<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 和仔走火入魔343,港隊兵敗如山倒!
返回列表 回復 發帖
呢D咁嘅熱身賽輸十球都冇所謂啦!
最緊要球隊達到和仔試陣嘅目的

和仔努力

P.S.有邊個睇哂嗰場波??
我作為一個香港球迷,支持踢進攻足球!
寧願踢3-4-3,輸!
總好過一場悶和,0-0!
香港足球,已經無乜野可以再輸!世界排名俾你悶和幾場,升多兩級有乜用!
不如踢進攻足球而輸,起碼對得住球迷!
連友賽都唔試下新陣?幾時先試?亞洲杯外圍賽?世界杯外圍賽?更加唔會試!
支持和仔!
Originally posted by leoglas at 2007-6-5 10:10 PM:
我作為一個香港球迷,支持踢進攻足球...
2006-02-22 (三) 0:3  - 香港 vs 卡塔爾  亞洲盃外圍賽 香港大球場 20:00 <<< 卡塔爾和印尼一樣咁勁秋!?
2006-03-01 (三) 0:1  - 孟加拉 vs 香港  亞洲盃外圍賽 作客 / 海外 16:00
2006-08-12 (六) 1:2  - 香港 vs 新加坡  友誼賽 香港大球場 18:00
2006-08-16 (三) 2:2  - 烏茲別克 vs 香港  亞洲盃外圍賽 作客 / 海外 19:00
2006-09-06 (三) 0:0  - 香港 vs 烏茲別克  亞洲盃外圍賽 香港大球場 20:00
2006-10-11 (三) 2:0  - 卡塔爾 vs 香港  亞洲盃外圍賽 作客 / 海外 21:00
2006-11-15 (三) 2:0  - 香港 vs 孟加拉  亞洲盃外圍賽 旺角大球場 20:00
2006-11-29 (三) 1:1  - 印度 vs 香港  亞運會 多哈(GMT+3) 17:15
2006-12-03 (日) 1:2  - 香港 vs 伊朗  亞運會 多哈(GMT+3) 19:45
2006-12-06 (三) 1:0  - 香港 vs 馬爾代夫  亞運會 多哈(GMT+3) 17:15
2006-12-30 (六) 1:0  - 廣東 vs 香港  省港盃 番禺英東體育場 15:00
2007-01-07 (日) 4:2  - 香港 vs 廣東  省港盃 香港大球場 15:30
2007-06-01 (五) 3:0  - 印尼 vs 香港  友誼賽 作客 / 海外 19:00
2007-06-10 (日) --  - 香港 vs 澳門  埠際賽 旺角大球場 18:30
2007-06-19 (二) --  - 香港 vs 中華台北  東亞錦標賽 澳門運動場 15:00
2007-06-21 (四) --  - 香港 vs 關島  東亞錦標賽 澳門運動場 15:00

香港隊幾時有經常出現0:0,只有主場對強隊烏茲別克一場!
希望大家唔好想當然,拿出實據!
港隊不是全無入球能力,不過印尼實力一定唔會和卡塔爾一樣,
如果和仔作客卡塔爾,可能要輸6:0!

[ Last edited by locklock on 2007-6-5 at 10:42 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-6-5 10:38 PM:

2006-02-22 (三) 0:3[/...
你列晒d數據有咩意思?
唉 ,唔該你睇野唔好只睇字面。
驚你唔明,我講得明白,係寧願香港踢進攻足球而輸,都唔想佢地因驚輸而唔敢踢進攻足球!
我唔知你對香港足球有咩期望又或者同和仔有咩仇口,但凡事總有第一次。第一場就話和仔唔掂,對和仔對落場踢既球員,公平咩?
第一場輸3-0,我覺得無乜大不了,反正香港足球已經沉淪已久,若果仲為左果d咁既「世界排名」而唔敢試新野試新陣,香港足球永遠都係咁。
你叫人唔好想當然,咁你又話如果和仔作客卡塔爾會輸0-6,你都係想當然之嘛!

