<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 陳偉業不認識長毛!!!!!
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 andyho 於 2011-1-26 01:25 PM 編輯 : j3 @1 n' K, j+ ]4 Q" i8 i9 j
* k$ ~0 n( a, c) U/ J8 F
9 S+ c. o) u+ r7 T0 Z( c# h
0 p, j4 C7 E& d; I2 I; x; y
某程度上我都有同樣疑惑,
4 E- F! e- L9 l0 e1 i但我地唔係當時人,又唔太清楚前因後果,) r' i2 B1 H  D. v. I* v* B
但就我睇法而言,% d3 Q1 {$ V/ F
較傾向理解陳黃多於長毛,0 S1 n& H* ^$ G# w. O& |+ \. C: m
依家個LSD,醫返都晒藥費(班所謂行委、支部,垃圾太多)* U0 ?: k& Y: B& [0 v! z
要唔要都罷6 H- O- m0 T3 F) S
# Q7 ?- S! o# [  L5 j/ U% `
睇完以下片段,你就會明我講 ...& T& l7 J/ w7 O" q2 p4 u3 \* t# T
infjlam 發表於 2011-1-26 01:16 PM
% w7 {1 _! y& _& R

7 x, A' M; W; Q3 \你提開內鬥, 我又發表多幾句, 你傾向支持黃,
$ b. j% \7 K9 L7 ]# l$ V. K但我無法接受黃身為前主席在節目公開抨擊新主席, 6 i' Z- B" x% t1 `5 _6 G# I( k
如覺得呢種行為無問題, 那我地唔好再批評曾特首,
3 K$ v& f. Y4 s& ?- t) B因為佢都要聽北京話, 就好似好多人認為陶應該聽黃指揮一樣
0 G8 _& t! }" h) r* F4 U1 T
' ]5 @+ R  z! @" E- |8 T2 d( C3 C  v短片之前已睇過, 行為確有問題, 但陶管促不嚴都未至於搞到決裂及退黨吧?
* }$ O/ h  f' h, P3 d9 y) ]如果講行為不檢, 黃點解又唔批評馬草泥呢? 佢反過來批擊陶為何不保住馬
) A% c$ `8 N7 p已是講立場講敵我, 而非中肯去講道理了8 Q7 e* D  y5 L3 T5 R+ {. r; _) n2 L

2 b7 C' D/ f! X( e- `$ q3 [我跟你看法不會相同, 唔緊要, 放長雙眼睇未來的選舉結果, 就知公眾支持哪一邊
+ \9 ?/ d1 \: J* u- X1 `* J, Z3 A
凡意見同佢地不同 ~ 都例必被佢地妖魔化9 X& k+ _5 {* q7 k5 a2 F; u. j
選舉時將公民黨妖魔化 ~ 政改問題將民主黨妖魔化4 B0 \4 F% ^- E+ {' G! P; @* E5 x
今日離開社民連 ~ 連昔日共同進退既兄弟都要妖魔化 ...
/ C8 R" X4 y# AKNY 發表於 2011-1-26 01:17 PM
) v& E% p5 w; Y5 a3 W就我理解,  H- @  p" a  M9 f, j
毓民很多時太直,講野over左,得罪太多人,係事實,+ F$ @3 S) Z% t5 [5 u
公道講,佢本質心地唔壞,愛國,有情有義,有理想,呢個都係事實,
: m3 P  E1 \% p5 p$ H: u3 }; O5 Q" G
長毛可能有佢打算,我唔評論
7 `5 k& V% s1 p$ E; q  S但黃陳感到surprise,亦屬正常反應
% n. l4 E& `; g% }8 e. S3 L$ L8 T9 C8 I6 W4 |# F2 N- r0 V9 n) r
% F' r) b8 V. t% z  r1 y

