<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 馬刺vs騎士【07 NBA FINALS】鄧肯vs占士
返回列表 回復 發帖
Originally posted by asurada001 at 2007-6-3 04:51 PM:

我覺得唔可以用個兩場來作準
因...
咁我自己係SPURS FANS
都支持佢既!!
加上我唔鐘意JAMES>,<
Originally posted by bioamen at 2007-6-3 11:34 PM:

it's not gonna happened...spurs r known for their half court defence...they WILL slows down cavs pace and try 2 take an advantage of that
都未必ga,活塞一樣係壇於控制比賽節奏嘅球隊,頭兩戰你就睇得出佢哋用呢個方法拉慢少少去打,我都諗住佢哋用呢個方法可以好快踢走騎士,但之後4場就被騎士反為控制番個節奏,所以用同一方法未必再有效,但馬刺有一樣嘢同活塞唔同,就係佢哋進攻穩定性效活塞好,最少唔會咁易被騎士拋離先
如果逐個評,我覺得馬刺人頭佔優,後備也較強,但係要同時凍結James 同 Gibson 就真係唔易,見到Pis Vs Cav Game 6 就知, 如果James 仲可以Keep 得到對Piston既狀態就認該有一翻惡鬥
Originally posted by kaichun88 at 2007-6-3 23:13:

温馨提示:通常季後賽最有價值球員係屬於總冠軍隊成員,未必分多就係MVP
嘻嘻!咁騎士贏左米23仔攞mvp囉
Originally posted by 勇勇 at 2007-6-4 01:46 PM:

嘻嘻!咁騎士贏左米23仔攞mvp囉
騎士贏占士幾乎攞硬mvp咁擠,但要留意保雲,雖然好多人都話保雲防守骯髒,但保雲的而且確曾經守得住好多個球星,防守能力無庸置疑
我看好騎士!
James大帝新王者!!
R9+O'neal=卡路里霸王
睇好馬刺    馬刺 4:2 騎士
Originally posted by kaichun88 at 2007-6-5 01:58:

騎士贏占士幾乎攞硬mvp咁擠,但要留意保雲,雖然好多人都話保雲防守骯髒,但保雲的而且確曾經守得住好多個球星,防守能力無庸置疑
到時場波一定超超超好睇
馬刺 4:1 騎士

馬刺先拿下兩主場,今天完成了一場。
再放騎士一場水,然後客場險取第四場,
最後3:1,回主場取勝奪冠,
成就隔年奪冠皇朝!

第四枝冠軍旗將在馬刺主場高掛!

騎士巴西和歐洲雙塔明顯不及馬刺美國和阿根廷雙塔,
而占士大帝更因雙塔受制,而得分能力大減。

第一場比分兩者不過百,反映兩者防守能力十分之強,
看來今季冠軍亦是決定於誰比誰防得出色,
而不是太陽金塊開放式快攻,刺激性和觀賞性角度不高。

[ Last edited by locklock on 2007-6-8 at 01:33 PM ]
唉...........23仔比馬刺睇到死晒
唔知23仔諗唔諗到計破一破馬刺呢,如果23仔真係破唔到馬刺,得返鴨神一個攞分,騎士都係凶多吉少
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 馬刺vs騎士【07 NBA FINALS】鄧肯vs占士

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。