<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 大家覺得羅賓奴應獲得06世界杯正選一席嗎??
返回列表 回復 發帖
羅賓奴依家死扭,只係巴西聯賽既風格同質素令佢讓成呢個習慣。佢仲細個,未出過四大聯賽睇過,依家先咁踢ja。我睇佢踢幾場,佢都扭到低線已經出唔到,跟住又扭番出黎中間射,出世杯咁踢法出番黎中間都比人截啦~佢先20歲仔,改到既...

其實巴西d前鋒除左阿祖同羅賓奴,仲有巴里斯達同奧利華拉。佢地兩條友係西甲打出名堂,雖然名氣唔夠羅賓奴高,但係佢地唔係死扭,有番d團體精神,用佢地打都唔差得去邊,都唔知彭利拿係咪驚唔用羅賓奴會比巴西d羅賓奴省爆...

講番呢個朗拿度,都唔服當年勇,不過佢有大賽經驗,係現時巴西前鋒最多的。有佢既話,就唔驚d新人怯場入唔到波。所以我覺得羅賓奴06年就有得去,不過就做住大哨後備先啦~10年個屆先係佢個舞台^^☆
近期主打動植物笑相
Originally posted by wanmankit at 2005-6-30 11:20 PM:
羅賓奴依家死扭,只係巴西聯賽既風格...
對~奧利華拉同巴迪斯達經驗都比羅賓奴好,
但羅賓奴真係因為個名氣而令到呢兩位前鋒做後備.......
唔係話羅賓奴唔掂,但06年唔係佢既世界~
摺吧啦
Originally posted by 清揚 at 2005-6-30 11:03 PM:
羅馬利奥、白必圖咪又系扭波扭到鬼上身咁
估唔到你會用"夢幻組合"黎同羅賓奴比喎, 羅馬利奥、白必圖都是足球技巧(當然包括射術),足球智慧超一流的球員,當今球壇都已經冇人有咁實力,或許未傷既朗拿度可以及得上,因佢地屬於上世紀的足球生物,告魯夫講過,"給羅馬利奥一平方米空位足以改寫戰局!!!"
事實上,羅馬利奥重心低,動作靈巧連貫,可以輕易擺脫緊迫的守衛,而且射門精確,角度diu鑽,可以說是無堅不摧,白必圖或能力稍有不及,但一代射手當之無愧

作為前鋒,扭波是為自己製造一剎那的空間去製造入球,太多便累事了
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2005-6-30 10:54 PM:
羅賓奴還細個
身型同射術方面可以改...
但巴西天才前鋒那個不是廿歲左右成大器的?朗拿奴十九歲係九八世界杯幾乎一條友打哂.,羅馬里奧漢城奧運神射手,朗拿甸奴早期係巴黎聖日耳門雖然打的麻麻,但佢十零歲已代表巴西入過唔少世界波,阿祖安奴嚴格黎講不算全面,但佢腳風順時確係唔到你挑剔,而且佢意甲闖江湖多年經驗......,都ok既

羅賓奴廿一咯喎!!!打法幼嫩,射術麻麻,傳球未見獨到,盤扭雖佳,但身材素質唔好以致爆發力唔見的很好,冇既,爆唔嬴人羅!!!

此子作為巴西皇牌前鋒接班人,踢法未能技驚四坐,又如何能服眾呢?

巴西迷seager
等下啦.佢仲大把機會,佢未囉到正選
做下gym先啦
Originally posted by SEAGER at 2005-7-1 12:11 AM:

但巴西天才前鋒那個不是廿歲左右...
同意呀~
摺吧啦
我都覺得羅賓奴扭太多啦
佢仲要細細粒粒咁,面對d身型比較大隻既後防就死得啦
d大隻後防求其伸隻腳出黎都踢到佢飛起啦..,.
Originally posted by SEAGER at 2005-7-1 12:11 AM:

但巴西天才前鋒那個不是廿歲左右...
睇完洲際盃可以肯定咗顛佬同阿祖個位,卡卡都差唔多肯定咗, 最大變數都係羅賓奴個位, 主要睇番打咩對手; 阿祖應該幾穩, 佢嘅出現令巴西多咗遠射同埋heading,亦可以一個撞開幾件比空位後面

巴西爭位真係好激, 卡卡隨時打得差D就有可能比羅賓奴嘅前隊友diego上到位添
爭D唔記得前鋒仲有luiz fabiano, 真係唔野小
羅賓如個位就睇打咩對手ja,對住d大隻既咪出巴里斯達同佢地鬥撞囉,轉身慢可以出羅賓奴扭到佢地頭暈暈
近期主打動植物笑相
當然同意,佢技術不俗
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 大家覺得羅賓奴應獲得06世界杯正選一席嗎??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。