% Y$ \& e0 n/ q9 y1 W# I( U5 ?: n你提開內鬥, 我又發表多幾句, 你傾向支持黃, - V+ A' {% D* |* ]6 w+ E! I% J- t+ t
andyho 發表於 2011-1-26 01:22 PM
# j# c7 l" u9 P5 Z0 \# m4 @* F- w2 j

/ j% M; e, @* c5 [+ Z- c看清楚,我是說,我傾向理解黃而已,6 e0 A; S* R, E& }
黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,時間點上我不清楚,大家各說各的,又是羅生門,
% H+ u& d0 l0 }& z  j+ j5 k我只能理解,黃陶彼此之間的認知、理念、期望和行事作風,落差都頗大,( M3 ]( c' ]* @
事件發展至此,實屬不幸,
; O" L- {0 k2 G8 x本人對馬草泥其實也談不上什麼好感,為人太輕浮唔夠踏實,上位也未免太急太快,造成反彈,) H: _2 W/ H6 ], |7 R) Z0 |
某方面來說,因馬較像黃,所以黃一心想栽培馬,繼承他的衣缽,但馬唔生性,自招官非,怪不得人
( M  c  Q% U6 K3 O$ x* X但我無法接受黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,andyho 發表於 2011-1-26 01:22 PM
8 Z6 }) ?) n$ x( `7 e( u) y( `$ S
無論從推理或事後看來,, z% C7 s3 ~% V, [+ M- l9 w  U
我或多或少都感覺到,其實黃直至決定離開LSD前,都係擁陶的,
7 z) `  }, v( A% \只係黃的表達方式,唔係人人接受到* ?8 o) X5 n$ c' B
誰是誰非,唔到我判斷,
; z8 M/ c6 ?, ~4 R+ Q1 Q+ i  t再講多次,事已至此,實屬不幸
' Z) p( n7 J7 m. p" s* g# u  p) b7 [/ Y- ~3 x; \0 w
看清楚,我是說,我傾向理解黃而已,
7 ~. C( y% J1 R& D, Q8 ]黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,時間點上我不清楚,大家各說各的,又是羅生門,. y3 k1 g) G  V
我只能理解,黃陶彼此之間的認知、理念、期望和行事作風,落差都頗大,% z- Q4 J  C6 J% Y' ~. w. H4 w5 N
事件發展至此,實 ..., _# I, p" j) J, o4 t2 z2 s4 }
infjlam 發表於 2011-1-26 01:40 PM
. A' e% x4 s' B* P

* V6 d+ @* R3 i7 Z聽你最後幾句, 真感到高興, 你傾向理解黃, 但仍中肯地去睇馬呢個人+ z7 g, K2 @% \4 N' B/ X
我見太多人一邊批評陶去夜總會, 但覺得馬溝女無問題, 完全是雙重標準
: J* r6 J( e1 L" |/ p* e, p下次同你再talk過
35# andyho asje nili 最強最強理論係 "上得樓就唔叫強姦"
) ^1 l% h1 i7 B- ]- O2 }
; q! b, U% T! J; e4 H
6 M6 Q7 G) R4 |6 J我見太多人一邊批評陶去夜總會, 但覺得馬溝女無問題, 完全是雙重標準
& n3 L3 Y3 v+ m下次同你再talk過 ...
4 b4 o* a& O. \andyho 發表於 2011-1-26 01:49 PM
; L- v, D+ h/ B; m
( j4 o+ z. l) Y
唉...怎樣說呢,綜觀香港人(其實全世界都是),
. |  S, f# P+ S冇自己思考和批判能力的盲目死忠派何奇多,
# i9 a. P/ Z" v能理性客觀分析事物的人,相對地少很多,7 H. d1 A  X) `& p( ]$ e
那些死忠派,礙於頭腦資質和性格所限,5 n% j- i5 S: b4 x9 E& t
無謂對他們要求過高,那是死症~ 1 l' A# E7 |$ o

1 |$ b' r# {+ o) Q& [/ K! O# e和閣下交談,獲益良多,先謝過
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 陳偉業不認識長毛!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。