<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 女朋友成日話我唔陪佢....plzzzz help
返回列表 回復 發帖
坦白 d 同佢講啦,如果佢有"唔夠中意佢, 唔關心佢, 所以唔陪佢"嘅諗法你就要快 d 澄清啦,事關佢可能會亂諗野架
Originally posted by halu at 2005-9-1 03:06 AM:
armarm今年 U grad
搵緊野做..但未搵...
呢個係一個魚與熊掌既問題....

如果係我,我會選擇同佢開心見誠講個難處出黎;其實鍾意佢的話,又點會吾想陪住佢,不過始終係要搵食既,我諗好多男仔都有呢個難處;如果想慳錢又吾想無左個女朋友既,甘你就唯有多d用下腦,睇下有咩方法可以冧冧地兩個人又吾駛甘貴咯(佢恨去行街買野仲指定你比既,你就認命拉,無得救),好似我甘,有時同女朋友去行下超市,買送返屋企玩煮飯仔,食完飯睇下碟甘,一樣都冧到佢架
Originally posted by mcsimon0574 at 2005-9-1 09:57 AM:
點解你同你女朋友會為左你唔陪佢而唔...
每個女仔都有吾同要求既,何況你一個星期見足五日,哈,真係好似返工甘,我又覺得有d多,成日見,一黎會好快無野好做,會悶拉,而你女友會吾高興的話,可能係佢吾鍾意男友痴身,鍾意多d私人空間,又或者佢覺得你成日同佢一齊,好似管住哂甘呢
佢都成日同我講..好耐都沒同d fri出街..
我有叫我女朋友同d fri出街..不過佢地次次都約唔成..
咁就唔好講我成日同女朋友出街啦.

我覺得你應該直接同佢講,把你既苦處話俾佢知!
聽完後,如果佢係願意同你捱既話,敢你就得到寶啦,要好好珍惜;
如果佢聽完後,就走咗,唔搵你,你就當一次教訓,第日帶眼識人囉!
Originally posted by halu at 2005-9-1 03:06 AM:
我唔想直接同佢講因為係$$ ge問題, 因為我會覺得自己好冇用  
我從來都唔識分…一個人有用定冇用!!  但係你o係度話自己冇用…就一定冇用 (指呢個問題!!)!  如果用..”有冇錢去拍拖”…o黎介定一個人有冇用….好似唔係好通呀呵??

如果真係一個問題~~”錢”!!...咁咪去搵囉!!....份工人工低…咪轉工囉!!...一份part-time唔夠…咪做多份囉!!   大把方法….唔好話自己冇用!!..正面 d....唔好打沉同埋睇低自己….自信好緊要!!!!...千祈唔好自己掉左佢!!!!!

你可以o係度同咁多人講就得….唯獨同佢講就唔得??
如果兩個人一齊…都有咁多隱瞞…係咪唔係咁好呀??...有d野…時間耐左…一定會穿….你明嗎??

另外,你女友覺得你”唔夠中意佢, 唔關心佢, 所以唔陪佢”…l順便檢討下自己平時d態度…電話次數呀…你有幾鍾意佢呀….之類既野啦!!!....慢慢諗…可能有新發現呢!!!

財源廣進!

[ Last edited by roykenroy on 2005-9-5 at 12:05 AM ]
咪咪咪咪咪咪
鵝moon是快樂的好依筒..鵝moon天天一起個窗
如果用..”有冇錢去拍拖”…o黎介定一個人有冇用….好似唔係好通呀呵??

嗯,好鍾意呢句
如果佢鍾意你d $ 唔鍾意你個人...咁e d女仔要黎幹麼?
通常你依個咁敏感既moment好易會散 ~ 經驗常談, 唔係咒你 ~
你女友年紀都好似好細個, 思想唔成熟, 鍾意同你撒嬌, 好"痴"身 ~
佢真係幾唔識做人, 但係我又唔明 ? 點解出街一定要你出晒錢呢 ?
佢攞綜緩既咩 ? 依d咁既小妹妹唔係話佢鍾意痴飲痴食 ~
係佢個腦筍都未生埋 ~ 淨係識得行街食飯睇戲周圍fing ~
無可口非拍緊拖既邊個唔想成日響埋一齊 ? 但係你都要識顧住個銀包 ~
又要顧住你女友 ~

最簡單既係 : 出街一係就AA制, 無法例講明男仔一定要幫女仔比錢既;
再唔係帶佢去食D平既野食, 唔係下下都要去酒店high tea架 ~
如果佢堅持要去d咁既地方, 你同佢講不如同HSBC印銀紙既大班一齊 ~

另外出黎見面唔係唔得 ~ 你同佢講你要搵工, 要為將來打算 ~
唔通你去渠務處道做佢都仲會肯同你一齊捱咩 ?
仲要, 要好老實同佢講你既經濟情況 ~
無理由咩野都要你自己揹晒上身, 到你真係無錢既時候,
你估佢又肯唔肯比錢你呢 ?!

其實依個都係試探你女友既好機會 ~ 睇下佢愛錢定係愛你 ~
如果佢下下同你出街都顧住要買野, 食又要食最貴既 ~
你自己真係小心D ~

記住啦 ~ 兩個人響埋一齊係要互相遷就 ~ 太過就對方, 個天秤就會斜左埋一邊 ~
個後果你都知架啦 ~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 女朋友成日話我唔陪佢....plzzzz help

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。