<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭條中場線
返回列表 回復 發帖
我係麥卡倫條中場線我會咁排囉

hargreaves   
gerrard                       jcole
                rooney
       crouch           owen
Originally posted by kakeidevil at 2007-5-28 07:41 PM:
我係麥卡倫條中場線我會咁排囉

hargreaves   
gerrard                       jcole
                rooney
       crouch           owen
比我會咁排咁鬼鍾意雙特一齊出就玩大佢

夏格維斯
    碧咸                           祖高爾
                    高治
          謝拉特            林伯

兩個打雙箭頭後面影子前鋒係高治出奇制勝我睇你點守
Originally posted by donald15 at 2007-5-28 08:19 PM:

比我會咁排咁鬼鍾意雙特一齊出就玩...
夏格維斯打龍門??=]
Originally posted by 20001160 at 2007-5-28 08:33 PM:

夏格維斯打龍門??=]
中前場咋
得個6個人打街場咩
林8同謝4的位置相同問題只係其一

其實祖高爾打左翼
一半時間都會移入中路紐波分波
如果出埋碧咸(即06世界盃的正選4人)
中路真係太多人

其實麥卡倫都想試下用新仔downing
但佢真係未夠級數
難擔大任

前鋒問題
沒有一個多產射手
雖然好多人話奧雲已大不如前
但不要忘記他在國家隊的入球率高得驚人
他的復出絕對是好事
Originally posted by cmchi at 2007-5-28 08:51 PM:
林8同謝4的位置相同問題只係其一

...
前鋒問題都係一個幾嚴重既問題
出黎出去都係速度型既前鋒
無乜全面d既前鋒
如果有個有雲佬一半能力既前鋒英格蘭都差好遠囉
大家講左好多
確實英格蘭成績差真係有好多好多重要既因素
雙特係個問題 不過照巴打咁講 如果唔出林伯的話
其實會唔會出現四分五裂的情況呢?
事實上 在真實環境 還有很多因素需要考慮
例如球會可能跟國家隊簽了合同要求自己的球員一定要出場咁
所以 收起林伯看似一個不太可能的事了
但照看 不出林伯確實是個可以解決問題的辦法

另外 還看出巴打們對夏格維斯的信任不及卡域克
事實上 卡域克能做的跟夏格維斯實在不同
夏格維斯打的是爛仔波吧 也正是英格蘭條中場線最缺乏的元素呀
反而 如果要出卡域克 在旁一定要有一個攔截力同樣強的中場中來互補不足
就好像曼聯的史高斯吧

還有 就是朗尼的問題
無疑朗尼的角色就不能當一個單箭頭而要做影子前鋒
但其實 有一個巴打說得對的 就是朗尼的在場無疑令到謝拉特和林伯是但一個的後上攻擊變得多餘
因為 朗尼正正就係做左呢個角色 雖然佢個位置係前鋒
咁 其實 係咪即係話淨係可以出雙特和朗尼的其中一個?
那麼 英格蘭便再不是星光熠熠了

最後 唔知大家覺得路蘭點呢?
其實我覺得佢幾有潛質架
我覺得可以用4-3-3/ 4-3-1-2, 好似車仔咁打3個中場
不覺問題係英軍唔習慣.

(後防線打4個)

碧咸 (林伯特/ 卡域克)  夏格維斯 (卡域克)  謝拉特 (路蘭/林伯特)

朗尼 (迪科爾)  奧雲 (高治)   祖高爾 (達寧)

此為4-3-3.

碧咸 (林伯特/ 卡域克)  夏格維斯 (卡域克)  謝拉特 (路蘭/林伯特)

朗尼 (祖高爾)  
奧雲 (迪科爾)   高治 (安祖莊臣)
此為4-3-1-2
Originally posted by mikeycwebb at 2007-5-28 09:48 PM:
大家講左好多
確實英格蘭成績差真係...
路蘭係唔差既
不過拍埋星光熠熠既英冠中場中就冇位佢企囉
Originally posted by cwc_tkd at 2007-5-29 00:30:
我覺得可以用4-3-3/ 4-3-1-2, 好似車...
夏格有鬼體能包埋碧咸D漏波咩,碧咸除左長傳外根本冇一達世界級,包括防守力
既然冇大將不如學AC米蘭咁擺個加度素系度能嚴重阻塞敵人左路既人仲好
而呢個人叫贊拿斯

[ Last edited by Rated-R on 2007-5-29 at 02:34 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭條中場線

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。