<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
漢尼斯指波歷克視皇馬為首選 21 January, 2006 12:04 +0800

(Getty Images)
拜仁慕尼黑經理漢尼斯指出若皇家馬德里向波歷克斟介加盟,波歷克應會答允加盟。

波歷克來季的去向仍然受到關注,據報祖雲達斯和國際米蘭仍希望簽下該德國國家隊隊長。

漢尼斯指出國際米蘭的斟介,令皇馬在現階段仍未落實簽下波歷克的原因。

不過祖雲達斯總經理莫治否認有意斟介波歷克,而較早前他們希望簽下後衛沙洛又告觸醮。
平心而論,皇馬係咪真係咁需要波歷克~?
Originally posted by abc123aa at 2006-1-21 09:49 PM:

森美爾係皇馬唔掂當然係因為佢適應...
辛達路斯剛剛被比亞堤力壓頂入左一球,証明辛達路斯的問題是力量不足,雖然大份,但一同人撞就見真章,再加上先天轉身慢加速力弱,所以在阿仙奴直至今日都冇乜佳作,但佢又係勝在年輕,大把時間佢練,佢第一時間係要攪掂自己既身體能力問題,佢既路數可以慢慢增強,但體能一定要谷,或者有一日佢都可以有巴里斯達既實力既,但唔谷體能既話,我實在唔睇好佢既末來。(前車可鑑,歷高達利失敗於祖雲達斯正是因為他轉身速度和短程加速力太慢)

五年前的羅馬還是意甲冠軍,風頭一時無兩,不是現在看到的中游球隊。而森美爾由第一天效力羅馬開始實力己經受到肯定,現在效力國際米蘭也令國際米蘭失球全意甲第二少,謹次於祖雲達斯,到皇馬只是一個意外,踢法無法適應令他大失水準,情況正如華朗轉投曼聯和車路士無法適應英超聯賽,但回到意甲效力國際米蘭後立即回勇,今季更是全意甲傳球第二多的球員,達到1300幾球,成功率更達80幾%。

壓力方面其實我想說很難比意甲大,因為意甲出走的任何一名球員都說壓力比效力意甲時少得多,不像在意甲一舉手一投足也會被人拍下,去到邊都有人跟住,少少踢得唔好都會俾人插到豬頭咁,出到街又俾狂迷攻擊,這些情況在西班牙相對來說極少出現的。
我愛長澤
Originally posted by tkk2p at 2006-1-22 12:46 AM:
平心而論,皇馬係咪真係咁需要波歷克~?
我認為買波歷克要出錢的話是一個短視的收購。買一個30歲回來代替34歲。實在太有見地了。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-1-22 12:48 AM:

辛達路斯剛剛被比亞堤力壓頂入左...
係呀~從來冇人質疑過森美爾既實力,今季國米後防真係好
Originally posted by Kian76 at 2006-1-22 12:49 AM:

我認為買波歷克要出錢的話是一個短視的收購。買一個30歲回來代替34歲。實在太有見地了。
係呀,最重要係,皇馬有古迪了
Originally posted by tkk2p at 2006-1-22 12:50 AM:

係呀,最重要係,皇馬有古迪了
到今日我還對古迪的實力有一點保留,的確他在施丹連中三元的一場比賽傳球數字達到60幾球,非常搶鏡,但看一看派路在AC米蘭對阿斯科里的比賽,便看到甚麼是世界級的中場,一場波之內傳球120幾次,足足是一倍。

不說這些比較的東西,他的狀態飄忽無定也是我質疑他的原因,而他的踢法令我不討好是因為周身刀冇張利,樣樣有d但冇樣特出,好既時候先叫做有幾項位置所需的能力特出,一狀態差就做隱型人,他能否擔大旗,還看末來半季的表現。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-1-22 12:57 AM:

到今日我還對古迪的實力有一點保...
阿斯科利同西維爾邊有得比.......梗係多一倍啦=3="
摺吧啦
Originally posted by Kian76 at 2006-1-22 12:48 AM:

辛達路斯剛剛被比亞堤力壓頂入左...
辛達路斯同拉莫斯進步空間好大,每一個未來的一級後防都需要經過進步既......放長雙眼睇啦
森美爾本身係一個一級中堅,係羅馬既表現有目共睹啦,羅馬當年攞冠軍除左係巴迪高最大功勞外,森美爾都好大功勞,羅馬成條後防根本上佢就係後防大佬~
摺吧啦
Originally posted by Kian76 at 2006-1-22 12:57 AM:

到今日我還對古迪的實力有一點保...
一場波傳60球已經係唔錯既數字,加上皇馬仲有好多傳球大師,派路係傳球方面係強過古迪,但係古迪最主要既工作唔係傳球,佢仲係要衝鋒陷陣~米蘭將派路前腰後置,佢負責派牌,好多時佢走到後防係咁搓,傳波一定多~
無可否認,暫時黎講古迪踢後備好過正選,睇下遲d魯爾朗拿度復出,佢仲可唔可以爭正選,踢好波比大家睇~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。