<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » 吹水版2014to201907 » 現時的中日關係情況,如你仍到日本遊玩....
返回列表 回復 發帖
看見中國人示威, 覺得在日本安全過在中國
看見中國人示威, 覺得在日本安全過在中國
mw4mango 發表於 2012-10-17 10:46 AM
日本不嬲安全過中國… 喺中國包你十餐有九餐食咗地溝油,十樣嘢有十樣含某啲致癌物質超標幾千萬倍,買十樣嘢有十一樣係假(連埋找錢)
發生意外都唔知信唔信得過啲醫生做手術,分分鐘少咗個腎返岀嚟,針筒冇消毒就有埋愛滋
幾個月前去完, 而加都想去, 不過都驚, 所以唔去住我係好鍾意去日本, 而且都係一定唔會返內地,
但我絕對認自己係中國人, 唔返中國只係習慣唔到佢地既生活習慣, 性格
我唔憎內地人, 只係夾唔黎, 不過我地絕對係同一個 ...
樂生 發表於 2012-10-15 12:26 PM
你無謂做戲啦…
一如歷史往事,永遠有忠義烈士及漢奸並存。
新經濟學巨人 發表於 2012-9-28 01:09 PM
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
幾個月前去完, 而加都想去, 不過都驚, 所以唔去住我係好鍾意去日本, 而且都係一定唔會返內地,
但我絕對認自己係中國人, 唔返中國只係習慣唔到佢地既生活習慣, 性格
GOOD!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
一年去兩次,當正自己係日本人。中國我就永遠都唔會去。
skyhookii 發表於 2012-9-27 09:55 PM
一個想變性做女人的男人..... 偶然將自己打扮成女人, 進入女廁,
就以為自己真的是女人..... 一個不小心被人發現, 被女人追打九條街不特止,
更會被警察控告, 狼狽非常,..... 正常人看見, 這種行為, 跟變態無異....
就算你做埋變性, 你始終都比女人多一條肋骨一粒喉核.....

就算女人俾你入女廁, 但你一生一世都用不著"衛生巾".....
真的以為放塊"衛生巾"在底褲之內, 就以為自己是百份百女人.....

REMARK: 我不是針對變性人, 我只是講出事實而已!
一 定 會 成 功 。
正論
一個想變性做女人的男人..... 偶然將自己打扮成女人, 進入女廁,
就以為自己真的是女人..... 一個不小心被人發現, 被女人追打九條街不特止,
更會被警察控告, 狼狽非常,..... 正常人看見, 這種行為, 跟變態無異....
...
hamsubboy 發表於 2012-10-17 02:39 PM
Good example.
...
hamsubboy 發表於 2012-10-17 02:39 PM
Terrible analogy. Albeit complicated, it is possible for one to become a Japanese citizen, the very same way African footballers become part of the French national team, Pablo Daniel Osvaldo is now playing for the Azzurri as Mauro Camoranesi once did. To become a citizen of any country (other than those from which you obtained citizenship at birth), you must swear an oath to do so, thus cutting all ties from your previous country and you would be condemned if you were to, say, fight for that country.

Similarly, there's absolutely nothing that forbids anyone to visit Japan or to have to support China in this scenario. If you are just speaking the truth, with all cultural and ethnic bias aside, then you would just see that the Senkaku Islands belong to Japan. Simple as that.
it is possible for one to become a Japanese citizen.
skyhookii 發表於 2012-10-17 09:23 PM
係就拿拿聲!唔好委屈自己,你得o既
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » 吹水版2014to201907 » 現時的中日關係情況,如你仍到日本遊玩....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。