<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!# T9 A; s  A4 U
alan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
) t8 k, u9 f, h; [5 d( e5 O6 @" n
係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
; @2 d5 ?6 }6 f: {  m" I: `所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,
  D, _5 O4 R- |" R: j  w$ L2 o當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!: w2 {$ c4 D0 Y. w
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
1 _& Z1 f- T* z& H4 }
  a; N5 c& B. G% ?2 S, }我睇法係:
7 N% y7 [6 p- w. F4 ]很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
; H6 V3 y4 f9 A/ Y當然,你可以唔同意我/蕭若元講法," V. `  ], L1 T# G% [' P
請舉例說明之
  s% R( H# g) }
8 H3 f; |: V, N* B7 a2 k我睇法係:
' y6 \  A6 t* U& r/ d很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
" g2 U$ ?: \( }當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,; K' D* W: p, }0 w: b) ^
但請舉例說明之 ...
4 m9 c: ]7 J/ P* d8 vinfjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
/ b$ q, _. Y( o0 Z我咪問你點解釋賓妹羅 ...
% n/ E3 H" E  C- e唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
5 b6 H0 V* P9 R% \/ ^- C: L定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
' B! H9 ^( n9 f/ J& A1 ^+ j! d5 q' F% x- v7 e
7 o. f: ^# }4 F9 x/ l
係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
# C( N8 b) A. E迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
2 M/ g& X: ~5 Q+ g9 E& d/ Q( U

9 |2 j6 z5 P0 O: W黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
( N& e, {( W" D7 A5 E; C* X基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
" S5 W8 G0 I6 v  V中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
/ k1 j+ L, u3 w- L5 x" S5 E
我咪問你點解釋賓妹羅 ...! n, F2 I9 k! W
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
1 _5 S$ J$ a8 @3 R/ X" M定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
  @4 i- C9 |" d7 W( u/ y迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
/ u5 f5 W, L4 @' n- ?7 I( M
: h, Q- h) b$ x/ f就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
% J' a; h7 q) X: U9 l根據蕭若元《演化心理學》所說,6 I1 v9 F" s9 n7 u; d
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
- o, ]% |, y  m- \2 r" D當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
3 u3 E) s  ^) I; r) [/ B
% h' ~8 j# w% t: d' F+ e; r
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)) T" J" f! D: J7 {
根據蕭若元《演化心理學》所說,# @0 B6 C# {5 m2 m) o: F
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,) j5 C7 A* \) B4 j* R
當然,這個理論, ..." R* l; H( y' G- W
infjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
. f$ I4 u/ W$ T我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , ' C: p9 }' R2 w& i; H- d: b5 R+ {
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~8 K, o0 ^) }" ?. l

$ G4 I8 n7 G% o燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~
0 h3 i9 ?8 i( A. ?係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...
3 J4 v# L$ y) `+ d( d(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
# T7 D. T& g3 o' C& b( M. A/ r) A$ [. x- U
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
0 i8 R+ k0 K; D3 ?4 n基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)  a" {4 Z( h) ^% F$ A5 E% D: ?
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...6 d+ z# Z8 S( c- \  I4 \
infjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
6 i, _% y0 J6 R+ W1 h, f如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,
2 Y2 C0 G1 J; U) T( t* Q7 p% B同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,) i' w0 C, d1 T8 ?  N: Z( d, Y
成積會比較低~~
3 G- d* C  j5 C3 M9 p9 D3 ~, a- g; H/ @% C0 G
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
' z; n& P5 S% P, j  e( K否則會壞腦~~
9 R  J& V7 ?. s& d2 c' d2 E; m0 ^我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
0 P* t% i/ K; j3 t) ~" m又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
, B% L; {$ x, D8 b3 g0 ~" K迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
2 M! C. M" W1 b- d' [
$ K7 b2 Y- Z1 s9 G& f1 N6 X
  [9 s5 ~+ C3 {2 H: k4 M" p( e你有語病!都唔知你講乜Q
: n  b" V7 I" z
+ ^1 W2 [8 T# h# L3 v0 s/ q
* @/ N# I" ~5 j0 V我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
4 m' M' m! n; L1 P% T1 D4 E" B0 o; i$ U+ p& ^5 f  h3 D% M

3 f2 X3 D% O% B0 Q3 t" V* ?# Z3 n0 u
9 V1 O: g& G. D2 z) D另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,
0 o- @6 j$ }/ b講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
0 o9 q6 s  i" u6 n我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
; y, E+ y0 k, p1 B3 N* t+ b7 V! P否則會壞腦~
: H, L$ ?. D' Y; V迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
" e3 Z' ^% @6 L7 n4 {* z! h3 H) Q# I/ a, `! R
p.s.乜野叫忍下?
/ f0 q# ]* f6 a4 P$ Z2 m& _) M; W" r; G: v9 z
壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,
; b$ i8 w$ f2 _3 {不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
- F* \& e7 W7 F1 ^& e

$ R/ ^$ |3 t: x, `) b9 k3 {! o4 p( |5 c$ w8 c7 L
你有語病!都唔知你講乜Q # k5 E, M4 {- m' }- f& r
* S( |' h  C1 n, ~
8zsXMQlUlMQ7 F, a6 m6 |( F7 X2 p7 k' {0 S
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
, ~* K7 j) F- H2 n* e( a+ {* \: Y( l- X& M. i  ^( I6 u
/ e3 H# s. p3 M( z( M7 `, q- M
) H/ X  [$ N# @! k" L. B1 u! K
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,7 B6 \* O! q; p
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...- Q' H* z' I0 s/ w2 ^& A% u
infjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
' R2 {' [% Q9 Z2 G, A  _
唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???
5 B: y4 B  V) i1 g7 ~7 _( O定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。