<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 李少光︰利用小孩做鬥爭武器
返回列表 回復 發帖
: e8 U# f& [0 n5 V1 T3 I, \( v! I! ^0 q0 \
用你的邏輯, 最近利比亞民眾不理政府呼籲, 專登上街鬧事, 呢種係擾亂社會秩序, % l3 l9 R0 A/ Z" x: I' G" W
6 u2 Q. L0 p; O8 [! C' w' u, r軍隊來清場, 戰機投炸彈, 民眾唔好好保護自己, 係咎由自取andyho 發表於 2011-3-8 03:05! E8 G' a- h/ O# z3 I3 i5 @
PM
! f  t' m5 [" T' g

! P5 P/ z5 P0 D2 M9 Q淨係識得利用法律漏洞,  傳媒力量來難為班差佬,  呢d係英雄所為咩?
1 F  L* D( y( h0 y! w如果真係去到咁無可容忍地步,  咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  
' ]3 h4 {* j9 {; Z7 s8 T* P都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.
# b3 y: y0 x  t- U* p8 m7 U$ R* g
8 }- j4 K+ h' Y* S$ H
每個人都要為自己做既事負責,  何況而家講緊係一個8歲小朋友,  返學放學都仲要阿媽接送既小朋友,  作為父母帶佢去一個咁混亂既地方,  出左事要怪就怪自己保護小朋友不力, 唔好怪人!) H9 W8 q) t# Z9 O( f
K2K 發表於 2011-3-8 03:19 PM
6 a5 u! a: N# f2 y$ X) @+ q
* M7 P9 q" L; ~留意一下紅字, 我不是斷章取義, 而是你強調「做人要為自己負責, 去混亂的地方出事要怪自己, 唔好怪人!」對嗎?
1 }" G$ g9 R- W: Z( Z6 I! t那麼香港人去菲律賓出事, 應為自己負責任吧? 明知菲律賓國民水平低, 仲要貪平去玩, 要怪就怪自己, 唔好怪責菲國政府及警察!; P) d1 ]8 |( b" h2 w. J
我講得對唔對?
! D, i4 O# w  [: e% O( l  q# G3 O
1 m; X1 K* D; q& E如果真係去到咁無可容忍地步,  咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  
3 O4 Z# Q  V8 p6 b" ^9 `3 A( \0 d  i都係嗰句,  人地搞革命要流血
& t+ \& l  t% ]; {都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.K2K 發表於 2011-3-8 03:34 PM
; {& R5 k* U- t! j: s0 Q1 j+ I/ F4 U6 j* |( k0 |, A
你為何無厘頭發晒矛? 我quote你在#7講過的話你自己重溫下,
5 m" F& l* Y. y+ ]' n4 j. u7 |叫我去搞革命, 是不是你自己所講的東拉西扯呢? 6 n3 ~, D& z; I
5 \9 p& P. w+ a* H
K2K:「你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  
; r# P  H& K; M& n( B5 F
% w/ I. n9 |* \
: z0 |% R# _- E# X. s* A; d* ?* x6 l/ a
7 l( a0 p# ]3 u: j
+ U4 ~  @: d! R1 c- F+ @
0 p) m: S) Y5 e
$6,000已經抵得住12,000 post, 扶共滅洋的五毛份子仲唔加把勁發言?
6 B" r' i6 n" ]( }8 Z打狗棒 發表於 2011-3-8 03:23 PM
: S1 v2 D, w; k# @

( ]  V/ k; ~& w# b& \7 o九哥你就下佢地啦, K2K好小朋友架咋, 我地係成年人, 就下D細啦
" ]( V2 u2 f5 K) Z& e( c
7 ^) L6 [: ?% A3 M# J3 B仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先
; P! v; w( h3 }. [
- @3 s& T) ~- y/ K6 h九哥你就下佢地啦, K2K好小朋友架咋, 我地係成年人, 就下D細啦  m6 l; B( u6 w: U0 t

