<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 問大家一個問題~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by BOYDWAN at 2005-11-23 09:09 PM:
5 T8 L. _- y" H/ h
/ X1 b1 p! O' }. q釘喺佢本手冊上面咯,寫埋原因比佢家長知~7 j1 j2 u! g9 E1 v4 z
每日邊個乖就一粒星星貼紙,夠十個就一張coupon.........化算喎~
( b: q3 R% N. B
% I, C) T" ^7 u3 U- D6 b5 E' ~) v7 C) r贊成BOYDWAN兄貼星星ge做法!
5 ~3 c5 D3 o0 `# M我N年前都湊過下一班小朋友!+ I5 T  e5 S7 }2 U
呢個方法絕對係work o既,
: @) D& {( p! G) B4 M: G但係做法有d唔同,
- @+ c9 N) Z! |; Z張圖表一定貼係個壁報板俾其他小朋友睇到. j+ q3 S9 u2 J2 |, _5 J& {. e% {
唔需要寫明原因!亦千祈唔好吝惜D星星貼紙!
- L. o4 d) k9 v3 ^, D以我當時GE做法!表現好就會貼佢一粒橙星星!
6 @  W* `4 N2 V& k1 ?, J  a貼滿十粒橙星星就變一粒銀星星!三粒銀最就變金星星!
8 G7 I$ P1 E5 ~( J如果有小朋友拿到金星貼紙!
9 N9 z3 x) P$ U9 z/ ^你可以係咁依買d小禮物送俾佢!- I7 I( Z, r" C4 ?
遇著頑皮小童表現好ge時候!
' G" t. s: L7 I' f* L& [9 Q一定要大大力讚佢4 M3 T% s! Z3 M# ^3 n* c
不過一定要做得好公平!獎罰一定要分明!0 P( X. c" j$ _, x7 u
因為呢個世界難免有d小朋友係特別可愛特別逗得你開心!8 B! s' y2 N0 H* {- x7 O
但係有d就越叫佢唔好佢就越要做!討厭至極
) F% ]6 y1 K/ ]) x3 B  v; T/ p  r不過都係小朋友黎!所有小朋友都想人係讚ge
2 A9 H  L2 a4 K6 [! _! K有d耐性就得
Originally posted by wind69 at 2005-11-23 10:49 PM:
6 n4 E& [& G, c. U0 \7 |8 H* n" W, |- _. v7 L3 z

9 _. a" I" T' X- z# W贊成BOYDWAN兄貼星星ge做法!# B6 N. G9 d5 _4 i7 x0 w4 R1 v
我...
# s5 K& A! `$ a我冇咁大能力~, ~0 y% }" |6 F* f6 v
因為我只係一個多如智能的導師,唔係幼稚園老師(我男來的)
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-11-23 10:51 PM:" x8 ?7 Z$ G  c2 P
. O  D" S, L, o. Y" r) F& C# H) R
我冇咁大能力~1 W2 I" n* D# O) H1 u- q
因為我只係一個多如智能的導師,唔係幼稚園老師(我男來的)
5 e( M1 K  [& \! H( s3 |: d0 M7 @5 V8 ?9 S& T
唔駛好大能力卦
: |8 U# m' S: t- ]總知你係一個導師,帶ge係小朋友,就可以用呢個方法...
Originally posted by wind69 at 2005-11-23 11:00 PM:
. _: w# z* [# L, }: L8 u/ U& n5 e, P, a+ T

! T( \: m. q( c唔駛好大能力卦
* L, Y! p+ |6 A/ V( g總知你係一個導師,帶ge係小朋友,就可以用呢個方法...
9 U9 x3 M; ]3 t6 a  r
都諗下,改良下~( ]+ W5 R! e) g4 o' R# \3 w
煩請看#24
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 問大家一個問題~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。