<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
8 i# [8 _  g. L
  |, r$ x/ D- r3 r5 A0 [唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果6 G0 M6 w+ B' E
你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人% {! m& ~3 t4 _& F0 d: {4 b% M
# t, K" S$ S7 V7 Z; d
如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治, 2 P9 V, x8 X1 Q+ X3 U; D
跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然 ...9 ]# @' a4 V  f" b4 |4 Y2 f( U
andyho 發表於 2011-1-22 01:21 AM
我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。/ b" Y. }% }) t2 \# J0 @
我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
* ^# F" `: ~, P' c) a" l2 ]信不信由你。
9 D4 f7 D6 S% q/ s( r1 t" X6 S9 E買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀 6 ?7 o' h# X  d0 b- Z0 v9 W
$ \: z% M3 V  v4 V% {9 H
講笑講笑,哈哈
失去自由邪神回歸
- ]) H1 K3 l: M- U2 c* K' q1 `" c& U- h
有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名,
& ~+ f5 R$ D7 O佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路, 0 t, p+ k# N, _" `% E: C1 a& D
學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇
" v4 v, p8 ?: ]# M6 Pandyho 發表於 2011-1-22 01:26 AM
% T. k0 `; r" n( `) [. B  @0 q
佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦
7 M" {1 z# g& z2 N5 ^但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?. r/ N& j+ k' c' Q! L, a5 x3 B3 @
無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
& H. ]7 @3 _# I* F3 R
, T/ S3 |" C) x6 R3 I' }9 p' O+ l至於幕後軍師就應該係姓季個班.; I; K# Y/ `0 Y5 D2 ^9 k
題外話,:姓季個條友都好似幾有問題

評分次數

我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。  C2 H( A! ~7 @0 o5 A9 Q7 M" `) x
我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
, X9 b7 m: \6 I6 B1 I5 S信不信由你。
$ u6 E9 x, u3 w6 a1 S% E2 e買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
5 g  Z; D$ N; L7 ]+ H5 F
$ F" {1 J9 w6 a, E7 J) J9 q8 t講笑講笑,哈哈 ...
; j8 C, y/ ^$ b' V大邪神 發表於 2011-1-22 01:35 AM
5 A/ l# M, d* m, d) R有留意時事已經十分難得ga la2 U% F4 T* v# i0 [  i+ X6 a. v) i
"講笑講笑,哈哈" 呢句...

評分次數

2 @+ B2 J% c) `佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦# x9 l9 `- j2 C- r3 I  x; N
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?
" Z" C% w7 Q  S+ q6 U3 J無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
- e) K; d6 ^8 F9 I8 `) n! u1 h, |5 N
至於幕後軍師就應該係姓季個班.
* y; o! L9 F& F1 T6 i$ K題外話,:姓季個條友都好似幾有問題:h ...
2 \5 a% S& H- r2 j* P5 m/ ^5 {Winters 發表於 2011-1-22 01:35 AM
( c. p. u% ~% [+ }

5 n2 [) k/ w; Q) m5 {冇左高比拜仁的湖人

評分次數

% h0 H( }; @2 ]* @0 Z$ Y# {- Q! ?有留意時事已經十分難得ga la% S2 o: A( }. ^* ?
"講笑講笑,哈哈" 呢句...
0 r+ \8 `5 {- g! ]/ C0 gWinters 發表於 2011-1-22 01:38 AM
咪亂估啦!1 [( K! N$ l8 K9 }, @* Y
唔阻幾位笑談風月啦,小弟休息去。別
失去自由邪神回歸
# r* |0 D1 z% c! W

D, A9 p3 D7 t" T! z! B- s3 c冇左高比拜仁的湖人% h; K5 |( A1 @0 w- M
infjlam 發表於 2011-1-22 01:43 AM
  S6 B/ O3 ^9 ]: o$ \; P
拎騎士做例子比較好
誰是誰非也好,只以事論事,
2 t- h! ?# i- Q2 l" g, r5 p陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
5 N: A! u" s6 A* @+ }& x策略上亦唔太明智,, o9 z6 c, J# I( l$ N
有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
  O+ o8 h8 q/ x" X& L5 p1 R- c' w' [- X6 O0 s2 c- X& y
唉...不過一切已成事實,也成過去...

評分次數

• BOYDWAN

# }! Z* W- n% c5 u/ `' W拎騎士做例子比較好
! ]$ k" J* \; P, w: N( ZWinters 發表於 2011-1-22 01:47 AM
0 e) m5 {% h, k# n
3 A7 L7 I0 B! y& G0 {& M3 r真有你的
6 O" C3 S  s" e+ s4 ~6 u
有留意時事已經十分難得ga la
3 o' V" r9 p5 v+ O' @  g"講笑講笑,哈哈" 呢句...
; }" z3 `  ^2 B2 ~Winters 發表於 2011-1-22 01:38
' ~, |2 O: I9 o4 F8 `. G9 C) u5 U& i7 r
呢句....真係好笑喇~. o1 Z6 H7 ^' H. C; A2 {& x/ m2 g
路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.* Z1 g' v6 _. h( y
繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~
誰是誰非也好,只以事論事,
! i' R" i8 C) R4 l5 c, t( G陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
! ]$ r( t% e8 \; K$ V% x策略上亦唔太明智,3 w7 |  x$ M! T$ u( ?
有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
1 S( J' t6 n# F8 U4 J
5 Q; l* r! N% s. x唉...不過一切已成事實,也成過去... ...8 H- \# m2 p" Y  }! ?6 }
infjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
8 x6 V; }8 b; C0 H9 H1 o: M首先丐幫內民主同中 共一樣名存實亡,黨主席一職應由幾位元老決定.
4 z* H# o! }$ S) v癲狗退下,係個時黎睇有份量接班(無錯係"接班"而非"繼任",亦即係叫做有名氣嘅,得四個,+ C, ^$ a* O* U6 S% l7 u" B
分別係長毛,大舊,阿牛同柒陶.
3 u4 N9 _& y  {. ]我諗其實當初癲狗嘅思量都唔係以邊個容易控制為首要,如果唔係就應該簡阿76大舊.3 R0 }8 X2 B/ ?4 L
長毛路線同佢本身唔係幾同;大舊呢條76就毫無主見,加上幾年前提名曾蔭權記憶猶新;
; J# U$ ?( ]  G5 `' _- F; _( S阿牛形象就唔夠市正;柒陶雖然唔夠激,但個樣討好,做左主席之後應該有助改善丐幫形象吸納更多票源.
  u5 l/ N0 s: N% b3 N+ i. V; G8 o四簡一,好難唔簡柒陶

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。