<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 infjlam 於 2010-10-6 01:15 PM 編輯 9 _* O6 R+ B! Z& U; y
! m8 u+ F, ^& \) [" y$ ^% i
2 K, i) s; Z) l+ z6 y) P  D; S
& C3 y4 Y1 d1 {: ?* a& L咦? 又夠鐘來抽水嗎?
5 \# u- j) [: \" }! S  Z我在#30向你提出問題, 到了#34樓你要抽水就說我罵你,
) m+ P6 i3 @! p到底你愛扣帽子還是我愛扣帽子, 大家睇番#30我的提問及#34你的回應就最清楚 ...
6 w5 P# z& r5 [2 i7 Y" Tandyho 發表於 2010-10-6 01:03 PM
) O! e9 P8 {- C0 G% Q9 C& Z! r2 B3 S$ Z
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題# h) i' A4 q4 b1 y
2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你又在借題發揮,抽水而已
  m. o1 H8 t, O4 o! R* m! E- Y3 O8 E
( ~- S* \! I9 W# ]1 R* W( X  i; L
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題5 F7 j7 L7 o" {
2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你在抽水而已
& s* ~5 I2 y  _+ ?4 M+ B6 p- [# I# Y  linfjlam 發表於 2010-10-6 01:13 PM
' e7 v  {( [) I+ u+ D5 }

4 p1 h. l6 d/ I是但啦, 係呀係呀, 個個都抽水, 惟獨你老兄高高在上唔抽人水, 滿意未?
% U+ S2 {; {; h9 @* \2 Z1 `唔好玩長氣者勝了, 由得其他版友自己睇, 誰對誰錯由他人定奪吧
吹水o者,做乜咁勞氣
吹水o者,做乜咁勞氣( F9 j2 j9 D. B! N+ H4 Z
infjlam 發表於 2010-10-6 01:18 PM
! S3 I' P! M+ ?! j# k& Z: Y
" Q: H9 q( K/ c, ], ^8 c
有傻仔俾我恥笑, 我點會勞氣, 你d慣用技倆用老喇, 可否轉一轉呢?
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻% U: u0 ^, G- d3 o  X; I6 {
infjlam 發表於 2010-10-6 01:23 PM
  ?; D/ p8 d3 q, a& G$ Q$ W0 |% o8 R3 C; \
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,
( o- D8 }+ v/ d; D0 T* U/ @之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
* o  [7 O+ D2 u0 S" |0 Q眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水,
; n, R  q' g6 ?: h1 ?8 y% G當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢0 Z1 X) R4 a/ F- o% c
6 ]% p' d) m2 i' c! \: }! Q
我有眼不識泰山同你爭論, 係我傻而已
( B$ r7 y5 @7 f* [我發言完畢喇, 你要不要再抽水, 悉隨尊便
$ F4 j" O: W3 ~8 D你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, 9 O: \) K/ W" m5 J  z# t0 j% @3 [
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
* {& X) |5 S/ e4 B- s眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水,
- i4 c4 p% g) W% \andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
+ H- G1 U* t6 P( ^- h, Y
- o- Y% _& y0 [- `狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?! k0 j$ [$ Q, E, W+ F
你這樣說:2 G) D' ^2 v5 A2 R4 [
1)未免太小看狗哥   [* F3 L8 w8 D& d, J
2)太抬舉小弟   \; L; [  L- U9 C( h( W( j' y

2 i9 }: H+ Z+ k  _吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇
, q) A/ s* I1 N" t6 u5 B& w+ n
8 P# [! ]. w* G9 J  N, f, ?6 g" v狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
. Y% m/ o( h3 N- |" o# P你這樣說:0 l: Q7 A' Q4 V- K) q
1)未免太小看狗哥 6 P% V) h+ H' p  c: T
2)太抬舉小弟 * X7 J+ i" M9 R9 B1 W

8 D3 d/ i# g# Z4 z& `吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇 ...  A$ g- ]5 B1 b* q
infjlam 發表於 2010-10-6 01:36 PM
: C* p7 q& P8 {1 s' I( J8 z- V9 c: e
好, 下次再吹, 同你逐單計, 今次意見不合, 大家無謂變心病下次又借題發揮
; s( B; y! F% C+ {" N

3 w+ K6 L) ~; I: i9 ^$ r3 g你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, ; o5 N: S$ T8 i
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, ) C2 |. ^0 M1 e/ |6 N+ W' W; D5 O
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, " }7 r5 o! i# ^+ i
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢- I1 _" h) W* p2 z) v
3 {8 V  V4 K1 S+ S
我有眼不 ...( O/ r9 j- B. P, |8 }$ ]
andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
4 z  G1 O- V) G8 X佢地邊有抽我水? 佢地係義和團同志嚟, * _  M+ y7 N6 B% B' L& Q6 ~& {) v
統一戰線, 槍口對外一d都唔意外;7 v: C5 I0 \# e1 g! m2 i( w
至於「中國和日本也有好壞人」云云, 則等同「阿媽係女人」之類的廢話,
6 f! U. q9 Y! X! u' l7 B看一個民族的好壞應該以整體計算, 如果13億人都沒有一個好人的話?
, F1 W6 {9 n6 X9 g這個民族自我消滅好了。
乜呢個區/題目, 來來去去得幾個人討論, 好似唔能夠刺激一D帶愛國心O既版友討論喎...# E" w5 _/ S+ d$ T

# K, _* h1 l8 Y, a+ l; s5 L4 w& ^回應某位話去日本唔駛怕俾人偷野O既版友:# p' k: ]  `4 B9 ^3 s
去年同友人去日本旅行, 響街頭休息, 放低D行李響街上時, 遇著幾個中國遊客, 竟然斗膽搏懵順手牽羊, 好在其中一名友人喝令佢地先話"不好意思, 以為是旅伴的行李", 企圖為自己開脫...最後我個friend亦放過呢位同胞, 但大家去到日本旅行依然要小心同胞, 唔好以為好安全呀
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。