<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇02 (保存愛藏版)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-18 11:54:

... 你咁唸唔係錯 ... 男都唔一定要同女一起 ...
但更令我覺得傳統某程上要堅守 , 唔係人類好快滅亡 ...
(也是我覺得伊朗的一些保守是合理的原因)
我只係質疑獨立思考存唔存在.

堅守唔堅守係另一個問題.

滅亡與否係生存能力問題,
唔通人會好似熊貓連攪嘢都懶咩?

[ Last edited by guswan on 2007-3-18 at 12:03 PM ]
Originally posted by guswan at 2007-3-18 12:01 PM:

我只係質疑獨立思考存唔存在.

堅守唔堅守係另一個問題.
我覺得如果將"獨立思考"唸到完全唔受外界影響
咁"獨立思考"就一定 , 唔存在~~
其實唸真d , 如果無外界影響 , 你連"思考"都唔識拉~~
Originally posted by 小小康 at 2007-3-18 11:59:

如果中晒,10蚊注派$800~900左右啦(20倍回報,如果中晒)
因為隻"工兵"要博,信心5-6成咋
我10年冇賭啦~是但啦
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-18 12:04:

我覺得如果將"獨立思考"...
所以我相信決定論.
我係決定論支持者
Originally posted by guswan at 2007-3-18 12:01 PM:
唔通人會好似熊貓連攪嘢都懶咩?
有咩出奇 , 越先進國家d人就 ...
君不見日本人平均一年得45次 , 三成夫妻無xx
西方更 :
丹麥提出獸交公投 , 北歐普遍不當亂倫犯法 , 俄國人接受劈腿
(其實本人有d懷疑 , 因為越來越見到d新聞可信度 ...
或者特殊面說成普遍性 ... d調查多好又明顯誇大性[可惜某人唔知])
Originally posted by guswan at 2007-3-18 12:07 PM:

所以我相信決定論.
我係決定論支持者
簡單講解下咩叫 決定論 丫~~
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-18 12:12:
有咩出奇 , 越先進國家d人就 ...
君不見日本人平均一年得45次 , 三成夫妻無xx
西方更 :
丹麥提出獸交公投 , 北歐普遍不當亂倫犯法 , 俄國人接受劈腿
(其實本人有d懷疑 , 因為越來越見到d新聞可信度 ...  
或者特殊面說成普遍性 ... d調查多好又明顯誇大性[可惜某人唔知])
佢呢個犯上"訴諸權威謬誤"

其實少d人咪仲好,人口爆炸一樣降低人類生存能力.
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-18 12:13:

簡單講解下咩叫 決定論 丫~~
講解?你想考我?

我唔相信自由意志存在,
包括我依家同你咁講嘢,係咪真係"我"自己選擇.
今日我地傾完計,大家嘅思想已經有左改變,係咪已經影響左我地下一個想法同選擇呢?

[ Last edited by guswan on 2007-3-18 at 12:22 PM ]
Originally posted by guswan at 2007-3-18 12:16 PM:

佢呢個犯上"訴諸權威謬誤"

其實少d人咪仲好,人口爆炸一樣降低人類生存能力.
[center]繼續傾,唔洗理我[/center]
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by Triangel at 2007-3-18 12:19 PM:

[center]繼續傾,唔洗理我[/center]
真‧頑俱樂部
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇02 (保存愛藏版)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。