<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Liverpoolr對中村有興趣?
返回列表 回復 發帖
中村係蘇超踢到識飛
去英超都算正常既 但同利記夾唔夾又真係一件事
Originally posted by locklock at 2007-7-6 09:59 PM:
戶田和幸,稻本潤一,中田英壽,死於...
一個還一個, 戶田和幸,稻本潤一根本吾係果個級數!!

中田英壽去英超既時候已經係半退休既心態, 其實係意大利既後期佢已經係遊埠!!

小弟覺得中村既然已經係蘇格蘭贏盡一切, 人望高處, 名與利之上都應該去英超闖一闖!!
Originally posted by filter-052fans at 2007-7-7 10:03 AM:
一個還一個, 戶田和幸,稻本潤一...
中村俊輔絕對不是一個人望高處的人,
看看他的旅歐軌跡便知一二,先先是意甲的里賈納,
但打不上正選,導致他連日本國家隊打2006世盃都無遇佢。

受了這樣的打擊後,中村選擇了降底要求,加盟了一個日本人不熟識的國度蘇超,
結果帶來了巨大成功,原因好簡單,一大班巨人打高Q大棍,好自然要打一兩個
矮人來分球,中村就是這個作用,成功上位的中村,取得隊內信任後,更付起了
定位球主發的重責,才能使他揚威歐洲。

但前往英超問題便會出現,英超不是純高Q大棍,亦要講求地面戰術,強身體對抗性,
到時中村便要變成第二個晚期碧咸,一踢佢就跳,而不是扑智星式併命三郞。

中村是一個聰明人,他曾經歷事業低潮,現在取得巨大成功,理應飲水思源,
他應該效法前人瑞典人拿臣行過的路,效忠些路迪終老才對!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-7-7 at 10:15 AM ]
Originally posted by locklock at 2007-7-7 10:13 AM:

中村俊輔絕對不是一個人望高處的人...
無人問津同有機會吾去係兩回事, 所以吾可以講中村絕對不是一個人望高處的人
如果係咁, 當年就不如繼續踢橫濱水手吧啦!!

你可以話拿鐵斯果種人係, 因為曼聯阿仙奴當年多次敲佢門, 佢都係要踢年年護級既修咸頓!

當然我吾係要分析佢既人格, 我只係講佢如果有機會佢應該去!! 而且吾會吾合適!
因為英超打地波既只係前列既幾隊, 講到純正地面戰亦只有阿仙奴!! 超過半數以上既英超球隊仍然係以高q大棍為主!!

我覺得就算去英超踢維拉咁既水準既球會都比踢些路迪好! 我敢講些路迪如果黎踢英超要護級也不為出奇. 再贏10次蘇超冠軍也沒意義, 水準低也!!

拿臣吾去踢巴塞, 有無歐冠同西甲冠軍獎牌?
Originally posted by filter-052fans at 2007-7-7 11:02 AM:
無人問津同有機會吾去係兩回事, ...
其實你講阿士東維拉,我就火啦!因為這隊波其實有一個最大問題,
估唔到連奧尼爾都睇唔到,點解維拉年年月月日日都會係季中沉淪,
而季尾變成無欲無求,主因是因為隊內一眾北歐球員狀態問題,
英超正直如火如塗之時,他們的國內正是賽季尾聲,
一係就賣走曬佢地,一後就要在這個時間做好調配,唔係想維拉大都難!
籠門蘇連遜,中堅美爾堡都係球隊命脈,就係LEE兩位人兄通常
都會在季中上唔到力。

中村要踢維拉可能性不大,其實最好踢紐卡素,因為艾拿戴斯不愛踢快波,
佢可以慢慢係個中場走來走去,而紐卡素死球專家亦不多。

反觀利物浦佢會踢得好辛苦,因為大上大落,入球亦大起大落,
對他來講是一個前所未有的大大大挑戰。

朴智星點解會傷,因為他要用併命三郎方式在英超巨人中穿插,造成的結果,
唔好話星仔,連同薛琦鉉和李榮杓同樣難逃厄運,三人同時因傷缺值亞洲盃!

