<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 李惠堂 真係咁勁???
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Tim Cheung at 2007-5-23 10:14 PM:
** HK only started to join World Cup Qualify round in 1974
70年代 到 80年代尾 正正係香港足球黃金時代
人才輩出 但係都殺唔出亞洲 你心目中既足球王國係咁架咩
** No, la!

But because of politic & war, etc., there was no 100% or even 80% fair tournament at that time to test if HK team was really the best in Asia at 1950's.

(BTW, my Penpower pad is broken, so I can only type English, sorry)
** BTW, we are only filter-004ing about if 李惠堂 or 李惠堂 years (1930~1950), HK football is good in Asia not 1970!!

(although 1970 HK football may not the best in Asia, at least it was not amount the worst.

200x HK team)
Originally posted by Tim Cheung at 2007-5-23 10:19 PM:
** No, la!

But because of politi...
應該咁講 香港應該算係最早接觸足球呢種運動既亞洲地區之一
所以50年之前既 亞洲 香港算係數一數二 唔出奇 因為足球風未熱
Originally posted by 王晶 at 2007-5-23 10:11 PM:

老兄 咁你係咪認為 以前既香港隊台灣隊可以稱霸亞洲呢

[ Last edited by 王晶 on 2007-5-23 at 10:13 PM ]
唔係咩???
資料都話台灣隊係兩次亞運冠軍 ....
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-5-23 10:28 PM:

唔係咩???
資料都話台灣隊係兩次亞運冠軍 ....
係~
但係亞運呢D賽事 未必可以反影哂一個國家既足球實力
因為亞運  好多國家會派年輕球員上陣架ma

如果係 亞洲盃既話 我諗說服力會大d

[ Last edited by 王晶 on 2007-5-23 at 10:34 PM ]
Originally posted by 王晶 at 2007-5-23 10:25 PM:

應該咁講 香港應該算係最早接觸足球呢種運動既亞洲地區之一
所以50年之前既 亞洲 香港算係數一數二 唔出奇 因為足球風未熱
** Agree!!

Like Japan, their football only become good after having the J-league in 1990
Originally posted by 王晶 at 2007-5-23 10:33 PM:

係~
但係亞運呢D賽事 未必可以反...
你講e+??? ... 但人地50年前喎~~
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-5-23 10:38 PM:

你講e+??? ... 但人地50年前喎~~
50年代之前 其他國家未起步 你起步先算係最勁 咁叫王國咩
中國女足前幾年前都稱霸亞洲 殺入世界杯決賽 咁但係之後就無野睇
咁你叫唔叫中國係女足王國

[ Last edited by 王晶 on 2007-5-23 at 10:43 PM ]
Originally posted by 王晶 at 2007-5-23 10:40 PM:

50年代之前 其他國家未起步 你起步先算係最勁 咁叫王國咩
巴西呢d就叫王國喇

[ Last edited by 王晶 on 2007-5-23 at 10:42 PM ]
200年前 , 其他國家都無鎗 , 歐洲有鎗先 , 咁就叫列強???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 李惠堂 真係咁勁???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。