<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » $200睇英超!!!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 嗚門 at 2007-1-19 06:39 AM:
問題係西甲仲係CABLE
西甲全部賽事大多是在零晨三四點播,收市率係東南亞來說是很低。
德甲時間都還可以,但比賽賽事和球星大多不太吸引。
意甲就唔好提啦,在短期內未來幾季都唔會有太大起色,受醜聞所累。
香港人最愛看還是英超,這是不爭事實,我都係上網睇BT,跟本有無線都無關係!
還有英超是現在世界上最吸引的聯賽,不但吸引我們觀看,還吸引很多有錢佬投資!

[ Last edited by locklock on 2007-1-19 at 11:03 AM ]
Originally posted by iMacc at 2007-1-19 09:42 AM:
sorry....真係唔覺~
鍾意睇有...
你講有線有過D戲,我好似都有VCD,又平又快,一日睇曬,乜要追的嗎?
不如你叫有線學無記咁同D藝員簽死約,迫佢地唔可以係無記亞記出鏡啦好唔好!
可能你睇得免費電視少,因為你富有,唔知道有線好多戲係鳳凰衛視和亞視都有得睇!
一樣係要日日集集去等去追,但係唯一好處一個仙都唔洗。鳳凰衛視係NOW裏面係
唔洗比錢架,有線最重要的轉播,誘人開台的因為英超,信不信由你。

8月先發生轉變,等多3個月左右,一定會大跌,現在還有今季收益頂住,只要一出全年
業積,死硬!到時唔係小股民要佢死,係高層要同佢放血!

中移動係代表全球電訊業嗎?我今日先知! 

[ Last edited by locklock on 2007-1-19 at 10:59 AM ]
比上網的價錢還貴,以後就看網絡電視。
http://shop35130285.taobao.com  我的小店
Originally posted by locklock at 2007-1-19 10:54:
你講有線有過D戲,我好似都有VCD,又平又快,一日睇曬,乜要追的嗎?
不如你叫有線學無記咁同D藝員簽死約,迫佢地唔可以係無記亞記出鏡啦好唔好!
可能你睇得免費電視少,因為你富有,唔知道有線好多戲係鳳凰衛視和亞視都有得睇!
一樣係要日日集集去等去追,但係唯一好處一個仙都唔洗。鳳凰衛視係NOW裏面係
唔洗比錢架,有線最重要的轉播,誘人開台的因為英超,信不信由你。

8月先發生轉變,等多3個月左右,一定會大跌,現在還有今季收益頂住,只要一出全年
業積,死硬!到時唔係小股民要佢死,係高層要同佢放血!

中移動係代表全球電訊業嗎?我今日先知!
你買VCD就梗係啦~
正所謂你有錢就梗係有得睇啦~
你分唔分到收費電視同免費電視嘅分別~
收費電視一個台有凌晨時份重播~
我今轉睇唔切咪睇下轉囉~
人哋一個台叫電影台~(應該唔止一個~)
成Q日都有電影睇~
你毛記亞記得一個台乜都播~
點比~?????

咁簡單連阿茂都睇到就係人都發哂啦~
之前市場已經有調整~
唔係吓吓出業績先會升或跌架~
嗰時真係阿茂都知~

sorry~
講埋d唔關sport嘢添....
唔會再回~
討論者太主觀了~
Now有冇吟好人啊
Originally posted by bigfish at 2007-1-18 10:14 PM:

我就覺得平得滯, 可以再加價
例子, 買個 burberry 係咪應該貴過 G2000 先?

[ Last edited by bigfish on 2007-1-18 at 10:16 PM ]
咁你自己每月個交基本月費再私人醒多1皮野比now
唔好係樹嘰呢呱喇
Originally posted by 王晶 at 2007-1-28 03:59 PM:

咁你自己每月個交基本月費再私人醒多1皮野比now
唔好係樹嘰呢呱喇
唔止我, 會員 abcde1918 都嫌平啦
一分錢一分貨, 買 LV 豈能同買 IT 相提並論?
Originally posted by iMacc at 2007-1-22 11:14 AM:

你買VCD就梗係啦~
正所謂你有錢就...
我都覺..其實有線有多野睇, 當中資訊性既節目就更加唔係其他免費電視台可以媲美...唔明點解硬係要將有線同呢d台相題並論.

至於話有線無英超就股價大跌...我想講係有線高價bid左英線後個股價一直一淡死水. 而家放左反而可以迫有線求變, 同埋大大降低經營成本. 話唔埋可以令個股價重現生機..反而now用超高價買英超番黎後真係睇佢點死.
Originally posted by bigfish at 2007-1-28 11:40 PM:

唔止我, 會員 abcde1918 都嫌平啦
一分錢一分貨, 買 LV 豈能同買 IT 相提並論?
睇唔出 點解now係高級 有線就低級喎
Originally posted by 王晶 at 2007-1-29 12:00 AM:
睇唔出 點解now係高級 有線就低級喎
唔係睇,係聽!有線D職員SELL有開有線時十分不禮貎,惡言相向!
但NOW職員十分有善,就算你不開,他們也好聲好氣,不會惡這相向!

本人是親新經歷雙者的分別!絕對不是個別例子,因為本人由2002年就不斷
受有線斷斷續續的蘇擾。而NOW職員在近期亦積極了諠傳,但本人是可以和他
們理性選不,他們亦因然接受!

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » $200睇英超!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。