<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » [賽後討論]維拉利爾對阿仙奴
返回列表 回復 發帖
Originally posted by chong2002 at 2006-4-26 11:15 AM:

一次過滿足晒三個希望
興奮,失落,無引~!!
總之維拉利爾就敗在不幸~
當然阿仙奴都唔差
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-4-26 11:18 AM:

總之維拉利爾就敗在不幸~
當然阿仙奴都唔差
係呀,阿仙奴同維拉利爾有一個好大既分別,就係佢地雙方既球員速度都好唔同,阿仙奴果d就好快,維拉利爾果d就好慢,維拉利爾最快果d相信都係科蘭,蘇連同荷西馬利.......
列基美既速度慢到唔恨........古里奧法蘭高又係慢既,佢都係安份d打中鋒吧啦,成日係中場度攞波,搞到中間冇人............
摺吧啦
雖然尋晚無睇...但記得上次維拉利爾主場對國米...D攻勢一浪接一浪...都唔少野...
擺明棄聯賽攻欧聯...不過阿仙奴成十場欧聯不失球,都抵佢入決賽ge...

但係如果阿仙奴攞欧聯...就大獲了...因為熱刺即使聯賽第四...也只可爭足協...好慘啊...
佢地今年打到曉飛咁...
真係要恭喜阿仙奴入final

阿仙奴...做上年的利物浦吧

u will never walk alone
變成咁
真陰公

變成咁
真陰公
雖然我都係阿仙奴fans
不過冇可否認arsenald後防唔係真係10場cleansheet咁勁
而係真係幾有運
對正arsenald球隊好似忽然唔識入ball咁
如果記得皇馬魯爾空門執雞都射中條柱
維拉利爾12碼劊子手列基美又竟然係呢個時刻射失
好似冥冥中係畀arsenal入final咁

今場好明顯雲加叫d人零願唔入ball都唔好令後防有空位而失ball啦
明明中場搶到ball打反撃都係慢慢搓冇咩人跑上去
盡量控球在腳(不過勁快俾維拉利爾搶番)
唔想打反撃唔到而俾人再反撃時後防冇人
成場維拉利爾真係可以2打2都唔知有幾多次
但arsenal多人係後面又唔係守得好 -_-"

真係幾有liverpool上年既影子
花冇百日紅
要嬴一個歐冠隨左要有表現好時既基本實力外
更需要係表現唔好時既運氣搭救

p.s.
想請教下大家
我同個friend argue
我話歐冠champ左就算冇第4都可以下年踢歐聯
佢就話一定要第4champ左都冇用
who is correct?
thx~
Originally posted by jerrywww at 2006-4-26 02:31 PM:
想請教下大家
thx~
你可以看一看
雅虎香港的體育版
丁偉傑專欄中的文章
"談今屆英超球隊出線來季歐聯及歐洲足協盃形勢 "
參考一下
依照文中內容說
是可以直接晉級
但我不打算節錄
要尊重原創文章
雅虎香港的體育版丁偉傑專欄

[ Last edited by blackjack on 2006-4-26 at 05:24 PM ]
Originally posted by jerrywww at 2006-4-26 02:31 PM:
想請教下大家
本來就係一定要第4先可以下年踢歐聯
不過因為上年既Liverpool, UEFA對佢地格外開恩
所以如果攞到冠軍都可以踢下年歐聯
Originally posted by clkgtr at 2006-4-26 03:13 PM:

其實仲有d疑問,咁樣第4位係唔係冇得踢?
摺吧啦
Originally posted by clkgtr at 2006-4-26 03:13 PM:

我想補充一點
今屆利物浦是從外圍賽踢起
下屆歐聯則已正式改例
從專欄內容
我們亦可以知道
為何早前熱刺對阿仙奴的比賽
會如此激烈
輿論沸騰
當中實有許多千絲萬縷的原因
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » [賽後討論]維拉利爾對阿仙奴

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。