<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 點解我咁渴望愛情?
返回列表 回復 發帖
我三年冇拍過拖 ...

我亦好想被人愛
如果想得到愛,你起碼要愛懂如何去愛一個人
否則愛來到的時候,你只會錯過了機會
有時問題係緣份刷身而過但係不自知.....
Originally posted by 'nice' at 2006-10-17 01:04 AM:
我都渴望愛情
(But 寧缺莫濫!我唔想傷害到人,又得唔到自己真正想要嘅野!)
我想講ge係...寧缺莫濫
當你做錯第一步的時候, 俾人鐘意你多過你鐘意個個人的時候
你想抽身....傷害的吾只佢, 你自己都會傷心..

我的經歷::
當我自己好鐘意的女仔有男朋友...我只能遠處觀看同嘆息
我自己把心一橫, 同我一個, 我知道佢鐘意佐我好耐的女仔一齊
e個女仔有個衰男朋友, 所以我好容易就追到佢..
但拍拖之後....好吾習慣, 你一直期望身邊的人吾係你一直想擁有的人
1星期後, 我提出分手, 佢當然傷心啦, 但佢做出來的野令我更加傷心
夜晚係街度吾返屋企, 仲要飲完酒wo, 又話吾洗我出來送佢返屋企
但個口話吾洗, 個心咪又係要我出去...我又心軟..出佐去.....
要原本訓緊覺的我要坐的士送佢返屋企.....唉!!
分手後一日打6,7個電話俾我, 但又吾出聲....唉唉!!
借佐$俾佢又吾還...唉唉唉唉!!!

雖然成件事我有責任, 所以$我已冇諗住向佢追還....但e件事後
口..仲可以叫朋友, 但心一早已經冇可能了...咁就少佐個好朋友...
所以寧缺莫濫寧缺莫濫寧缺莫濫寧缺莫濫寧缺莫濫寧缺莫濫
大半年了, 我到現在已不追求愛情...連我一直我目標女朋友已一路一路失去興趣
其實單身有單身的好, 當你感到拍拖的困窘後....
你會大叫......我要自由
Originally posted by au212001 at 2006-10-18 09:56 AM:

當你做...
仲未數到名譽上的損害, 你已經比人叫做負心漢.....
Originally posted by au212001 at 2006-10-18 09:56 AM:

當你做...
我只可以講句係女仔ge 角度黎講﹐你已經列入衰男人行列la

不過我冇批判成分﹐因為你有你ge 難處~~

其實呀個個人都分body ﹐mind 同spirit ga la ﹐spirit 即係指heart﹐人個腦係可以好好好複雜je ﹐但係個heart 其實好簡單﹐個個都想要愛情ga la ﹐呢個同腦有冇iq 冇關係^^

其實莫強求~ 寧缺勿濫之後或者反而上天會錫多個真命天女比你都未定呢~^^
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作

當你做...
我都試過同一個我無乜興趣既女仔一齊,係玩開班 friend 其中一人
咁 friend,拒絕佢又唔係,之後響群眾壓力之下求奇話試下,反正我當時都無女朋友
諗住平時玩開,都會成日見,但係一齊左之後唔知點解好唔想見
比之前見得仲少,已經少左見面,仲奇怪到有個好強烈既感覺,想變單身,想自由d
再過一排,佢忍唔住打黎問咩事咁樣,就話做返朋友好d,聽d friend 講話佢唔開心左好耐
我都有d唔意思,寧缺莫濫都岩架,搵個鐘意,如果唔係,人地唔開心時自己都辛苦
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 10:38 AM:

我只可以講句係女仔ge 角度黎...
haha...我知自己衰d咩ge~~所以我吾可以再犯同樣錯誤
所以想同樓主講聲, 冇得擁有吾係一個錯, 吾會死嫁...
就算擁有後, 都吾代表會菲上天...世界依然連行..
人人依然返工, 食飯....所以有時吾好睇到自己冇愛情,睇得咁重要..

當有機會俾你去接觸愛情時...咁你就好好諗清楚啦...
吾好令自己後悔
Originally posted by Rika at 2006-10-18 01:41 PM:

我都試過同一個我無乜興趣既女仔...
身同感受...我個陣有好多fd打俾我問咩事, 等等的說話...
有d仲叫我起番埋一齊..不過我感覺, 太周身不自在了...
所以最後都......分開了
Originally posted by Rika at 2006-10-18 01:41 PM:

我都試過同一個我無乜興趣既女仔...
Rika 你真係成熟o左唔少… 令我大開眼界
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 點解我咁渴望愛情?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。