[ Last edited by leoglas on 2007-6-6 at 03:06 AM ]
Originally posted by leoglas at 2007-6-6 03:01 AM:
你列晒d數據有咩意思?唉 ,...
未來三場對手甚弱,到時你睇吓和仔可唔可以大數對手,就知我依家講乜!
南華勁帶起球市,但末殺了傑志的成長和努力,更蓋過了港隊的成積下滑。
另大家沉醉於自我聯賽的假復蘇中,這是十分危險的事情。

2007-06-10 (日) --  - 香港 vs 澳門    埠際賽   旺角大球場 18:30 <<< 3:0?
2007-06-19 (二) --  - 香港 vs 中華台北  東亞錦標賽 澳門運動場 15:00 <<< 6:0?
2007-06-21 (四) --  - 香港 vs 關島    東亞錦標賽 澳門運動場 15:00 <<<12:0?

帶得軍,就唔可以玩玩吓,由其是國家隊,因為國家隊的比賽遠比球會少,
一定要貴精不貴多,所以輸一場就一定好大件事,不論係友賽,還是正賽同樣皆是!
黎sir執教一定唔會3:0輸比印尼咁恐怖!試陣就應該留番練習閉門時試,
而不是出國對魚腩隊試。打少個後衞就可以入多一球,這是什麼丫理!?
343係要攻守合一,比443和442更難掌控,因此為何巴西可以用,
而英格蘭一用就慘死,咁顯淺既道理都唔明?

[ Last edited by locklock on 2007-6-6 at 10:40 AM ]
Originally posted by locklock at 2007-6-5 09:05 PM:

卓卓左右無人,一定死,佢攻強於守,再拍賣高尼路經常走去前場頂死球,
咁你話後面還有誰?陳偉豪一個,變係無可口非,但係變到一跌跌落谷底,
咁你話係咪要鬧啦!不知所謂,佢可能想創造香港最差紀錄!

改係無問題!343係以攻為守的陣式,理應改變最衰都可以破蛋!
但竟然輸0:3,無人講,無人理,重好似好滿意咁,和黎sir差九里遠,
可能找個小學教師,都會教得好過佢。
愛之深 責之切 睇得出樓主對香港足球有一定期望
但第一場波輸左就好似俾你判左死刑咁, 咁以後可以搵邊個肩負呢個責任呢!?

同埋你highlight住紅色字果d句子, 就已經流於偏激!!!

假如香港隊之後連台北同關島都贏唔到, 你再激d都未遲~
其實我覺得咁樣都吾錯, 可能要慢慢融合 la, 睇多幾場先下論.
靚仔娛
Originally posted by 處處吻 at 2007-6-6 11:41:

愛之深 責之切 睇得出樓主對香港...
只有膚淺嘅人先至會睇D表面嘅嘢
Originally posted by locklock at 2007-6-6 10:33 AM:

未來三場對手甚弱,到時你睇吓和仔...
你都幾過癮,口口聲聲話關心香港足球,但你d留言就好不留情咁踩香港隊同領隊和仔!
一場就已經判左人死刑!這算是支持嗎!
若果真心支持香港足球,無論該球隊係嬴輸,我地都支持!最緊要對波係踢得有鬥心!
你都識講,「因為國家隊的比賽遠比球會少」
球員都需要時間磨合,用新陣唔係友賽試,如你所講,「試陣就應該留番練習閉門時試」,閉門對手係邊個先?咪又係同一班球員,咁試黎做乜?又點試到效果!
第一場執教試新陣輸0:3就要執包袱, 睇唻你同和仔仇口都好大, 唔俾和仔試下個343, 佢又點知原來唔ok呢? 如果佢試433都輸0:3, 你咪一樣會開post鬧, 442已經唔係大勢所趨, 試新陣絕對有需要, 至於閉門試陣? 同你組隊試啊?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 和仔走火入魔343,港隊兵敗如山倒!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。