<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
其他地方都可以加到分。不過有時留意唔到。其實大家如果覺得邊個講得好,可以係果個post度向板主提出,要求加佢分。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by shaqkobe at 2005-10-6 07:55 PM:
其他地方都可以加到分。不過有時留意唔到。其實大家如果覺得邊個講得好,可以係果個post度向板主提出,要求加佢分。
板主理架
我是車仔迷
陳皮好殘忍,
見死不夠
Originally posted by abcde1918 at 2005-10-6 19:55:

即系易比人加分啦
所以味話難難地
EF小人物

Originally posted by abcde1918 at 2005-10-6 19:58:

板主理架
理架。係加分守規寫在架。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by wer at 2005-10-6 08:00 PM:

所以味話難難地
咁易都話難難地
我是車仔迷
陳皮好殘忍,
見死不夠
入波扮袋鼠
朗拿度玩出火犯眾憎!
06/10/2005

朗拿度玩出火!一眾力皇家馬德里巴西球星最近慶祝入球時動作多多,又扮又扮袋鼠,引起西班牙國內極大回響,有傳媒認為佢當球場係自己遊樂場,有唔尊重對手之嫌,矛頭直指帶頭搞鬼朗拿度,似乎練盧森堡高要節制一下佢興奮情緒,否則好易成為公敵!

皇家馬德里早前接連不敵切爾達、里昂及愛斯賓奴,演出遭受外界狠批,最近球隊回勇於聯賽連贏三場,難怪一班球員咁興奮,不過陣中幾位巴西球星入波後慶祝動作,西班牙當地卻惹起極大回響。  

有侮辱對手之嫌

先有朗拿度、羅賓奴、卡路士贏艾拉維斯比賽中扮;上周主場贏馬略卡,佢搵埋巴迪斯達扮袋鼠,有傳媒覺得呢班巴西球星玩得太過分,除唔將對手放在眼內之餘,更有侮辱對手之嫌。

艾拉維斯會長比特文用「小丑」去形容朗拿度、羅賓奴等人行為,認為對方贏波已經晒彩,唔應該咁做去侮辱己方球員。另外大部分當地球迷亦唔鼓勵皇馬球員繼續用呢種扮方式慶祝,認為咁做毫無意義,只係將球場當成自己遊樂場。

除一班巴西兵之外,其他隊友如魯爾、碧咸等都無參與呢種「慶祝活動」,所以傳媒主要係針對巴西球員組成小圈子,其中尤以動作多多朗拿度最受抨擊。朗拿度自從打出名堂之後,古靈精怪慶祝動作不勝其數,好多球迷都深信佢係呢種慶祝方式發起人。  

作客實被噓到暈

巴西人一向熱愛足球,而且仲好享受比賽過程,所以巴西球迷對呢種指摘不以為然,認為只係反映球員對足球熱愛,可能練盧森堡高都係巴西人,所以唔覺得朗拿度慶祝入波方式有問題。

不過,西班牙當地群情激憤,盧森堡高都要叫佢班巴西兵收斂一下,否則往後作客賽事肯定畀球迷噓到暈。

唔知朗拿度下次仲扮唔扮
Originally posted by nkt1000 at 2005-10-6 08:10 PM:
入波扮袋鼠
朗拿度玩出火犯眾憎! ...
好心佢啦,正經d啦
摺吧啦
Originally posted by nkt1000 at 2005-10-6 20:10:
入波扮袋鼠
朗拿度玩出火犯眾憎! ...
扮硬
EF小人物

點解被人罵既。??!扮得太過份??

Originally posted by shaqkobe at 2005-10-6 20:14:
點解被人罵既。??!扮得太過份??
覺得佢太寸
EF小人物

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。