<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"
返回列表 回復 發帖
TriTri,belibala,春春
Originally posted by RainRainピ at 2007-3-6 03:37 PM:

Originally posted by RainRainピ at 2007-3-6 03:37 PM:
good to see u being "relaxed"
2007/03/06 星期二 晴

最近都在想這個問題
不知大家對出國讀書有甚麼睇法和感覺
我現在只知道
我將會得到我想得到ge野(知識,證書,金錢...)
但我卻失望我應該得到ge野(友情,相處時間,正常心理...)

到底人應該追求想得到的東西,還是追求應該得到的東西呢?
我而家最怕的,就是不論追求甚麼,在追求過程中,可能會迷失了自我,將原來所追求ge野變左質
最後一無所有...>.<"
Originally posted by sakura310 at 2007-3-6 09:15 PM:

最近都在想...
你得到前三者自然得到後三者!
有$$出國讀書你仲想點?
唔好要求咁多!
我想出去讀都無呀!
好好了解下!自己其實有幾幸福!
超越自己,攻其不備
Originally posted by sakura310 at 2007-3-6 09:15 PM:
最近都在想這個問題
不知大家對出國讀書有甚麼睇法和感覺
我現在只知道
我將會得到我想得到ge野(知識,證書,金錢...)
但我卻失望我應該得到ge野(友情,相處時間,正常心理...)

到底人應該追求想得到的東西,還是追求應該得到的東西呢?
我而家最怕的,就是不論追求甚麼,在追求過程中,可能會迷失了自我,將原來所追求ge野變左質 最後一無所有...>.<"
#1 出國讀書 <- 去邊度先?
#2 我將會得到我想得到ge野(知識,證書,金錢...) <--- 正路播
#3 但我卻失望我應該得到ge野(友情,相處時間,正常心理...) <– 當你有#2,
      你會換來更多 #2, + 你失去個d #3

#4  想得到的東西 & 應該得到的東西 <--- 你愈富有,你愈多想得到的,都可以變成應該得到的東西

[ Last edited by Triangel on 2007-3-7 at 03:00 PM ]
7    6      5    4     3    2    1
原來吐苦水=要求多
ok~
Originally posted by sakura310 at 2007-3-7 06:26 PM:
原來吐苦水=要求多
ok~
兄弟!唔係唔俾你吐苦水。
如果我真係話你“要求多”,我無必要回你post(貪得閒咩)。
我都想話你知,世事都唔可能全合你心意。
當你得到一D野果陣,你自然會失去另一D野。
不過隨住你年紀大,成熟左。對所失去既野,自然唔會太重視。

你覺得你失去友情咩?
你o係澳門既朋友相對都失去你呢份友情。你心酸時,佢地都心酸。
我都有好多兄弟去左外國,佢地心酸,我無咩?
只要友情係真切既,相處時間又有咩重要呢?
至於【正常心理】,我真係唔覺你有幾唔正常啦。
超越自己,攻其不備
Originally posted by 能神所不能 at 2007-3-8 01:57 PM:

兄弟!唔係唔俾你吐苦水。
如果我...
豉  油  神   露[size=-2]於兩   點
Originally posted by d228216 at 2007-3-8 02:04 PM:

豉  油  神   露[size=-2]於兩   點
好無聊既D大佬。
喂,有無股市tips益下細佬先
等我搵下外快都好呀。

如果係秘密可以靜靜雞send個mail話我知嫁喎!
超越自己,攻其不備
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。