<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by ian2910 at 2006-10-28 12:26:

祇有循環而無開始????
not循環,我係睇成一條timeline,由開始的一點而有下一點.
如拋出一塊石,在它的軌跡.....
今日好頭痛.......
Originally posted by guswan at 2006-10-28 12:33 PM:
今日好頭痛.......
嘩...更係啦...你訓得咁小...
Originally posted by 12d3 at 2006-10-28 05:48 AM:

這樣說不全對. 還要將你的case放...
咁用歷史決定論去睇...lee 個會唔會應該叫做神既角度?...
Originally posted by kaing at 2006-10-28 12:38:

嘩...更係啦...你訓得咁小...
日日咁上下,4hr左右,今日可能瞓多左...賤命,
Originally posted by kaing at 2006-10-28 12:41:

咁用歷史決定論去睇...lee 個會唔會應該叫做神既角度?...
由於你不知有沒有下一刻,我們這刻就是之前時間的末端
Originally posted by guswan at 2006-10-28 03:35 AM:

那只是之前的一點推你向另一點.
即...
那只是之前的一點推你向另一點.
即是佛說的因果.

那你會因已有的那個原因而選擇另一條路?

你說你想過自殺,你一定有什麼原因而最後沒死,是嗎?

你會有了那原因而仍然選擇死嗎?
第一,如有機會回到那時刻你再選一次仍會嗎?
第二,如選會,證明呢?

嗯...人跟本同一時間唔可以有兩個選擇...
而且也唔可以回到過去既時空...做另一個選擇...
用你講軌跡既想法...即係好似神既角度去睇...
其實條軌跡係人所選擇...
再者我覺得人都因為有當前既選擇,而走各滅亡之軌跡...
Originally posted by guswan at 2006-10-28 04:05 AM:
再說命運,命運要麼存在,要麼不存在.
...
咁講其實命運...可唔可以叫做...所有人所有選擇而且形成既一個軌跡呢?
Originally posted by guswan at 2006-10-28 12:42 PM:

日日咁上下,4hr左右,今日可能瞓多左...賤命,
O.O
即係一日將睡眠時間分開2段?
日日係咁...都真係幾辛苦...
Originally posted by kaing at 2006-10-28 12:54:

O.O
即係一日將睡眠時間分開2段?
日日係咁...都真係幾辛苦...
由於我嘅行業,我嘅生物鐘已經亂七八糟.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。