<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 能神所不能 at 2007-2-27 03:34 PM:

死..............
你講成本效益﹐無錯﹐我個結他手成日都話做o野要合乎經濟效益!我個結他手同鼓手都係讀緊business ﹐投資o左一間band 房出黎﹐就要睇佢o地ge 效益。

讀書係我自己ge 事﹐但係夾band 是但一個唔okay ﹐就會成隊band 冇o野玩;我問自己將夾band 呢樣o野放o係第幾位?肯定唔及另外兩位多。

我欣賞音樂﹐我熱愛音樂﹐我有膽有勇氣嘗試所有我生命中未試過ge o野;但係依家我ge身份開始轉形喎我個結他手話:我由一個音樂ge獲益者變成一個音樂ge 奉獻者;聽起黎好似太過認真;但係我個結他手就係咁認真。

佢話我結他明顯有進步﹐對我黎講有咩用?我ge 角色係一個主音。我做唔好呢個本份﹐就係盡唔到我自己份責任。尋晚我就係成晚睡夢之中不斷o係度諗夾band 呢件事;聽日開始我又開始返半工讀ge 生活﹐我仲去走埋學autocad 3d software﹐星期日夾band 都開始要承受呢d 壓力﹐我真係擔心我應付唔到;我自己點衰都得﹐我點可以映及池魚?

仲有一樣野我漏o左未講﹐就係ef管理戀愛板呢件事﹐我自問好愧疚﹐因為我冇盡好板主責任!我知道我用not in the mood 呢個excuse 太無聊。但係我諗我真係要好好開始分配時間啦~

呢排我煩ge就係呢d ﹐好彩你提一提我﹐如果唔係我就真係爆發唔到出黎喇

多謝你呀﹐自由神仔~ d 分係你deserve ge ~

[ Last edited by trista_cheong on 2007-2-27 at 06:36 PM ]

雖然我重未睇過小妹妹發生乜事~ 但我都好希望小妹妹可以好返~

可以同家人每日開開心心咁生活!~

唔.............希望大家都會珍惜眼前人、愛護身邊嘅人~

ps:  幸福並唔係必然(一句老土但現實嘅金句)
Originally posted by sakura310 at 2007-2-27 04:09 PM:
2007/02/27 星期二 陰
今日好嬲,見到最唔想見到ge事
我見到我鐘意ge女仔拖住我個好朋友隻手行街,仲要係十指緊扣哥隻
唉~我就黎發癲了,我實在好想衝上去打個男仔,唉~天呀~幹嗎這樣對我><
而家個腦一片混亂,看來今晚都無辦法溫書了...T^T
Originally posted by BOYDWAN at 2007-2-27 04:53 PM:

sakura,世界上令男人鐘意嘅女仔有好多好多,老實講真係食都食唔哂,睇你本事咋~
反而好朋友,真係世上難求!值得為你生命中千千萬萬個鐘意嘅女仔其中之一而同好朋友傷和氣嗎?
毋謂諗太多,一個女人之嘛,豪比個好朋友咯~
有才華有本事,溝到你天昏地暗都仲得~
比心機溫書!仲有好多索女索過呢件多多聲喺前面等你溝呀~
講就易羅
    見自己倏女拖住自己好朋友隻手行街
         呢d經驗我都試過十幾次,
              餐餐都發癲
                  個時邊會清醒到稔到 才華有本事,溝到你天昏地暗都仲得

sakura310,依 d 經驗我試得多,試試下就麻木晒架啦

[ Last edited by Triangel on 2007-2-28 at 03:05 AM ]
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by coolala2005 at 2007-2-28 01:10 AM:

雖然我重未睇過小...
LALA,你終於肯係我個"BLOG"留言喇,我等呢曰等左好耐喇~
記住多d入黎坐呀,唔係我會嬲你咖~~
02-27-2007   星期二    雨

小朋友媽咪今日有返工,問讵乜事2日無返工,係未個小朋友出左事?
讵話個小朋友無事,但仲要留院觀察多一排,她已經唔使靠機器來呼吸
叫我放心,之後我將我o地對小朋友o既祝福講比讵聽,聽完之後好感動,
讵唔敢相信一班讵完全唔認識o既人居然o甘關心讵個女,呢份感情好
難得,讵叫我代讵講聲多謝你o地~~~
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-28 10:10 AM:

小朋友...
敢你未可以叫小朋友媽咪上 港男 睇Messages 羅
  不過唔得播,
     她一上黎未知你餐餐返工上甜網
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by trista_cheong at 2007-2-27 06:35 PM:

你講成本效益﹐無錯﹐我個結...
又要亂講野啦!
唔好我呀下!一個讀緊business既人又點會走去投資自己有興趣既野呢?
佢地無理由唔知嫁喎!此乃大忌,你會不自覺投資時失去應有既理性!
(我無讀buniness嫁,亂講野咋)小心投資呀!

夾band 是但一個唔okay ﹐就會成隊band 冇o野玩
咁你就強迫自己okay去幫班band友滿足?
將佢地既快樂建立o係你自己身上?
偉大!咁“空”前偉大既女人係男人都想要啦!

由一個音樂ge獲益者變成一個音樂ge 奉獻者
女性真係容易呃
世界上除左宗教之外無野你單方面奉獻嫁(你玩音樂為咩?發惡夢嗎?)
佢地有D想你唔好咁多怨言咁喎!
但係佢又話你結他明顯有進步
明顯不過既事實係,佢feel到你有D想唔放咁多心機、心機o係呢方面。
但係佢又唔想佢既‘投資’停滯不前姐!
自己諗下佢既所謂“成本效益”係咩野?一個無私奉獻既女主音。

戀愛板?
你o係度扮下死狗先,咁其它“大大”睇到之後知你好逼不得已咁,佢地咪唔會怪你囉!等我考完試,你又有mood果陣,我幫你又點話呢!(呃分

多謝呢就不必啦!
第一、我幫不了你D咩,反而你幫到我減壓。
第二、<多謝>根本上o係現實世界無實際意義既。

p.s.先旨聲明呀!我係絕對支持玩音樂既人嫁,仲好尊重結他手添。
     我只係唔想睇到一個靚女俾一D以音樂、理想同寄託為籍口既結他機器逼到做人咁辛苦姐。
超越自己,攻其不備
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-28 10:10 AM:

小朋友...
RainRain,
It's good to hear the news and hope everything will be fine with her then and also hope you and your colleagues will be relieved. But still need to keep an eye on little girl for a while.
So from now on, you will not be too worried and have time to talk to us

小朋友...
RainRain,唔好意思因為近排有d忙,所以missed咗呢個事故;我相信响EF嘅朋友睇到嘅話,就算冇留言都會心裏面祝福呢位小朋友;今天見到有好消傳來,真係值得鼓舞,相信不久將來個小朋友好快會活活潑潑、快快樂樂咁生活;你關懷別人之心,真係令人"肅然起敬"
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-28 10:10:

小朋友媽咪今日有返工,問讵乜事2日無返工,係未個小朋友出左事?
讵話個小朋友無事,但仲要留院觀察多一排,她已經唔使靠機器來呼吸
叫我放心,之後我將我o地對小朋友o既祝福講比讵聽,聽完之後好感動,
讵唔敢相信一班讵完全唔認識o既人居然o甘關心讵個女,呢份感情好
難得,讵叫我代讵講聲多謝你o地~~~
[center]
THAT'S GREAT
快d 出院喇小朋友

[/center]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。