有選擇...先証明人係有智慧...
好!我當你今晚自創左一樣新品出來食左,ok.
你今晚已經吃了自創的新品.
問題來了,由於你無法回到之前開始煮食的一刻,
你永不會知道你食即食麵或食飯這件事是否會發生.
你的生命裹的今晚,你只吃過你自創的新品.
你嘅選擇權是無從證實的.
其實我以為都睇過博益d漫畫x子系列,我淨係記得孫臏同孟嘗君的故事,其他我就真係太細唔太明........

所以我選擇而家做你地ge觀眾...........

不用理我!keep going.......

(我ge哲學全部都祇靠我生活去体驗番泥,或者我一世都學唔完)
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-28 02:36 AM:
好la~~ 又到訓覺時間la ~~

唔訓好易老呀女人~~~ 各位兄弟…小妹要訓la

各位早抖
其實我本身都係有信仰...
人既腦可以用到既...其實只係好小既%...
或者係肉體本身已經有所規限...
但係LEE D 唔能夠阻止你既選擇權...
Originally posted by kaing at 2006-10-28 02:33:

自殺同不自殺...
事實上你無死到,
那一刻你會選擇死嗎?
除非你已死了,否則無從證實.
Originally posted by ian2910 at 2006-10-28 02:42:
其實我以為都睇過博益d漫畫x子系列,我...
唔好咁講~每個人既本身都係一樣哲學黎嫁
Originally posted by guswan at 2006-10-28 02:41 AM:

好!我當你今晚自創左一樣新品出來...
但係問題...重有聽日...同埋大聽日...
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-28 02:44 AM:

唔好咁講~每個人既本身都係一樣哲學黎嫁
唔緊要,哲學又好其他都好,每個人都係不斷咁學習緊...........

唔識咪學囉!分析/驗証下人地ge見解都好呀.........
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。