<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 酷龍 at 2007-5-1 10:58 AM:

http://www.podlook.com/item/641326

[ Last edited by 酷龍 on 2007-5-1 at 11:05 AM ]
hi 呀阿酷龍哥~ 同鳳妹相好麼??
Originally posted by trista_cheong at 2007-4-28 10:52 PM:

極樂姐姐妳幾好嘛?

...
閒時黎到無人出聲, 咁我又懶得打字喎!!
咪唔出聲囉.......

我仲未知佢係仔定女丫~~
之前好多人話係女, 最近d人反而話似係仔喎!!

個bb都幾活潑架~~踢我痛唔痛丫?!
一時時啦, 佢突然一腳伸埋黎, 我都會"哎呀"咁叫左出黎架~~
如果佢係裡面"轉位", 我個肚皮會好麻痺咁......
個感覺幾得意架!!
Originally posted by 極樂 at 2007-5-1 03:58 PM:

閒時黎到無人出聲, 咁我又懶得打...
係喎,極樂姐姐不經不覺應該有五六個月囉喎……聽到你一切都好的消息就好。我一直都好羡慕大肚媽媽與寶寶一同呼吸、一起作息那種奇妙的感覺,我也見過朋友的寶寶把媽媽踢到「呀呀」叫……不過我今世都無可能有機會勒……

得閑多啲同寶寶傾下偈,因為佢地真係聽到架!胎教真係有用架!我朋友咁樣同我講。這是一個好好培養感情的機會。

另外,最重要的是食多啲有營養的食物。不只對寶寶有益,對你自己都有益啊!我識得人就係大肚時唔肯食有營養既野,唔肯飲奶,又怕苦唔肯飲湯,生完又錯過了恢復的時機,宜家個女成十八歲勒,佢就病足十八年!唔係話一直病既,不過身子弱囉,好容易病,病左又好難好咁……好辛苦。所以,記得唔好揀食!而且剛生完坐月時記得要趁機補補!唔係過左時機真係會補唔返架!

宜家可以的話食下燕窩咁,真係對個寶寶好好架!我有朋友就係咁樣,寶寶現在不知幾健康可愛!

第時如果你上載寶寶的生活照比大家分享下就真係好勒!
Originally posted by specificness at 2007-5-1 04:42 PM:

係喎,極樂姐姐不經不覺應該有五...
其實我無揀飲擇食既, 問題係我依家搬左出黎住, 遠離媽咪, 所以變相無湯水飲,
餐餐都係食外賣......所以都無乜有營養既野食~~
有時因為無胃口, 所以乜都無食.....呢d時候會食下生果囉!!

我份人比較靜, 叫我同bb傾計, 我都唔知講d乜
只係有時叫下"bb" "bb"咁囉, 摸下個肚.....

其實我都想食d有益既野, 但情況唔許可......
至於生完之後, 我同媽咪講左會返屋企坐月......
反而呢個時候應該會好保, 因為媽咪會照顧我.....
難為左bb係呢個時候同我一樣無啖好食唧
Originally posted by 極樂 at 2007-5-1 05:01 PM:

其實我無揀飲擇食既, 問題係我依...
等閒返屋企食飯囉
再唔係...自己都係時候學識煲湯喇 (唔識就叫媽咪教你啦)
Originally posted by 艾力克 at 2007-5-1 05:26 PM:

等閒返屋企食飯囉
再唔係...自己都係時候學識煲湯喇 (唔識就叫媽咪教你啦)
我一星期返屋企一次囉~~
煲湯我識. 只係居住環境唔可以煮野食
Originally posted by trista_cheong at 2007-5-1 15:51:

哦!
小妹多謝康哥你回覆,byebye~
妳真係呢......... 係要同一個鼻孔出氣......
夫唱婦隨固然好 sweet (完全收到哂喇 ),但男人嘅事,都係等男人自己解決啦.........

唔應該騷擾到呢個 chat room ,引起各位不便不快小弟謹此致歉,sorry~
Originally posted by trista_cheong at 2007-5-1 15:51:
哦!
小妹多謝康哥你回覆,byebye~
Originally posted by BOYDWAN at 2007-5-1 21:15:
妳真係呢............
得饒人處且饒人
Originally posted by 極樂 at 2007-5-1 03:58 PM:

閒時黎到無人出聲, 咁我又懶得打...
其實坦白講﹐小魔星呢樣o野呢我雖然覺得一個女仔點都要整返件﹐但係心理上唔多唔少都有所抗拒同畏懼............................

極樂姐姐妳有冇食補品呀 ??? 一定要好好調理身子﹐生個bb 要健健康康﹐而且心態要keep 正面呀﹐如果俾bb 太多負面信息﹐對bb 個心理發展都有影響ga~~~

其他o個d specificness  都講o左好多啦﹐我就唔長氣la﹐妳得閒記住o係度講多d o野呀~~~ ^^大家都好歡迎妳上黎出多d 聲ga~~
Originally posted by 極樂 at 2007-5-1 05:01 PM:

其實我無揀飲擇食既, 問題係我依...
其實妳有冇諗過叫妳媽咪過黎照顧妳呀???

我覺得有阿媽照顧點都好過自己去叫外賣又貴又冇營養喎................  
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。