<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
, t) k: Y; l" ?0 e) T' Q
1 c% N8 b1 Y/ g+ ?) G2 ^; I
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
/ Q. R6 j! X7 W4 O5 l% E. finfjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
2 e/ J  l8 H  D3 q2 G5 h8 {6 @. R( d( C! w* x
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊).....
$ U, n4 h+ \% Y5 T! z
' T0 y( J4 Q* y) o& r或者 BOYDAWN兄 覺得:
$ u+ c2 C# u) V8 a(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
4 k8 w( h; f- N+ O$ y, rand* b/ j$ F7 _3 G  n7 B* E2 ]' k
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
/ [) l% Y: r* t1 s屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...4 s# D# S$ O2 m1 ?( A$ P2 t4 ^
hamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
1 @& V6 k7 `% N7 C* j5 ?

' C; _( _8 U: b+ w8 t乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
1 ?9 {5 ~) g  B
' T: @8 t& Y2 w; D' k2 }唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    ! v( j  K8 X) Z6 n# c* p
KNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
7 V! L5 e6 V, o) P; t: ?* z
% L( J0 H0 A/ V
小兄弟,睇路呀
3 X5 p4 a# f& ?2 w2 [9 I# U' _8 G
. \" o4 c0 y; q! y2 U- G5 \乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
+ z& L& B  t2 J. jKNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
. X2 R. k! C* }# y

, t# Q0 D  W% N" p8 G5 M8 q用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
2 H7 N( N- ?3 H% \; K# g/ G6 M
4 I8 h' |0 j8 v. u& |
小兄弟,睇路呀
. e, K2 ~( `: c4 ?: I" @infjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
# a+ K$ E9 L) b8 z( r4 y
8 `, s0 N% }- u. N# Y( `. i% Q上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
: b8 z6 `0 E* d' y  L* g% [; p

4 c" P! q+ t9 l/ Z% x, `用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人5 \, o+ T% }* Y: s
hamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
, j) s; x! b" v, O2 R$ ?& i  p5 F3 m' T/ l! X' [
棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊).....
1 |3 t0 h/ @2 P( G' \' n6 G1 t% g' e; T" I. B4 o8 P5 ^
或者 BOYDAWN兄 覺得:" J( c$ v5 U1 Q$ h# B
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
7 v! d, q/ l  H& Xand9 m2 g% O! s: g  ?
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
$ p8 v& W. ?" J1 t4 s6 Q屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...) K- s% O$ H; v
hamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
; ^7 }% r% }+ O" f! a! E' b1 X; u4 p
7 ]. }) R+ X- ?% h% d8 h/ I2 L
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
5 M& R) P  j* ^6 R' G  z, [
: \# R7 b/ e  R6 t! ?. e
5 y3 w7 H$ a* M# i/ G& U& i- h4 ^
! i' P6 g& H. ~" T  f$ j8 G# v可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
. F3 U( c7 J0 e+ U" l( p. T6 |! fBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
0 i- }+ r* r+ V: d
3 [/ S1 e( |) g8 U9 Z/ \6 g見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
+ }2 g/ N3 E( l% {, `+ [

# v, h. o3 M$ P5 W. [可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
8 E* [5 S. Z# n7 M3 E% YBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.
$ e  x1 {* L% @+ J# l$ G6 T但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.: U" ^  q# J% |
自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.* U0 Q( J4 g, i- L8 s) _
何謂理所當然?# ]6 j$ L2 o4 d9 w$ F+ Z
你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?
; O* I; M; d2 Z/ a: b7 |5 a9 l9 J" K8 Y你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理?
) m: G( p* p' v' t. U$ C: {5 w人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:
2 u- M) ~% z% q& L6 Q$ r5 N$ d
1 i/ n* W8 Y! Y
; [) _0 Z# r# c2 }6 W7 s  b1 t8 q: A0 L( a
哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?1 ~( B$ U, {5 \  W8 i
[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
6 Q. Z  s/ g. x+ Q: ?! h8 Z
" X, M0 b# q# s& A4 B: }6 o: u
乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?$ k2 e) H! t' N" z. T8 _: {
% J+ {/ C7 Y: W1 H; Z; D
: e1 V! b$ Y& @# X. |
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀/ ]! R2 M- B$ ~$ T9 v
九萬 發表於 2011-1-29 03:34
7 z" ^# a  L/ i. B: L2 Z
8 s+ ^2 e9 z: U0 N+ G. t# Y" c- y
人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.8 b+ X. A5 Z( F1 \* V. w

/ J1 _2 r$ t& y! u- ^7 G2 Y  h
4 v8 W( x% Q3 e/ Q; n4 v* y- A8 Z4 l# W' T. |
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
: q. g( S/ F% Q) c9 {" Oinfjlam 發表於 2011-1-29 22:38
$ Y  a. v4 c. n- t; s  M9 ]$ ^* R8 m  j  M$ Q
與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?1 u4 c3 \: j9 b( I9 s+ [! q
, j) I4 P$ n9 t$ V: R9 l
. {2 j2 K3 U- s1 s
( @6 L) C" a% n5 t( m4 b4 t. x$ A
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    6 ^4 l6 o  [! t! x$ l
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
8 O9 e% i# C& Q* d$ Q+ b% s5 Z% i+ p: Y; f
會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?
1 D9 W9 _) w) z, f5 j$ G. I$ d+ q$ Z
8 W) [2 ^, K$ H  k7 k9 C! U- y
0 y  e% ^# R/ ~) }- [小兄弟,睇路呀8 }3 x& G+ T# d' e
infjlam 發表於 2011-1-29 23:06
& v5 ]* i' V/ ?: [! Y5 j8 P1 {: y
假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡. # A/ z3 ]8 a) @/ ]

2 K3 x4 z* W/ I
4 y- h, G. w" b, Q/ J
5 J9 z8 M* [, m% A; W上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦    ( o* {: A1 G1 K: ?$ w- \" [( @
KNY 發表於 2011-1-29 23:40
% {$ @4 e2 z" R- G4 l3 |- b
- M+ U' S$ |4 v, j  |  e# e
既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?
3 S$ z) F0 B7 v( M8 M8 l# y8 P6 P" }; C$ d- x( c

2 e4 }6 }, {  {2 F9 q
- [5 F0 y" Q9 \  J* I* P小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.* ^+ @/ Q7 \1 L) I! }9 p
"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.. @2 t# Q( [  a& y: v6 ]

* K" g  K0 v) X* h& g以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.9 P3 ]+ L5 |4 m+ T* K& t
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。