<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 轉貼:日本得體抗災 中國網民讚歎
返回列表 回復 發帖
+ Z; y2 a6 t4 {& a+ j# h
$ [+ g3 C5 i$ U& Q$ a  P& y, [! C
天呀!  為何此世間充斥著歪理, 說歪理的人還要理直氣壯,...... 呢d係咩人?  呢個係咩世界?3 H% l. I& ^9 `! E( R7 ^2 m# u
hamsubboy 發表於 2011-3-14 09:23 PM
點解你講就天理, 人講就歪理? 搭你嘅車番屋企啦, 交通擠塞呀!!!
- K1 S- ^( g) O; w9 d0 s

# J6 q& N6 S' ^6 I3 n5 v都係算喇...
7 G2 b3 G) A! x6 E5 W閣下除左搬「老母」,或用小弟弟指揮大腦進行網上打飛機打嘴炮之外,
' f# X9 @4 g) p( F8 _: `- a就再冇其他料子和人辯論6 X; _' P0 X6 r+ N* `4 r
infjlam 發表於 2011-3-14 05:29 PM
同你d義和團唔講老母, 唔通講聖經呀? 最後警告你班契弟, 唔好再辣慶我, 咪做不孝子!!!
狗哥好想幫老母搵老公,  幫自己搵新老豆,  邊個肯幫下佢兩母子呀?   
狗哥好想幫老母搵老公,  幫自己搵新老豆,  邊個肯幫下佢兩母子呀?   / N, \) z. s! q4 l6 t' ?: H
K2K 發表於 2011-3-15 12:30 AM
你老母已經已經俾阿差黑鬼搞過, 我冇乜興趣.........
本帖最後由 hamsubboy 於 2011-3-15 03:05 AM 編輯 % X9 n. @; v" ^7 ]9 l" e/ g
6 J9 P0 H( E# ]% w
點解你講就天理, 人講就歪理? 搭你嘅車番屋企啦, 交通擠塞呀!!!8 _, y, O# w# }% i
打狗棒 發表於 2011-3-14 10:54 PM
& O3 y5 V* b3 h2 k3 c* U' s% B
- ^  {  T- |5 W/ {6 P2 l
狗哥, 我沒有說我的是天理, 但你所講的那番話卻是"強詞奪理".
9 ]. H2 [& C! U( t: w如果你不是"為反而反", 願意用理性、常理、良心來發言討論, 你說得對的, 我亦會支持......5 O# V/ _' x) R; ~

5 h  `, V" M+ c/ G我到"吹水區"都係RELAX一下, 亦因為唔想在酒吧食店和那些"自以為是"的中坑討論.....
5 w7 _7 O- w! ~' W- ^4 t到這裡, 我是來風花說月的, 不是來結怨的.......4 b" c+ z4 `+ e3 r
1 |5 v- O; ?: G* C" J; w& B% S
狗哥, 我知你骨子裡是講道理的人, 所以才向你說出這番話...., s) m% Q! h+ }* ?/ x1 u9 {
有些網友, 我啋佢都傻!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
# f5 y* [0 z. z" _
同你條撚樣好撚熟呀? 我屌你老母!!!! L; ~2 e9 \" o, T
打狗棒 發表於 2011-3-14 10:51 PM
' U7 t# `: B3 w4 F7 l% J6 A# @$ i; @% u% D( U1 L
" p: }1 D( z3 e# z. j
我都勸你唔使咁躁, 吹下版吹下水就算Q數, 費事言論過激, 惹來版主掃場就大家掃慶 7 U: [; u% c5 t& M/ D
世上有我同你呢D覺得示威是公民權的人, 亦有覺得食飯大過天,
" i' T! V: R/ I% l9 {2 U% w: k認為示威者阻到條街就要譴責, 但警察車隊封路阻交通恭迎領導人聖駕就合情合理的人
. m$ w1 B* \5 G. E同時亦有D人心底有強烈自卑感, 自己所屬民族的缺點被批評就紮紮跳, " }4 O. i& D! f$ H" F
想逃避現實為自己所屬民族找借口開脫
: y: V6 C- M3 o! ?$ o: W' V; F4 t( m- d. x; q6 d8 X/ e
無所謂啦, 一樣米養百養人<嘩! 呢句真係金句, ; B7 U6 g1 \3 E) x% E" L( f8 }; m
食飯, 好重要架, 有飯食就得架啦, 其他唔好多講
& @! l/ o+ x; u, `& ~) v# z話時話, 我提提我個朋友餵貓先, 隻貓有飯食有得瞓就滿足架喇/ p" l& z0 u* D% K( C# z: k+ x7 J8 e
/ T+ m1 ]5 V$ G. h; F1 i+ R
但正反意見雙方都有貢獻, 就係推高左呢條帖的人流囉

