<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇02 (保存愛藏版)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 2007-3-18 01:04 PM:

女權主義同女性主義唔同﹐亦有...
仲有 , 我地e+電視見到既中國好掂
係因為佢無影鄉村 , 令對中國認識面好少
( ... 仲成日話要認識祖國 , 但又阻止祖國弱勢面~~)
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-18 01:18 PM:
女性主義當然多流派 如 , 婦女組織 & 女性解放運動
佢地成日互屌 ...

[ Last edited by 我愛章小慧 on 2007-3-18 at 01:19 PM ]
點止? 仲有後殖民﹑自由意志﹑法國﹑性解放﹑乜乜乜乜女性主義……

每個流派都有唔同主張﹐但係以我作為例子﹐我並未意識到我身為女性會因為呢個父權社會帶來任何不平與禍害﹐以及被剝削 ge 權利
Originally posted by guswan at 2007-3-18 01:19 PM:

唔知
象形文字"凸"都唔似羊巨.............
應該泛指所有物體...

估咋
你係playbr2既大哥!
而playbr2係我大哥!

咁你-->platbr2-->我

我叫咩至o岩呀?大阿哥?
超越自己,攻其不備
Originally posted by trista_cheong at 2007-3-18 01:24 PM:

點止? 仲有後殖民﹑自由意志...
你睇下 張寶華 拉 , 佢話女人乳癌係男人害架 :
西方審美觀傳入>男人鍾意大波>女人食高脂肪食品 , 以求胸發育>
東方人身體不能適>乳癌 ...
佢仲提出 aa制婚姻 ...
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-18 13:24:

( ... 仲成日話要認識祖國 , 但又阻止祖國弱勢面~~)
我可以做證,我實實在在係大陸住左5年.
2001~2006
Originally posted by guswan at 2007-3-18 01:30 PM:

我可以做證,我實實在在係大陸住左5年.
2001~2006
證明我說的對???

http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... age=244&fpage=1
條死仆街 !!!
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-18 01:24 PM:

如果係伊朗及其他伊教國家ge 婦女要伸訴﹐我覺得合情合理;

但係如果係好似香港d 咁ge 發達城市﹐其實女仔有咩要伸訴?依家呢個形勢我認為甚至賦予女性傳統同現代上ge 雙重權利

況且呢種伸訴係咪必要ga 呢? 如果呢種只係一種相對西方資本國家ge 價值取向?
女性唔準露頭髮唔準著短袖衫﹐係一種傳統﹐對於我地黎講﹐似乎真係剝削o左佢地ge 權利;

但係呢個係宗教同傳統形成ge一種現象﹐對於佢地黎講﹐佢地最需要ge又是否自由解放?
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-18 01:29 PM:

你睇下 張寶華 拉 , 佢話女人乳癌係...
我覺得…… 過份激進

而且女性食高脂肪食品係以求胸大咩? 胸大唔大唔係天生ga 咩??
你話隆o左個胸仔搞到有事發生咪仲合理……

其實我覺得每一個女性主義ge 流派﹐都同自身ge 體驗有莫大關係………

一個嫁到好老公受老公錫又靚女ge女人幾時會主張呢D 野?

aa制婚姻………  點aa呀??? 奶粉錢張單一人一半呀?

[ Last edited by trista_cheong on 2007-3-18 at 01:39 PM ]
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-18 01:32 PM:

證明我說的對???

http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... age=244&fpage=1
條死仆街 !!!
佢...........我諗佢無心嫁!甘生!唔好咁
超越自己,攻其不備
Originally posted by 能神所不能 at 2007-3-18 13:25:

你係playbr2既大哥!
而playbr2係我大哥!

咁你-->platbr2-->我

我叫咩至o岩呀?大阿哥?
嘩,收唔起
pplayplay真係教到你嘢.
我咩都唔識,冇嘢教俾你....
我又唔係真係playplay大哥,佢講下笑姐.
叫我弟弟仲好.
不如我叫你大哥,玩循環.
我-->platbr2-->你-->我-->platbr2-->你-->我-->platbr2-->你-->我-->platbr2-->你-->我-->platbr2-->你-->..........................................

[ Last edited by guswan on 2007-3-18 at 02:28 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇02 (保存愛藏版)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。