+ @2 I; A6 o9 n7 [* R% M仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先 .... ]4 X; u+ ?2 y/ a* s
andyho 發表於 2011-3-8 03:49 PM
# a  m* U$ h# s) ^# C7 A( Y" t# I6 a0 k& t: [
3 t' R6 @4 x& B5 g, h
仲駛你教咩?  你見狗哥呢排咁少發言,  回晒塘,  就知道佢就住就住啦!   
+ K: g! L3 g8 p) Z$ ?# ~  ^8 y6 G' H/ y9 |$ V
留意一下紅字, 我不是斷章取義, 而是你強調「做人要為自己負責, 去混亂的地方出事要怪自己, 唔好怪人!」對嗎?7 q1 x( l" z+ J: T% X
那麼香港人去菲律賓出事, 應為自己負責任吧? 明知菲律賓國民水平低, 仲要貪平去玩, 要怪就怪自己, 唔 ...
) s! P" i% u: ^% Fandyho 發表於 2011-3-8 03:42 PM
. e. r% t2 Y; L) a" a3 C% _9 \
* S- d) D! I# U' c' H
講緊個8歲小朋友,  你就先舉天安門,  然後利比亞,  再來菲律賓,  全球都俾你扯晒埋黎,  仲有冇呀?  繼續啦!  
0 y3 M: `) c, V% V/ f2 f) S$ [. D& |& X: @& H( h; R" V
你為何無厘頭發晒矛? 我quote你在#7講過的話你自己重溫下,
  U) C- |  x! c  ^9 r; S叫我去搞革命, 是不是你自己所講的東拉西扯呢?
' c9 K: f' a! L7 T* U3 q* Q
' ?" ]7 U9 T* B; [7 a2 `# qK2K:「你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  : {/ G+ D( p0 [- ?

, D9 {2 j/ ?8 {& y* k6 G( @9 C3 a2 b% I; e: t9 R5 Y
& o5 ]8 N! J8 d2 x

- Q7 }7 c- R/ f1 [  Q% E...: P" _8 `8 D5 k1 q* Z; l
andyho 發表於 2011-3-8 03:45 PM
5 Z0 U" S, H1 w4 e6 D- V
4 N  n! j, b- N, h
你用利比亞比喻就得,  我用返利比亞回應就係發矛,  哈哈...你都幾有趣喎   
* z; }( Q9 i; Y! |- V1 Y

Q3 b: H' f, g2 y3 R# K6 l& l仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先 ...
* v+ k: `# |$ B/ A3 ^1 candyho 發表於 2011-3-8 03:49 PM
. H: R$ Y/ b" G/ F

; A4 \1 Z3 I. @, u) ^冇問題,  既然大家咁有緣,  你HI我我實回你喎.   
本帖最後由 andyho 於 2011-3-8 04:06 PM 編輯 , f- ^, R' l3 \( l  b" U. c
' n( ?0 z- N+ m
) ~5 W* P( Z- x9 q# @
6 b6 _4 k) g4 H9 r" L講緊個8歲小朋友,  你就先舉天安門,  然後利比亞,  再來菲律賓,  全球都俾你扯晒埋黎,  仲有冇呀?  繼續啦! 6 V3 v5 v' v5 ?9 Q5 u. {
K2K 發表於 2011-3-8 03:57 PM
' z9 ~" V: r( H8 i9 {3 E# v6 X% k5 a9 x' @' a! k- S; p
小朋友就最喜歡避重就輕, 不利的就避開不回應, 以下是技術示範
% c* q# ]- L5 l7 g5 b/ k7 A
1 m6 o3 b5 j+ d& i' h( X; }1 qK2K爸爸叫K2K:「仔, 你為咩唔溫書呀, 隔壁屋小明同樓下小芬好乖溫書架, 你都溫下書啦!」
8 o* y& H  ^  KK2K回答:「老豆我X你啦!而家講緊我溫唔溫書, 你先扯去講隔壁屋小明, 再扯去提樓下小芬, 關佢地X事呀? 你全棟樓的人都講X晒丫, 仲有冇呀?  繼續啦!」/ R! Q/ x$ _5 h3 E) k; \" {9 o

' x& N6 l3 ^) r% q" f: @K2K真是個講邏輯的好孩子呢, 抵讚!
( _2 ^2 _% d( f夠喇, 今日同你地學生哥玩夠了, 你喜歡打嘴炮繼續吧, 呢區大部分是成年人
" T; u$ h2 N2 `/ }看得出邊個至係傻仔的
5 M2 a% k7 M0 m
/ i0 G- u* x2 r* M; F$ H! _5 ^小朋友就最喜歡避重就輕, 不利的就避開不回應, 以下是技術示範
2 S6 {2 D6 y/ v5 [( C/ n4 E% E: Y  {  c1 M( P
K2K爸爸叫K2K:「仔, 你為咩唔溫書呀, 隔壁屋小明同樓下小芬好乖溫書架, 你都溫下書啦!」
. o. S# A$ Z5 b$ J) W+ p& tK2K回答:「老豆我X你啦!而家講緊我溫唔溫書, 你先扯去講隔 ...' _" E7 G/ [. I; S
andyho 發表於 2011-3-8 04:03 PM
: T2 V1 c( s3 @4 y/ w* k2 n
9 N' `8 G8 k( x% X  o3 r
你都幾搞笑喎,   好似係你東拉西扯,  想設法避開直接討論呢位媽媽帶小朋友參與混戰是否需要負責喎?   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 李少光︰利用小孩做鬥爭武器

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。