<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 基督教必入!!(對聖經的質疑)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by stomata at 2005-6-22 02:15:

查實我都成日俾d 基督徒「哦」.... 畢竟我身邊一半frd 都係基督徒.......=.=
但係諗返佢地都係出自善心... 我又唔會點覺得佢地煩既~
咁你會唔會信佛教多d呀,我家陣向你sell呀,我昨天post佛教青年協會的皈依法會資料出來呀,你有無睇呀?
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
我唔會信宗教啦~
只係會聽下道理~
生活處事上既析理,我覺得乜宗教都冇乜所謂。
你跟我混了!
Originally posted by stomata at 2005-6-22 02:58:
我唔會信宗教啦~
只係會聽下道理~
生活處事上既析理,我覺得乜宗教都冇乜所謂。
肯聽都好過連聽都唔肯聽
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
stomata先生!
當年我中意賭馬,比個女子怨住已好煩!
仲要未開跑就輸輸聲,我梗發皮氣啦!
佢仲話份報紙寫假馬整古我咁歪理,我覺得一個人,
用D不正當手法,不正當假道理去推介自己個教,
我就視之為邪教!冇乜唔妥!!
你話我偏激?你憑邊點覺得我係?
仲要揾個就唻餓死既人作比較?????
咁摩門教手法同佢一模一樣,比佢更有禮,是否邪教?
你無神論得黎又幾看透世情喎^o^

仲有你話我主觀,應該係你主觀.
未睇清楚就亂鬧人.
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
jadison 兄:

若然你有質疑﹐你可以考慮將你既問題逐一簡單地帖出: 當你對第一個問題既答案滿意後才問下一個

若你同時問出多個深奧既問題﹐旁人也許只會含糊其詞和答非所問﹐到頭來你也許無法得到一個你滿意既答案。

少少建議﹐逆耳莫衲。
Originally posted by Arki at 2005-6-21 10:14 PM:
始終宗教歷史源遠流長
你可以證明係...
then why are 基督 people keep on forcing other people to believe in them since you're saying the god is the same?
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-22 18:55:
stomata先生!
當年我中意賭馬,比個女...
史兄,兩位一人少句便沒事啦。  你有無興趣觀音誕去皈依呀?
佛聯會
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-22 02:55 AM:
stomata先生!
當年我中意賭馬,比個女...
=.=
bengrace50 兄... 你覺唔覺得史兄好似過份惡左d......
平心討論者.... 你點話人唔岩... 反轉諗下人地咁話你可唔可以用同樣論點就一清二楚....
我冇話你偏激,我只係話你某d 觀點過份偏激。人地傳教講d 野唔岩聽你就話人邪教。呢d 論點咪偏激咯。
佢煩住你係佢唔岩,但係人地都只係一片好心想以佢既理念「救」你。何必要出言不順....
雖然我唔係彿教徒,但我諗以慈悲之心去原諒人都應該係彿門既教導之一。
希望我冇誤解咯... 我亦都唔想嗌交... 我用既比喻,如果你覺得唔岩的話,我都冇辨法,只有認同係我既演說手法失敗吧~
你跟我混了!
Originally posted by bengrace50 at 2005-6-23 03:52 AM:

史兄,兩位一人少句便沒事啦。  你有無興趣觀音誕去皈依呀?
冇呀,暫時未戒到肉,我很喜歡牛肉
Originally posted by stomata at 2005-6-23 05:37 AM:

=.=
bengrace50 兄... 你覺唔覺...
乜你覺得我過份惡咩!
你無神論,又成日卦佛教係口邊單打,
個女仔語氣表情你又唔知?
未睇晒所有留言就急不及代開貼話我?
仲有你邊隻眼見到我話我係佛教徒?
大條歪理話人,諗下你自己有冇問題啦!
我當日係發悔氣先鬧個女仔邪教,你再掙大隻眼睇清楚,
我有冇提及過基督教3個字!!
我唔想鬧交,唔回你嘞!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 基督教必入!!(對聖經的質疑)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。