<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 政版精英私片區
返回列表 回復 發帖
Originally posted by VictorTan at 2006-4-7 02:49 PM:

我點解要咒你﹗我只係投票玩玩﹐又無寫字﹗
咁我誤解你,sorry先!
但你地成日話日本e+迫害中國
咁點迫害?說來說去也說不通的~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by 甘國武 at 2005-09-30 03:01 PM:

咁我誤解你,sorry先!
但你地成日話日本e+迫害中國
咁點迫害?說來說去也說不通的~
呢D係戰爭時期既事﹐新加坡都死左好多人﹐
我年年都陪我朋友去戰爭紀念碑度拜佢父親﹐
因為戰爭時﹐佢阿爸比日本仔捉左去﹐佢只得一歲﹐連阿爸個樣都唔知﹐
結果在戰爭中死左既人就全部葬係個紀念碑度。
其實佢都唔知佢阿爸係唔係葬係度﹐因為只有呢度葬死人多﹐
所以就係果度祭拜﹐好可憐架﹗所以日本雖然先進﹐勁野多﹐
但係唔洗咁支持法。
YOU'LL NEVER WALK ALONE
Originally posted by 甘國武 at 2006-4-7 14:44:

如果,只記以前自己如何迫害,才是愛國
如果,客觀地說出自己看到的實際情況,就是漢奸

請你也咀咒我吧~
廢話, 我們道出有侵略前科的日本鬼子參拜靖國神社, 修改教科書, 違憲出兵海外.......等等就不是客觀地說出自己看到的實際情況? 那甚麼才叫客觀? 我可沒親眼看到"南京大屠殺", 是不是不夠客觀?

你此類人親日便親日吧, 排中便排中吧, 老子愛怎麼幹便怎麼幹, 為什麼硬要替自己找藉口? 還有臉面就甚麼"客觀地說出自己看到的實際情況"? 羞也不羞?
Originally posted by VictorTan at 2006-4-7 15:11:

呢D係戰爭時期既事﹐新加坡都死左好...
沒受過日本鬼子的殘暴, 當然可以口輕輕, 正所謂"事不關己, 己不勞心", 如果他有家人給日本鬼殺了或給抓去當慰安婦, 看看他還能不能甚麼"客觀地說出自己看到的實際情況"?
Originally posted by 打狗棒 at 2006-4-7 03:28 PM:

廢話, 我們道出有侵略前科的日本鬼...
參拜靖國神社、修改教科書是不對
我在中日問題的發言重點,從不是這些.......
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by 甘國武 at 2006-4-7 15:34:

參拜靖國神社、修改教科書是不對
我在中日問題的發言重點,從不是這些.......
那重點是甚麼? 在討論中日關係時, 你與你契哥最叻抬出中共出來比爛, 說甚麼中共沒資格質詢日本鬼, 是也不是?
Originally posted by 打狗棒 at 2006-4-7 03:37 PM:

那重點是甚麼? 在討論中日關係時, 你與你契哥最叻抬出中共出來比爛, 說甚麼中共沒資格質詢日本鬼, 是也不是?
重點是甚麼?你可以去政區翻查我的留言
至於andy的"比爛",我方便說,等他自己回吧~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by 甘國武 at 2006-4-7 15:46:

重點是甚麼?你可以去政區翻查我的留言
至於andy的"比爛",我方便說,等他自己回吧~
冇你咁得閒...........
Originally posted by VictorTan at 2006-4-7 01:38 PM:

版主﹐我係呢個壇咁耐﹐好少同人地吵﹐除非佢污辱我國家﹐
因為呢位andyho生﹐一味出賣國家尊嚴﹐媚日﹐我亦唔想寫野黎話佢﹐
雖然我對佢絕對不滿﹐我亦尊重佢的自由﹐依家有得投票﹐
已經只係一種好輕微的抗議﹐希望佢要記得日本人的殘暴﹐
唔係要佢報仇﹐只希望他不要忘記國恥﹐做一個堂堂正正既人。
陶傑不斷貶中國人,自稱親英媚日,不斷在「光明頂」講日本人有幾好,
不斷數中國人有幾衰,26fun有個陶傑FANS CLUB,點解你又投票要求即時取消呢?
因為他是陶傑,你不敢批評,只敢批評我?
我幾乎晚晚聽「光明頂」,媚外的陶傑講過:
「懂英文以外的語文,如法文、西班牙文等才算中產,日文也算。」
令我都榮升中產,你為什麼不去開票選聲討陶傑呢?

你是個痛恨日本人的愛國中國人,想問你屋企有無一件日本電器?
電視用康佳,DVD機係步步高?
現時國產電器乜都有,不要告訴我你還用日本電器。
去年反日示威中有人痛罵有線記者:「你還用日本貨!你是中國人嗎?」
有無去媚日食過一次壽司,或者味千拉面,如果有?你有沒有扣喉嘔出來呢?

每年反日團體去多次日本領事館示威,又有無你份呢?去過幾多次呢?
保釣你又捐過幾多錢呢?
請你不要答我未出過一分力,否則咪得把口?

其實不想在這邊討論政治題目,
不過見有人o甘熱血,想睇睇現時的所謂愛國香港人肯為反日付出多少。
逆ナンパ男
Originally posted by 打狗棒 at 2006-4-7 03:37 PM:

今日想到個新問題,如果徐步高家人日後去拜祭,
香港人是不是要集體反對呢?

如果參拜靖國神社是歌頌戰犯,
拜祭徐步高就即是歌頌殺警狂人wor。係唔係呢?

[ Last edited by andyho on 2006-4-7 at 06:14 PM ]
逆ナンパ男
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 政版精英私片區

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。