<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 杜如瘋,發嗡瘋
返回列表 回復 發帖
有冇黑絲杜如風
浪子~孤獨就是良伴~

1440 x 843 PIXEL下載

獲封世界級港女   杜如風:我不嬲物質主義   

杜如風主持的旅遊節目《流行首爾》本周一(5日)在無綫播出後,網上評語毀譽參半,有網民封她為「世界級港女」,全因為她一句「屋企有過千對高踭鞋」,又批評她講說話沒語調而且扮相騎呢。

負評班底要磨合向來給人印象大癲大肺的杜如風昨日接受電話訪問時,解釋是做回自己:「做咗咁多年都係咁風格,儍儍哋、癲癲哋,即場爆肚都係我嘅style,同埋旅行梗係使錢,唔通賺錢咩。識我嘅人都知我係shopping queen,都明白冇可能討好全世界。」
對於有網民質疑杜如風拍攝時反應慢,她解釋說:「拍嘅時候係夏天成30幾度,因為要就番播出時間着冬天衫,次次拍完入面件背心都濕晒。最後焗到重感冒加體力透支,試過要叫白車瞓擔架去急症室,所以拍到後期都好似烏雲蓋頂咁。」之前在nowTV播出的《風行全世界》,拍攝連製作都是杜如風跟導演二人組一腳踢,想不到今日工作人員多了,效果還不如先前,她說:「畫面係靚咗,可能新班底未合作過,要啲時間磨合,大家睇埋落去先啦,同埋我不嬲都物質主義啦。」

「不懂,與我無關」一向「大唔透」兼爛玩的杜如風是嘉禾前宣傳大員杜惠東的獨生女,07年在無綫收費台主持《流行東京》,憑搞鬼、癲狂風格闖出名堂,後來替nowTV主持《風行全世界》也有很好評價,想不到新節目未能在師奶林立的無綫立足,難怪杜如風在fb說:「懂我的人,就自然會懂我,不懂我的人,就與我無關!」

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20150109/18996041?top=4h
1988年5月16日? 1978呀?

以前佢係now個風行全世界我覺得幾好睇, 依家TBB新節目就未睇, 點解咁多負評?

Winters 發表於 2015-1-8 03:15 PM
似乎得冬哥你 同我覺醒好睇
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
似乎得冬哥你 同我覺醒好睇
hamsubboy 發表於 2015-1-10 02:12 AM
我以前用now on demand睇返佢D節目, 真心唔錯, 我會話好過黃翠如好多囉, 雖然兩個英文都唔係幾好.

點解咁講? 杜如風雖然把聲幾X煩, 不過佢D節目得意得o黎, 獨特得o黎, 有時仲幾有實用性.

好似有一集, 係法國定意大利, 佢食完野話肚痛, 跟住個段就講佢係當地點搵診所or醫院搞返掂, 真係唔錯, 因為呢種情況實有機會發生係我地身上
我以前用now on demand睇返佢D節目, 真心唔錯, 我會話好過黃翠如好多囉, 雖然兩個英文都唔係幾好.

點解咁講? 杜如風雖然把聲幾X煩, 不過佢D節目得意得o黎, 獨特得o黎, 有時仲幾有實用性.

好似有一集, 係法國定意 ...
Winters 發表於 2015-1-10 03:30 AM
魚風英文屎係為搞gag, 脆魚係真心錯grammar (仲話浸大major傳理)
魚風英文屎係為搞gag, 脆魚係真心錯grammar (仲話浸大major傳理)
shehboy 發表於 2015-1-10 03:39 AM
係, 如風英文唔係native speaker, 不過都好過脆魚.

我個時係CABLE睇佢講都O嘴, 唔怪得依家香港班記者水平咁差
係, 如風英文唔係native speaker, 不過都好過脆魚.

我個時係CABLE睇佢講都O嘴, 唔怪得依家香港班記者水平咁差
Winters 發表於 2015-1-10 03:41 AM
其實佢响”那些人”系列中低低地既風格都係抄杜如瘋

好似有一集, 係法國定意 ...
Winters 發表於 2015-1-10 03:30 AM
我就覺得翠如同洪永城就好似佢哋唔多有真正介紹,
仲好似個節目睇佢兩個玩咁,
反而如風好似認屎認屁,
但就好似你話齋 實用啲。
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 杜如瘋,發嗡瘋

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。