<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 2007-2-11 05:43 PM:

你有d 咩事呀? 睇你個新post ﹐好似同小師妹有d唔係幾好ge o野咁ge ……

冇事丫嘛?
早一排終於知道對方有BF,傷心痛苦過後諗通左,於是疊埋心水做好朋友!

我真係做得好成功嫁!連我自己都放低晒!

我地兩個乜都雞啄唔斷,有時一齊食飯都傾得好投契!佢有時講佢同佢BF d 生活鎖事,我一d都唔介意,仲比好多意見佢添!

早一排佢同我講話佢做野做得好唔開心,我見我公司有位,咪叫佢過泥我度幫手囉!(我真係無諗其他野!祇係想幫一個好朋友姐!)

於是佢過左泥做,我地大家好合拍,而且好friend,而佢都笑容多左!開心左!

作為好朋友我都覺得好開心,亦都無其他所求!

我唔想搶人女友,所以我一直以泥都無越過好朋友呢個界線,佢亦好信任我!

但係呢排我發覺我上司竟然開始追緊佢,而家叫做互耍花鎗階段..............

我上司唔知佢有BF,因為小師妹無講,可能亦係佢無乜戒心咁!

而家見到佢地兩個咁,我個心竟然會覺得好唔舒服,若果個女仔注定要離開佢而家個BF,但係佢因為唔知我曾經暗戀佢而選擇左我上司..........咁我就好戇居!

但係如果我而家主動追人,就算追到,我就做左人第三者,我點都會有條刺係個心度..........

我唔係扮聖人,我都有私心,但係我一直以泥都克制得好辛苦,佢肯當我係好朋友我已經好滿足..........

而家我真係唔知點做好!!!
Originally posted by ian2910 at 2007-2-11 06:31 PM:

早一排終於知道對方有BF,傷心痛...
多謝你打咁大段o野post 出黎…… 我大概可以感受到你有幾痛苦………

不過如果係咁﹐我估你都係得兩條路揀﹐一係就keep 住做佢ge 好朋友好知己﹐一係就乜都唔理開始追求佢…

結果往往係難以預料ge ﹐其實感情並無分對或錯﹐一對冇問題ge 情侶﹐絕對係唔會俾人介入到ga~~~ 如果你自問比起佢男友可以更加俾到幸福佢﹐咁咪去馬;如果你係唔抵得最後係你o地ge 上司得米﹐你甘心咁樣默默守候佢咩?

當然﹐相反﹐如果你自問唔可以﹐咁就要你自己好好考慮啦~
Originally posted by trista_cheong at 2007-2-11 06:36 PM:

多謝你打咁大段o野post 出黎…...
如果我去馬係咪我好衰?我聽過個女仔係電話度喝佢BF唔好問候佢老母!因為個女仔叫佢唔好咁癈於是就嘈交!

我真係六神無主..........

[ Last edited by ian2910 on 2007-2-11 at 07:01 PM ]
Originally posted by ian2910 at 2007-2-11 06:48 PM:

如果我去馬係咪我好衰?我聽過個女仔係電話度喝佢老公唔好問候佢老母!因為個女仔叫佢唔好咁癈於是就嘈交!
如果我去馬係咪我好衰?我聽過個...
........................

你講你小師妹? 唔係卦
Originally posted by trista_cheong at 2007-2-11 06:55 PM:

你講你小師妹? 唔係卦
全中!不過打錯左唔係老公係BF............

shit!因為佢有時叫佢bf做老公仔!
Originally posted by trista_cheong at 2007-2-11 06:55 PM:

你講你小師妹? 唔係卦
點解我懷疑佢條仔真係好廢?因為佢係個電話度同對方講,話佢唔可以將d咁重要ge物件(唔知係乜,我估係首飾之類)law去抵押,又叫對方唔可以再廢落去,個女仔同佢d親人已經成日借錢比佢云云,於是就嘈交...............

而事實上,我師妹真係有d山窮水盡,佢曾經兩次係月尾問我借錢,次次二百,我心諗為朋友我一定義無反顧,所以重借得好爽手添..........

重有一樣野,我講過我小師妹係一個女強人,我知佢唔甘心同我平起平坐,大家係工作上競爭我唔介意,我重教佢野添!

但係而家我上司係其他人面前出言提攜佢,他日佢上位,多謝ge唔會係我,而係我地上司........

見佢同bf嘈!我心裡面係好唔舒服........

好朋友唔係無條件去幫ge咩?點解我一直都係咁諗,但係當我見到我上司追緊佢,我會覺得咁痛苦?

想逃避一切,但係我重要返工,每日都要面對佢,重要強顏觀笑?見到佢同我上司耍緊花鎗,我仲要扮野起哄?

可曾有人知我感受?

[ Last edited by ian2910 on 2007-2-11 at 07:32 PM ]
唔好話我一廂情願!如果佢對我無意,我真係乜都唔諗,我反而會落得輕鬆,祇係佢而家比人撬緊我就無辦法忍受,連我都唔知點解會咁!
我ge立場就係,如果個女仔係要同佢BF分手,我希望可以比佢知道我心意,如果佢接受我就最好,唔鐘意我我都會死心.....如果個女仔本身同佢BF重有得孟,我希望佢唔好比我上司動搖到!

人人都有私心ge!自己得唔到個女仔都唔希望第二個人得到...但係至少我唔願意主動做人第三者!呢個就係我同我上司ge分別!
Originally posted by ian2910 at 2007-2-11 07:37 PM:
我ge立場就係,如果個女仔係要同佢BF分...
其實我真係覺得如果你係真心愛佢﹐佢如果做o左一個最好GE 選擇﹐無論O個個選擇係咪你﹐你都好應該鄧佢開心……

講易做難﹐但係我真係覺得﹐呢D 先係叫真愛……
Originally posted by trista_cheong at 2007-2-12 12:10 AM:

其實我真係覺得如果你係真心愛佢...
hihi
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。