6 h8 d2 [, f3 ~. {9 ]: ^
& I) {- t% H) C- z* M% @! z; E, {) ~( w% ?3 W% }6 |

( y( F+ B; y' I, N  g我都勸你唔使咁躁, 吹下版吹下水就算Q數, 費事言論過激, 惹來版主掃場就大家掃慶
" ^' v) K4 l: I; ^6 T9 |) Y1 U世上有我同你呢D覺得示威是公民權的人, 亦有覺得食飯大過天, & D, l+ l. M! S3 F- H
認為示威者阻到條街就要譴責, 但警察車隊封路阻交通恭迎領導人聖駕 ...- X4 P. t& m& {! i
andyho 發表於 2011-3-15 10:01 AM
Andy哥, 我唔係躁, 而係如果唔還擊, 班契弟就會得寸進尺;
$ {. i3 f, ?! M' u4 \: [$ E0 r我從不首先挑起事端, 我只是發表個人意見, 但係有d人以為搞我就可以出位就錯撚晒!!!- x5 f& `0 m; `" u5 ]
佢地義和團拳民, 有「無限復活功能」, 所以肆無忌憚可以挑釁我, 還擊係我唯一選擇。
9 d& ]) K5 l& o9 d不過, 佢地幾個都有不同之處, hamsubboy君從來唔會用上粗口, 所以我亦唔會以粗口還之;' Y9 l* `$ `' H! g6 |4 A
而神探君盤踞政版多年, 我從來以同路人待之, 但唔知點解, 大約近這一年來無故向我攻擊, 我無奈反擊;
/ L/ l1 \. r% U( g0 [% j; |" h至於果條印非打亂種KY就最搞屎棍, 從來不就主題發話, 只有單打抽水, 呢d不孝子, 我就見一鑊屌一鑊。
本帖最後由 andyho 於 2011-3-15 11:07 AM 編輯 2 w0 I8 N* P: w  ~  j9 {# F' Z

/ L+ f$ L1 @, @
Andy哥, 我唔係躁, 而係如果唔還擊, 班契弟就會得寸進尺;6 {3 x6 L1 p2 [8 g4 p
我從不首先挑起事端, 我只是發表個人意見, 但係有d人以為搞我就可以出位就錯撚晒!!!( l  o" v% \& D8 d
佢地義和團拳民, 有「無限復活功能」, 所以肆無忌憚可以挑釁我, 還擊係 ...
* O( L5 K. y. j) o+ M, {+ K打狗棒 發表於 2011-3-15 10:39 AM
! a/ b) u) i4 E7 X9 m6 N
$ w1 I+ ^; h, T' |! W
既然係吹水版, 那我都離題吹下水吧6 q9 w& P) t9 ^/ x
儘管我跟神棍伽俐略及hamsubboy在許多議題上意見不同, ' h: n; r8 H3 Y$ Y
但我都認為呢兩位是君子, <君子的意思是, 一件事還一件事, 講另一個題目不帶私怨
  ?6 M  `$ I0 L但我份人愛串人, 串到神棍伽俐略及hamsubboy就唔好意思囉, 當然歡迎你地反串番我啦 * D( H, r0 I  t) r, X
對於hamsubboy對於示威者阻街的看法, 我是非常的不認同, 7 j& R' O! S9 K/ P
但佢講過曾返內地工作及跟內地人共事, 那我明白為何想法偏向保守, 必須尊重各人有各人想法
& A* c1 s8 C& g$ J
; \. e* X& d( f) c3 [但, 我跟狗哥你一樣, 最唔妥都係那位K仔, 對人不對事, 無剛剛提及兩位版友的風度, 而且屬於無膽匪類, * m5 C+ w6 T$ C5 |
見形勢好至敢來乘機踩一腳, 當無人助拳佢又唔敢單打獨鬥, 現今的學生哥真係有前途
狗哥你可能貴人事忙,記性唔多好,
, i( K+ \8 ^% l. y0 O. C開得最多post鬧人,單單打打,口口聲聲話人係義和團果個,正正係狗哥你呀
% x; u' v# N- p$ x1 X1 ]' V討論區,理應是其是,非其非,
% G5 O7 Q1 h! i/ p* h; ]( J就係更因為係同路人,就更應坦誠相告,而不應盲目附和,( u5 i- _! v1 ~! x( ~
hamsubboy兄、小弟和其他師兄,和閣下在討論區總算認識多年,
7 O1 l7 ~6 R" ^為什麼我們會和閣下唱反調?你還聽得進去的,就想一想罷
狗哥你可能貴人事忙,記性唔多好,
' U1 K, k7 }9 _+ I/ u. x% M  X開得最多post鬧人,單單打打,口口聲聲話人係義和團果個,正正係狗哥你呀
7 f8 {2 P* e! z& |( i& ~# Z0 J討論區,理應是其是,非其非,
2 t9 F6 t. s+ z" g就係更因為係同路人,就更應坦誠相告,而不應盲目附和,
4 O" `. B, o9 D4 d5 G1 ghamsubb ...
  Q3 ~3 K% T9 V( C" c' T9 ~7 R; U4 cinfjlam 發表於 2011-3-15 11:07 AM
2 \' v1 @( ~" Q+ d# ~5 U

3 h) g. o5 k2 k1 B所以話,  人係永遠睇唔到自己背脊,  狗哥點解淪落到如此地步,  正正就從來唔諗下自己有咩問題,  你同佢講多都嘥氣....   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 轉貼:日本得體抗災 中國網民讚歎

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。