<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » 吹水版2014to201907 » X你老母屯門反水貨客第二波
返回列表 回復 發帖
樣衰之過

http://vlog.xuite.net/play/dXBwcWtCLTIyMDExMzUzLmZsdg==

1309 x 993 PIXEL下載

我說不問立場,如此反水貨客方法過不過份?講不講理?是否無賴?羞不羞家?能不能當榜样敎细路?
我說不問立場,如此反水貨客方法過不過份?講不講理?是否無賴?羞不羞家?能不能當榜样敎细路?
bobo426 發表於 2015-3-9 11:35 PM
超慘BB牙

http://vlog.xuite.net/play/dXBwcWtCLTIyMDExMzUzLmZsdg==

1316 x 997 PIXEL下載

如果真係咁有理既話, 使咩要做朦面超人? 因流感好嚴重?
成日話大陸人無文化, 依家呢班垃圾廢青又好文明?

呢位godiswhatever其實同689一樣都係思歪,
自己想不到方法, 就不反對不合理什至犯法的手段去表達不滿,
香港新生代仲有咩前途??
人地衰, 我地就要比他們更衰?

BTW, IS都係朦面和欺負無辜既人來表達他們自己心目中的理想.
其實都係懦夫!!
bobo426 發表於 2015-3-9 11:35 PM
係你講

多餘啦!根本就有人唔順大陸人,借題發揮,香港遊客區夠日日多人到爆,又唔見班熱血青年去打鬼佬,架仔,韓國妺?如果以上各區不是大陸遊客,而是歐美旅客,班友還有没有問題?蝗虫?人地真金白銀比你賺架,而家美金歐羅先係錢?
的確,我有真金白銀比你賺,你有權唔賺,但依家係比錢的旅客和收錢的店無問題,其他圍觀者唔中意就唔比人做生意?是何道理?你攪人店鋪對反水貨有乜幫助?
好,店就在你楼下或街尾,而你唔夠山長水遠落香港的人搶?唔好賴自由行,香港人都唔少人搶貨,不過無人認咁!至於租金問題仲好笑,業主狂加租只因你賺錢,佢唔理你賺乜錢。就算你開小食店,麵店好生意業主一樣加租,那你無生意,業主會唔會唔加租,甚致减租?難!講真!士多比惠康百佳趕绝,茶餐廰小食店比老麥趕绝,大家都知!没有水货客,真的幫到它們?
小弟以前住上水,但已搬離。所以可以說是傍觀者。但我始終認為自由行為各地帶來人流,增加商機,能不能賺錢就各靠本事。滿街人也吸引不到客人,只能做街坊客?為求業主没借口加租,只望全街死城一樣?老實講我是看新聞看到發火,有人煽勤一早知,但想不到這麽多無知青年參加,口口聲聲替當地居民發聲,结果重無賴過黑社會,持著人多胆壯,不理是否水貨客又打又駡,商場無本地客咩?靜坐一角叫口号不成嗎?有胆對鏡頭饸人又冇胆唔幪面,不是光明正大的嗎?真怕有些父母看見兒子上電視也當眼花,羞家!最後一句,將心比心,歧視大陸遊客消費低?只掃平貨?只有有錢貴客就歡迎,平民旅客就打駡!這没問題嗎?有農藥只除害虫,益虫一點也不應响的嗎?

呢D先嫁
我正正常常答完你
你依家又將個話題轉成"如此反水貨客方法過不過份?講不講理?是否無賴?羞不羞家?能不能當榜样敎细路?"啦
下次話題又會轉成咩呢???
如果真係咁有理既話, 使咩要做朦面超人? 因流感好嚴重?
成日話大陸人無文化, 依家呢班垃圾廢青又好文明?

呢位godiswhatever其實同689一樣都係思歪,
自己想不到方法, 就不反對不合理什至犯法的手段去表達不滿,
香港 ...
homesweet 發表於 2015-3-9 11:46 PM
我無話有理呀
我一直都係話 明白點解會愈演愈烈 無話支持
的確我都覺得係打就打689
要針對就針對搞成咁個個人

唉 我都不知幾想個689政府真係有DD遠見 預見下問題
OR 問題發生左 唔好等到真係民怨沸騰先做小小野
我都好想和平示威 個政府就會聽民意 作出改善
再一次 我係話明白點解愈演愈烈 無話支持
一班唔用腦思考o既人,
信o左一d政治邪教組織,
被所謂o既皇上同國師催眠,
從而做一d損人損己,但就利他們o既事
以為自己好正義,其實做o左傻仔都唔知.....當然,如果佢o地知就唔係傻仔啦
一班唔用腦思考o既人,
信o左一d政治邪教組織,
被所謂o既皇上同國師催眠,
從而做一d損人損己,但就利他們o既事
以為自己好正義,其實做o左傻仔都唔知.....當然,如果佢o地知就唔係傻仔啦 ...
liverpool-tam 發表於 2015-3-10 03:20 AM
皇上、國師

742 x 1192 PIXEL下載

640 x 640 PIXEL下載

我住屯門禁耐,E+先有雞叫,5洗去元郎,旺角LOO
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » 吹水版2014to201907 » X你老母屯門反水貨客第二波

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。