<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天主[如果有]..非專利...點解中國人要畀鬼佬點??
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31:
9 k5 j% V1 o! Z7 y9 z+ U# M3 E宗教有宗教的一套規舉, 不應以政治的...
% U) i) L3 q& h% n
. h8 {8 H: u! O2 o9 u6 @3 P
1000000.........% agree~!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31 AM:
$ l( E- j" u3 j( m! E  d2 y宗教有宗教的一套規舉, 不應以政治的...
# J4 X7 _2 I& s- E5 ^
; x- x9 w$ F0 F5 F1 X' g. s
agree x 40 V4 k1 e' ], D" Y' |6 J' v
如果梵蒂岡試吓自己任命幾個中共副總書記, 我諗場戲會幾好睇
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31 AM:! P' B) }" D7 P& L3 y
宗教有宗教的一套規舉, 不應以政治的...
& A' U# i$ l. m' u4 i
2 d$ Z8 g- F" J$ N
講得好 ! 
Originally posted by FishyR at 2006-5-9 01:28 PM:
3 n. ?. V, ]9 b; @9 X. O* W3 o9 c7 k我覺得係各為其主. 陳主教老頂係天主...
9 [( P- X$ I$ w4 m7 {; ?7 [5 `
0 h- f9 O( k- M! q+ jbro,
4 v9 R$ B* a* N天主教所有教會都要由教皇指令架1 e6 ]5 G' e) v& z! @2 e5 b
依果係天主教特色之一 " w6 f; j& |4 ?% q2 x

2 k+ x3 A1 F- D' R4 g) v唔似得基督教7 S, s" }0 }( F2 B- T) f! L7 a
可以自製教會 ( c3 [9 p- j' P: |  X' B! }/ M
% b. B4 h0 q' ?2 L! S* B
愛國教會d主教要宣誓支持共產黨....
/ A9 i; L% {& z7 m+ S可以自封主教既
: `2 q$ a+ r( S又點可以叫天主教????
: y* I$ T8 B' S% t4 N/ \/ C' }' ~% ~' w3 e3 l) R' X4 H' y

2 E$ s' |: e! {( Q/ ?# t# n$ _# U9 P& B
年中有好多人被逼支持愛國教會+ G" c1 |+ u$ u
真正追隨天主既係唔會理佢架
Originally posted by rest365days at 2006-5-9 05:05 PM:! ]+ b+ V8 L, Z7 }# a& J# C
9 i, e4 f$ B; A. a! X
! U) {( f- f4 i6 X. ~: H' x  }5 M; u6 }
agree x 4- v$ ~$ _4 {, a# p" i
如果梵蒂岡試吓自己任命幾個中共副總書記, 我諗場戲會幾好睇
agreeeee
Originally posted by homan~ at 2006-5-9 06:48 PM:' ?- d" Y4 b; E) I! _
8 H* Z4 {- w* e( O2 k2 D  E
3 n3 ^! H& u" R# X* s
bro,
. U4 {1 H9 L' |' I9 E$ Y天主教所有教會都要由教皇...
* N- \. |3 Q* K: N+ C* `3 x

4 e1 }9 H. @* {3 }9 K# X大哥, 呢樣正係細佬o既意思. 我覺得任何教會架構都有政治成份. 好明顯大陸容許中國o既天主教信天主, 但唔容許中國o既天主教受梵蒂岡控制. 所以係咪有個咁k喱o既教會囉. & A1 u) q# T% ~" k
佢要攪個主教出來, 同宗教本身無關係. 所以支嘿q嘢持, 都唔輪到你講! 你整個梵蒂岡天主教喺大陸實變法輪功.
Originally posted by FishyR at 2006-5-10 02:06 PM:2 t; v. M, s4 h8 C

9 S5 t  J$ g( i" t
* E* w: @+ d9 ~" {+ C, Z6 V大哥, 呢樣正係細佬o既意思. 我覺...
0 x& ~  r1 _% d3 f............咁緊張人地自己封...因為利益而矣!!!. }" j' w1 `, h% c2 W% }
{不能控製你...點得??......一定耍我來控製....我最巴x閉..你地中x人想自封???慳xD啦....}
magic 兄, 我唔支持係因為呢個係大陸o既政策. 無得改變, 亦無得多咀. 佢做o物, 我係咪喺度吹吓水囉. 硬要拍哂手支持呢d擦鞋仔嘢, 我無興趣.
Originally posted by FishyR at 2006-5-11 10:06:" ^, D; k- u1 ^2 r+ q
magic 兄, 我唔支持係因為呢個係大陸o既政策. 無得改變, 亦無得多咀. 佢做o物, 我係咪喺度吹吓水囉. 硬要拍哂手支持呢d擦鞋仔嘢, 我無興趣.
. D/ u6 j! q+ y6 ]哈哈, 同佢講都嘥X氣, 佢已經自封為"天鼠教教主", 大家都唔同Channal, 由得佢宣傳佢既教義啦, 香港有宗教自由架...........# i3 k8 G$ Q/ O$ q) k. ^! H4 r
: ]6 E0 H9 I2 s4 c$ D4 A
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=113920&fpage=1; r- u5 v& i* y

7 X& }8 U3 S9 ?. V# J; d+ X[ Last edited by 打狗棒 on 2006-5-11 at 12:45 PM ]

564 x 424 PIXEL下載

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天主[如果有]..非專利...點解中國人要畀鬼佬點??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。