<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家既髮型
返回列表 回復 發帖

hihi

我本身是一個髮型師...
3 h: E9 x- _1 u( E6 `& Y! Z4 I4 }其實有d salon 都會有最新既髮型書....# q0 o0 c. _8 x, O3 y
未必要自己買來睇...如果間野無...就最好搵過另一間啦....4 Z! P# Z( X  q' I; a
而且又可以即刻問岩岩自己既面形同髮量同髮質適唔適合...3 c$ g/ K9 X. X) E0 F$ \7 ^3 p
如果gel 頭個d 髮型...
* U. |4 |; y, v1 ~如果個剪裁好既話...一個髮型都會好易gel 同打理...; d/ ]- t' M$ N6 `  w- q
有一d 髮質比較軟好難gel 得起...
1 ~9 |2 y* C- g2 a4 S+ t+ f可以先用風筒吹起先....# F& E: w1 s5 @
再用一d 比較硬同定型強既髮泥...
' a0 a: C% c/ W1 j* P$ `+ M7 Q就已經可以...連定型噴霧都可以唔洗...
/ V; |) P, Y- R, o- j, F一定唔好用d 濕潤既定型用品
0 d5 ~8 i$ L- A% ], p因為會令頭髮更加無力..and 頭髮小既會好易見頭肉..更加感覺頭髮更小...) M' @) t8 f% z8 L0 x

6 L  v1 D* A. u5 B6 f髮質比較硬同多既話...我覺得用一d 濕小小既gel or gel 出來有濕潤效果既定型用品會好d' j. x& A; A7 @0 [2 _
因為出來既效果會比較無咁厚d 頭髮...
2 w" i0 h  ~( p: T4 t不過要注意既就係最好用d 水溶性既定型用品會好小小..., z, N, b' C2 \3 u* U8 L+ q
因為只用清水就可以沖洗走.../ q0 w$ [8 A6 v. j6 t- ^8 W+ K
! I* j% @( b' q
如果係用d 比較難清洗既定型用品...可先用護髮素沖洗先...- C8 C; P+ ]8 {+ m. i
再用洗頭水...會比較沖洗清潔...
嘩~~ Thx very much!!' m$ x% Y1 }6 d! {! J
  A8 Q' M% M$ ]3 y2 I( f
你既意見真係好好,我學到好多野! 我會按你既意見去試下架啦! * _9 ^- w& O( [& j, k
我d頭髮彈性唔夠,可以話係軟既,但我又好少吹完頭去gel,唔怪得咁難gel啦!' _) w9 u6 l# W9 L
同埋用護髮素沖一沖先用洗頭水,我之前唔知係咁。1 H$ F2 C, ?4 M% @8 h
2 B& U: ]. S. v* J
我想再問多少少......我頭髮厚密且有少許鬈,咁髮乜野髮型好睇d呢?4 [% j  c) H1 k' T) H
7 J3 |; b% I# I/ w( F* W
其他人有冇髮型或頭髮護理上既心得,不如分享一下俾大家睇~~
3 z0 ]1 v  W- Z; a( X5 r" F/ ~0 R# E. g! F3 f$ s+ ]( L; s+ M
[ Last edited by gundamman678 on 2005-7-24 at 09:31 AM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by kaing at 2005-7-23 09:55 PM:
4 L1 ]( s) d. `. m3 M' z我本身是一個髮型師...
! ~/ [" G) U5 A- q. l1 {其實有d salo...
2 `; T& ^0 g* h# O. p& v; J
我想問下頭大應該剪咩髮型好 ????
Originally posted by hob at 2005-7-25 12:33 AM:- s! v8 g  Y/ ], t5 `
; v2 s% F6 m- u
我想問下頭大應該剪咩髮型好 ????
/ d" O' ~7 q- K  C5 h
光頭=.=
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
我禿頭
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-23 02:30 PM:4 ]2 i% f1 G( @, g( Z2 s6 z
1. 想問下大家個靚靚髮型,係自己睇書...
0 K7 v6 `, J$ g! ~6 a9 f7 h; r5 |gundam生~
; j2 r3 ~- \" f! x, ?! k我之前都有跟日本髮型書gei~其實唔難ga~; F3 g# Q1 X1 G7 \+ l) A+ q3 D
如果你用泥o既話~我可以教你個方法令佢企得耐d ga~
0 T8 i8 T4 f5 k  s# E4 Z, I* y你用風筒吹好大約你想要o個個型, 要頭髮仲熱o個陣落泥, 你d頭髮就可以企耐d ga la
1 q8 C# S; }- w: s3 f我曾經試過以下咁o既頭返學~but 短d

628 x 945 PIXEL下載

Originally posted by gundamman678 at 2005-7-24 09:25 AM:
$ _& T- C+ S4 `+ N嘩~~ Thx very much!!7 Z0 Z5 t$ E) b3 q  A8 `  R# s
! ^0 I' K7 K! S* M
你既意見真...
3 [3 L# t) Y  v
我同你都一樣~
2 R+ g" K) r+ h: P) x: f) |頭髮厚密且有少許鬈/ Y' p+ n  r  ^( c
but~我skin head now
Originally posted by yeahchan at 2005-7-29 05:50 PM:6 }1 [5 X9 Q- `8 `
% g! a0 B1 G9 r# e* s# |' a
我同你都一樣~7 ?* U8 z' ]0 j
頭髮厚密且有少許鬈
/ ~4 k" Y% l8 B- Y! bbut~我skin head now
, f# d) A# s4 C" O  o9 w* L2 I% ^3 E! _& o4 K
我以前都經常剪短,但一來好普通,二來因為d頭髮長得快,所以留好短既話就一定要一個月剪一次髮。
  F) a7 z( p# f. o( E3 L' Q+ B8 \2 i3 a# w8 C
所以而家就留長番少少,似乎可以比較耐d時間先剪一次,但髮型都始終未係好滿意。
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-29 07:25 PM:
7 R  j' M1 z3 r. f  s& z( p" o$ ~5 E( \& U+ m

& T+ m% q* l5 l; ?我以前都經常剪短,但一來好普通...
9 t+ @. t6 i. K& B8 p5 c& |! q
我d頭髮都長得好快~我一星期剃一次~
Originally posted by yeahchan at 2005-7-29 08:05 PM:
! g1 h4 [- X8 m9 C' n
, g% ^. k/ [) Q9 f我d頭髮都長得好快~我一星期剃一次~
4 M) p9 r% `' |; K; L: i* q+ {8 t% m5 a& e& M* }- |" ?
睇黎我既髮質同你好相似喎!
/ N3 ?4 |( z( H* l
" O, i& Q% F- E, p2 K  w1 D7 c6 `但你話自己剃頭髮? 用乜野剃呀?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家既髮型

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。