<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 宜家D小朋友改變了
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 天下太平 at 2007-6-22 05:08 PM:
) s0 l$ h2 t' K, T) h- ~你老豆果個年代咪又係咁睇我地依個年代...
5 z$ W) [4 t7 D, \- R正如依家我地睇返d 細路一樣
% H( y/ e7 L) n( z8 w算啦...時代一定會變
* @( v; A2 O! N
8 Q* e% s/ T8 d$ g# g-points for that? Come on where is the freedom of speech!
"The only thing that goes with the flow is a dead fish"
你要明白 時代變遷, 但父母都要負責任,成日只要揾錢
Andre
我聽上一代講, 佢地細個冇乜野玩, 射下波子已經好開心
2 G. n' C: X# V4 ~4 L; A到我地年青依一代, 開始有電腦玩, 又有唔同o既球類活動同其他娛樂節目, 就已經話我地好幸福; 其實都係o既, 有時d野夠就得喇, 唔駛多+ A$ |) N# v- I% L: ^5 A
到而家依一代, 基本需求已經變左係要有電話, 電腦, 遊戲機; 我地中學時好想有o既野, 已經係佢地小學時一定要有o既野1 o# R% Y( ]& X  @% p+ b# x
雖然唔應該以偏概全, 不過太多短期o既娛樂, 就會好易忽略左要定一個長遠o既目標喇
Originally posted by SCM at 2007-6-19 05:01 PM:4 h/ ]7 _6 t3 c  X6 \% F# A" |
# o4 C6 |4 Q7 g3 ]
唔好只向一個方向諗- [3 |) B7 ^6 U* f. r0 W5 u6 ~! ?
呢個唔好現象...
# S7 o5 Q/ K2 g" W! B  f
滑梯千秋呢d好難搵啦
Originally posted by harvey22 at 2007-6-25 01:01 PM:- H( E8 }+ j  ^. y1 p9 o

* y# J: B7 C/ O0 l6 Y) S: r/ Z
) ^+ w, P1 {* V; T-points for that? Come on where is the freedom of speech!
1 ^# I) }- z, Z  _, P% |! W; V0 v& B3 f
pls see thread #3, this guy just copy and paste the answer from others.
Originally posted by ronald001120 at 2007-6-19 23:42:
& F4 i- Y& C, h. T呢家D細路! p! a) a% r9 {+ y7 Y" N' G
幾歲就講哂粗口食哂煙甘
* T4 O# O) f- j我踢波都見唔少
+ A9 }9 D7 m5 v) X& M都係怪香港
7 b) m$ h7 d- R1 J3 ?, M  t8 QD人做野甘忙& f9 \) |8 I0 J+ M, m& @+ Y; o
邊鬼度得閒理個D仔女ar
3 u* L, H% \9 ~+ XD仔女跟埋哂D唔好既人7 _* x, f, `+ C- p: e9 V4 w
咪搞到甘lor
4 |- D$ {& T7 O5 D0 {; E# i) m' V$ Q# P& H2 R+ r
幾歲就食煙?有無咁誇張?我14歲,無一個同學食煙,但講粗口的真係很多...不論男女都講
Originally posted by 艾力克 at 2007-6-25 13:36:
1 ]& P) m0 h& ]) e到而家依一代, 基本需求已經變左係要有電話, 電腦, 遊戲機; 我地中學時好想有o既野, 已經係佢地小學時一定要有o既野8 t9 _+ g  F7 Z# a% r
雖然唔應該以偏概全, 不過太多短期o既娛樂, 就會好易忽略左要定一個長遠o既目標喇
  B$ G' k7 j. J( V! {7 R) `1 U, k9 Y. t5 m& `
我中一先有電腦,至今仍未有手提電話
5 |: x4 C  |# K* b& D( X; z9 y7 Y$ t6 q& C3 l2 v9 j
[ Last edited by 155220 on 2007-6-25 at 06:43 PM ]
Originally posted by 155220 at 2007-6-25 06:41 PM:  b# z/ a( `+ f' M

3 D$ h  v0 `% V$ @! f3 z7 k4 R/ V4 g# ^$ q. _
幾歲就食煙?有無咁誇張?我14歲,無一個同學食煙,但講粗口的真係很多...不論男女都講
8 o+ T) z# D* X2 R' a3 c* Y* @
8 |# k$ h$ e3 A- q% L
你周圍既環境好4 y- N' Y( C. V9 v
我剩係知道一出到街,就見到d小朋友擔住支煙,依排好d,因為我住屋村,周街食煙會扣分
& U: G# L- p* P2 F: f( H. a前兩日搭巴士出旺角聽到後面一班小朋友(有男有女,估計中一,二)大大聲甘吹水仲要出口成文,每句話裏面梗有粗口./ e3 ]  ?6 F, A% D
做少少功課就話多,郁下就話跳樓,講真我係好唔滿意' j6 W, {+ ~" Z# A; b
你可以話我代溝,但我岩岩畢業出黎,佢地所講既問題我都經歷過,我都係甘hai下hai下就過左.
係lo~我以前邊到有咁多野玩~
理佢地做乜呀(浪費口水)由得佢地自生自滅啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 宜家D小朋友改變了

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。