<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大陸網民大鬧香港: 要香港的那些窮人改變態度再去吧!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2006-10-8 11:44 PM:
8 D: ^! U/ d0 F- J- B( j1 w% F; ]希望港府採取政策, 所有未去過外國讀書o既中國人都唔俾入境啦
' D: ]% \" Y  M  ?& }6 _9 `# z
3 f. b1 L( G) H0 d
; A( [$ y) f7 iHello BIGFISH
/ d6 A- m# F9 b9 @6 K% O
) G# r: }. b/ @8 @" z8 h1 u7 Y1 e, n2 }好有創意 播。。。不過點樣CHECK 有無去過外國讀書 呀?
* c9 T  N- l8 m, E4 P: S* R. Z
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-8 23:02:; H/ c2 R* w2 I/ l; c: y' ~
很明白你的感受。如果你知道,能分別...
8 c3 d1 z! z. a5 M! f$ M跟本依家成個社會都變左,變差左,好多人都以為只係有錢就得啦,冇理過其他道德上o既野,就好似講粗口咁,周街都有人講,但係冇人會覺得自己係錯o既,覺得自己錯左就會改啦,知錯而唔改就另外講法啦。總之唔好理大陸落黎玩果D先,鬧人之前最緊要睇下自己有冇做緊D你想鬧o既野先
真很有道理
9 ~+ b$ _; ~5 N1 P) x有人去你 屋企 搞亂檔 你會唔會 坐視不理 呢?
- l( |( Y1 N" F/ }, A  S/ h$ k  Y可能將這句話勸道給
+ X* x, n. Q  e4 W" P白食香港,還猛鬧香港人的大陸人聽聽。效果會不會更好?
0 K% i7 r# a+ I! s- Q4 f5 M; B
. l5 k1 I1 U& u& A$ b" Q% D% ^[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 01:26 AM ]
版主 唔好意思。又按錯了。。- k, [7 G% h) ~- k6 n
如果可以的話,麻煩你  刪除哩倆個POST。
; e' v7 P1 w9 M5 B; N5 V2 _- C2 Z) c唔該曬
2 }9 g3 {4 R7 j! b7 }
9 k) |  {8 n9 C! }4 }9 R[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 01:12 AM ]

5 {. |& w1 c4 X; K
6 _1 L4 M3 i* t% z[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 12:55 AM ]
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-8 16:41:
; G9 r; Y% _% z' ]+ X( ~1 z# g) c- l/ [, `6 O* q, q3 X
  L8 ?% l  H6 K; F
懂得分辨的人,總會知道的。! a/ w! }2 m  l5 D$ T0 I  {
! L0 L1 U3 s# T5 v% g2 w
[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-8 at 04:45 PM ]
0 Y7 N# N8 J6 ]" L1 {/ a
+ R9 ^4 j/ y, W/ E& g) v8 v請vv1668vv兄賜教
.
Originally posted by bigfish at 2006-10-8 23:44:
8 j* _7 M( c+ N希望港府採取政策, 所有未去過外國讀書o既中國人都唔俾入境啦
6 o$ G, Q) ?9 v
: Z, h0 `( f8 b& y5 d去過外國又點???
6 l8 s  d. M7 n" F2 F外國指咩野國家先?係所有國家,定係指1,2個國家呢?
.
未去過外國讀書o既中國人?咁只會引申另一個問題--- 歧視 ,E.G.因為細個冇錢去外國就唔可以去香港? 冇去過外國讀書就一定冇禮貌?係外國讀書我唔覺得一定有禮貌囉!!  最重要既重點係,香港天然資源勁少,勝在其中轉站既優勢先發展到今時今日!現今好多其他中國城市都可以代替到香港,唔該個班"高傲"既"香港人" 唔好再以為人地冇左你唔得,而家係我地冇左人地唔得,唔該講野時留一線!
Originally posted by Dolly!Sit! at 2006-10-9 18:38:
' E% I" [1 H8 ~未去過外國讀書o既中國人?咁只會引申...
7 p5 m) ^; m3 Y( j# K
. X- S) K3 t% L" M& I; L
' j0 t1 Q8 f% Z' F1 N

8 I: i( N, s( b7 s( M8 k2 K外國人好有禮貌咩?
! X+ M; _: M; u7 x2 i' a, b唔少外國老師講書時講粗口
.
Originally posted by 155220 at 2006-10-9 06:20 PM:$ e4 v, z4 w2 V. L. N3 H& y, i  J

$ n, S- C: ?: b' i% O' M, }, K5 G0 h# _. `- x
請vv1668vv兄賜教
8 h0 c7 g% {# i9 u5 @* }# Z* R' l1 d0 o5 E- n' n
別客氣" y/ f% @0 Q& g! g1 q
要說的已經說了。。。要明白的總會明白。
2 j$ g3 G8 M% L& x& Q. B3 i, a$ Y, ~/ b- O( C
[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 10:34 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大陸網民大鬧香港: 要香港的那些窮人改變態度再去吧!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。