<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 中國心 於 2010-3-4 01:38 PM 編輯 1 _  I6 K1 _2 R9 G* H+ ?. o' |

( p6 S1 w( Y& Y: |- E
雖然個心好實、頭痛又瞓唔到,但終於熬到天明!又是新的一天了,將會雨過天晴……一日之計在於晨…早晨啊!
5 K# {: J7 N: B! ggoodnicelady 發表於 2010-3-4 07:43 AM
好啦!女皇心情開始平復啦~~~
好啦!女皇心情開始平復啦~~~
+ X, D9 P. l; U中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
" y3 ^% N( S! M# u2 E# p
我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...
' S( q) f4 x# c& a
7 [, F9 {; E7 L( @- J9 b# J8 F1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ...8 _& L- K. j! N7 v
2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,
" E# E0 [8 M+ E9 U1 E2 V有一日佢同律師講 , 佢想割左個瘤 , 律師不解開心有何不好 , 他說 :
/ C6 N, |5 S) P我老婆死 , 但我哭不出來 , 我只是想為她哭 ...# P. k9 m! K/ J# y8 _/ i3 ]3 W
這故事沒任何大意義 , 我只是覺得樓主可能只想找人訴心 , 而是有反應那種 ,9 p. f/ o+ F7 ^' y. k* _
她的希望你安慰兩下 , 她自己可開開心心嗎??? 不說可不可能 ,! g, i( q( i- w2 ~+ i5 Z9 L
就是真的這樣 , 她都會覺得自己涼薄吧~~
1 u& \2 J% k' e/ a2 t  u# U* `$ l9 W- v: U9 s+ \
我覺得這樣 , 有時傷心就要盡情傷心 , 只要肯和人講又有人理 , 最後始終會平伏  ,
! }" W9 y( F6 u; z/ Y/ |- ^% C$ X現在傷心到或反而是好~~
% E, T1 v0 S9 |+ E(我有次一個親人死了 , 我其中一個家人 , 這樣慨嘆 : 明天就要上班了 , 都沒時間去傷心~3 T0 v9 D. ^* j3 K6 ~
所以我覺得 , 可以有得去傷心 , 其實還好 , 有時自己電影 , 明明十年前自己一定會哭 ,
3 {) a5 i4 F" U! ]& J現在卻沒甚麼反應 , 就覺得自己涼薄了)
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!
# n# C) b4 _3 ~. ^9 |% X. `  n: w- |
$ ?5 e  y5 D2 ^; v
4 B1 J9 a; _5 n! I0 W5 V
3 m2 c8 Q7 @/ A& _% _% ?; I2 g
0 q: M. K  o* q2 i1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 "已除掉 " 不太適合 ...
, t4 l! \6 X, s7 Z  v4 v$ j7 g+ h5 \4 }* k, d. g% J9 z' ]
e_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~
好啦!女皇心情開始平復啦~~~; k+ v; J2 N6 \* c. J
中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
其實未真正平靜下來,只是強打精神…個心真的好辛苦…
我問一句先 ...: r0 o8 z. B/ ]8 u& v

$ `/ o; W. n: m9 t* B+ R& L+ x. l5 o你係講真講假??? 因為你一星期內出POST既故事內容 , 已經是人家半世人的經歷了 ...+ H* s0 c; {1 \& f
e_e 發表於 2010-3-3 10:39 PM
' t6 r' O8 C, C! F9 f! N8 y. w' |4 y) ^+ H
聽古唔好駁古
% \9 {6 v6 x. K, i  M8 I' o/ x我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...
! t1 g5 o4 L9 ~) K6 ]4 j# v3 O+ t2 s  S8 y9 Y
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ...
/ @/ z0 [+ Y0 g: K0 C4 ^3 |0 m9 a; U2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,
6 n7 A' Z/ w- i2 u4 D3 N+ l- I有一 ...
4 {* L( L  ~0 r4 ye_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
可能是……傷心既盡頭是……不再傷心..但未到……
本帖最後由 goodnicelady 於 2010-3-4 01:52 PM 編輯 , ~8 r2 F+ E( w9 F+ n5 T- _
$ p, {8 B* P8 _7 `" d( b
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~# a7 ~- p' V2 Y  |7 ]
中國心 發表於 2010-3-4 01:33 PM
我可以點講呢﹖再謝謝…
9 w- S& F. a  _! n
4 s; b4 F4 v" Y6 s. J聽古唔好駁古 7 c7 y1 ~3 j. W2 _, q+ q
魚佬 發表於 2010-3-4 01:48 PM
難怪他…事實我的人生好多經歷難以置信…我的故事還有好多未講……
不要想太多 , 睇開 d , 唔好諗埋一邊 , 找人傾傾 !!
4 B/ M% u: H. C" L' c8 n: {( @7 X
  e# Y" _) X5 d. y$ d支持你 !!
繼白熊又一膠人。。。
當今社會~~~~鄉下早晨雞叫人城裡晚上人叫雞
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。