<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » [討論]大家各自既世界波係點??
返回列表 回復 發帖
我記得有一次隊友在左中圈位將球踢上,我在禁區頂(未入禁區)偏左的位置球不著地窩利抽射,個波呈拋物線直飛向龍門的左上角入網,個keeper得個睇字!

不過老實講,果腳波只係神來之筆,因為我只係一個在禁區內搵食的前鋒(類似恩沙基),要我射靚絕的世界波可遇不可求!
講返我果兩球負錄波先,第一球係隊友比個直線我,我攞住個波向前推進(前面冇人@@",眼見龍門怒氣沖沖咁衝出黎,心知不妙....佢直頭唔係要波,係想撞落我到,佢用個頭撞我下面@@"非常痛,好彩都比我射入左XD
第二球......隊友左邊斬埋黎(禁區內都好似係冇咩人@@"龍門以為出界,點知笠過左龍門,而我咁啱走到上去龍門前反應之下一腳篤入左@@"(死好命XDDD)
至於果球練習時入既罰球,因為當時既我腳法及射術還是差了點......所以決定硬射埋去,射埋去人群中彈地入網,龍門一d反應都冇:cool:

[ Last edited by abc123aa on 2005-11-8 at 04:00 PM ]
摺吧啦
Originally posted by lookityourself at 2005-11-7 10:21 AM:
即係話你地踢波以黎入得最靚既波
...
中學果陣試過禁區外窩里抽入!
老實講,叫我做多次都唔得!哈哈!完全好彩!
Premier League Champions
2006-07 Man. Utd.
2005-06 Chelsea
2004-05 Chelsea
2003-04 Arsenal
估唔到呢度臥虎藏龍~
I should tell my experience!!!
I scored 2 World Class goals in one game, which I would never forget it in my life.....
第一球是一個罸球,位置在禁區邊左邊,六碼點對上的禁區線, 有兩個人人牆....
正常是會傳中入禁區制造混亂,這個角度無可能射門
但係右腳正射笠死龍門

第二球是左邊禁區頂 (25碼)一個地波傳中,我正在從後跑上,有一個後防在禁區內走出想追住我,那時我有兩個選擇 1)用假動作扣回波,然後才射門 2)不理會後防,正追那個波用右腳撞射

我選擇了 2)

一腳直射,足球直接像火箭直飛守龍門右上角入網,龍門有反應去飛身,但任何龍門都無可能救那球

那日亦是我一生中惟一場入4球的日子
We are blessed that we can watch sports, to do many things...
so be happy!
Originally posted by tkk2p at 2005-11-8 18:17:
估唔到呢度臥虎藏龍~
YES!!!!!
We are blessed that we can watch sports, to do many things...
Originally posted by night at 2005-11-7 10:11 PM:

咁你有無做???
no,阿sir話幫我做^^
叫我落場踢
Originally posted by brightlee at 2005-11-8 04:21 PM:
I should tell my experience!!!
I s...
哇,第二球好變態@@"
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-11-8 18:30:

哇,第二球好變態@@"
我射門後也!!!
Originally posted by brightlee at 2005-11-8 04:57 PM:

我射門後也!!!
真係O曬咀
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » [討論]大家各自既世界波係點??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。