<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 電視廣告維他奶廣告一定入選近十年最差廣告之一
返回列表 回復 發帖
CM當中沒分好與壞,只要令你記得!就是它成功。8 l# d0 O* a  q

6 M4 O/ h* a) d" b2 a9 T6 |至于是否能帶動購買欲則屬另一個范疇。5 M8 R0 \7 C/ ^/ J" u3 _$ p& o

: U4 E$ H/ _1 h& z0 m[ 本帖最後由 vv1668vv 於 2009-9-15 01:58 AM 編輯 ]
如果要彈....你應該彈喇叭牌正露丸首rap
我覺得呢首好過 vlt 同 戒煙個首.....
% l9 w) S# o  W% n雖然e首都唔算好聽.
原帖由 vv1668vv 於 2009-9-15 01:56 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif! E9 [$ m( e" `7 t0 w
CM當中沒分好與壞,只要令你記得!就是它成功。2 u7 U; m5 z! m3 v8 s4 r) L( o: Q
( x& N: S# f( N, n$ G! ~
至于是否能帶動購買欲則屬另一個范疇。
: k7 ~! k" j. M6 ~! _  C

$ D- @) q/ u9 l! O; G照咁講,搵董太做CM sell口罩或清潔用品一定掂2 R/ |' B! a# D8 X, R
我到依家仲好記得
+ O9 o+ i; ^! w: U
0 s: g( v" n! e7 }' q: n0 b[ 本帖最後由 infjlam 於 2009-9-15 07:45 AM 編輯 ]
原帖由 goodtime 於 2009-9-15 02:26 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
% Y% O" G4 c3 M  B如果要彈....你應該彈喇叭牌正露丸首rap
( a& e# z0 F$ x& u
$ f+ m) t" I) |  M1 d
呢首歌同詞我覺得都OK,問題係rap得好肉酸,% d9 D$ X$ R1 R* }- b- M* [$ |
尤其係最尾果兩句:喇叭牌,完全唔啱拍子,好突兀
我覺得點都一定好過吉百利果個
唔係wo,我覺得呢個廣告好正,首歌好好聽wo~
$ h, a6 u$ n& l+ r3 {& R同埋個女仔幾正 =)

2 [1 @) O8 ?, o8 \" U: w2 h, N, i' J2 P: A
呢首廣告歌, I feel very warm
人生有幾多個十年? 不如坐底飲杯茶食個包啦!
V_____V
原帖由 funnygay 於 2009-9-15 06:59 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif( Q$ v1 [- m' l
我覺得呢首好過 vlt 同 戒煙個首.....6 H! j4 J$ L+ N* F! A8 {
雖然e首都唔算好聽.
. V! ~$ i; Q0 z8 j
2 A" B) K+ F$ u1 B, p9 g同意,我覺首歌ok $ a0 w0 g! Z: C6 M
起碼好過政府戒煙歌
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 電視廣告維他奶廣告一定入選近十年最差廣告之一

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。