因為李榮杓的不適應,熱刺才保強買入威爾斯新兵比爾。
而薛琦鉉算是三者中最好和順境的一個,因為他以一個邊鋒的型式出現,
最多都係衝一條後防線,唔同星仔和杓哥,要面對成班巨人。

亞洲人在英超發展最成功,應該係我地祖國既孫繼海,可以打上多年正選,
亦學識了如何避重就輕,變成了一個和隊友巴頓一樣的矮少殺手,
但老孫都曾在英超中重傷過,亞洲人不誼踢英超是事實,因為碰撞性太強了!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-7-7 at 11:39 AM ]
Originally posted by locklock at 2007-7-7 11:38 AM:

其實你講阿士東維拉,我就火啦!因...
我覺得最成功都係南韓果兩件, 睇下個入球同助攻數字好過啦!!

中國果班國隊, 現實一點, 吾夠班也, 你睇老孫今年比吾比艾力臣掃出黎??
Originally posted by filter-052fans at 2007-7-7 12:04 PM:
我覺得最成功都係南韓果兩件, 睇下個入球同助攻數字好過啦!!
中國果班國隊, 現實一點, 吾夠班也, 你睇老孫今年比吾比艾力臣掃出黎??
一定唔會,肯定係100%絕對主力,老孫已經歷過三任主帥更替,
任任都以老孫為正選,甚至老孫上季下半季才傷癒,主帥立即用佢打正選,
收到立光見影的成效!佢同奧奴夏兩個打起曼城成條後防線,奧奴夏更參加歐青賽,
打足全部賽事!老孫係工兵型球員,唔係攻城拔塞型,和鄭智有分別的,
他的工作是補漏,為球隊後防作鞏固!如果你用入球和助攻數來定性老孫的功努,
未免有點兒膚淺了!

大哥,中村係日本人,老孫係中國人,韓國三寶係韓國人,他們都是亞洲人,
又點會拿非洲人來作比對?如果要拿就拿杜奧巴和默卡非比,才公平麻!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-7-7 at 12:37 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-7-7 11:38 AM:

其實你講阿士東維拉,我就火啦!因...
踢波緊係有傷
你把球員傷的責任完全話係因為佢地傷GA原因完全推落去因為身體唔夠勁
有欠說服力
姐係好似話施斯以前斷過腳  咁係咪身體對抗性仲底過我???

再者 唔知你有無睇熱刺D波   李榮杓其實踢得非常好
強如C RON腦海中係未成功咁推過過佢
佢一直都站穏正選   而且佢完全唔係打力果隻後衛  佢係路數同經驗好好果隻
唔明點解你會話佢唔適應
Originally posted by 20001160 at 2007-7-7 01:10 PM:
踢波緊係有傷你把球員傷的責任完...
施施斷腳唔係係英超,係代表法國國家隊友賽中國國家隊時,
被鄭智剷斷的,自這次後,鄭智被英國某雜誌評為十大惡人之一,
和堅尼等惡人名將們齊名!

其實第一季踢得好唔代表乜,因為二季人家就會懂如何招呼你,
但係杓哥和星仔都傷了,星仔重係重傷!

回歸10週年了!
Originally posted by locklock at 2007-7-7 01:51 PM:

施施斷腳唔係係英超,係代表法國國...
佢斷過兩次  一次係對布力般
我GA意思係話    傷  唔係一定 因為身體質素問題
可以係其他原因
我覺得有問題GA地方係
你話   佢地一齊傷左  結論  亞洲人不誼踢英超,因為碰撞性太強
好似有D問題
我都同意身體質素係差D    我係話個推論有問題

講明先  係理智GA討論=]我驚你以為我想嘈

[ Last edited by 20001160 on 2007-7-7 at 04:09 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Liverpoolr對中村有興趣?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。