<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-2-27 10:39 PM:

都係等人餵波
佢同一般射手既分別係佢接應後有更多的做法。.不是單單的攻門。但當他要墮後,他便不再是原本的亨利。
我愛長澤
Originally posted by tkk2p at 2006-2-27 09:37 PM:
馬體會話想係皇馬攞7連勝...~!!
好難呀~
摺吧啦
Originally posted by tkk2p at 2006-2-27 09:50 PM:
其實大哨係卡路既4-1-4-1戰術下,係前...
我唔明一樣野,點解唔搵返野獸同魯爾踢雙中鋒?用碧咸既長傳搞掂對手呢,試下唔好用大哨啦
出大哨既時候就打一個正前鋒,連輔鋒都冇,點搞呀.........= ="
摺吧啦
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-2-27 10:08 PM:

碧咸都唔錯,而家個個都知恥,都好博
可惜今場佢一早就被換下場了,都唔知係累定係傷=3="
條施仙奴下下就上左去唔返去防守,碧咸打右閘佢打右中場,痴線
摺吧啦
Originally posted by Kian76 at 2006-2-27 09:47 PM:

皇馬有練波架咩????真係唔講都唔覺,只知每個球星加入皇馬後狀態都會不斷下跌,咁多年以外只係見過卡路士和沙加度冇跌過。
皇馬班球星狀態係唔穩,呢個係一大問題,前幾場施丹都好fit,羅賓奴果d都係,但係呢兩場全部狀態跌晒.............
防守中場唔掂+球星狀態唔穩係最大既問題
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-2-28 01:31 AM:

皇馬班球星狀態係唔穩,呢個係一大問...
狀態唔穩原因始終都與操練方式和規律性有重大關係,再加上年齡問題和私生活。皇馬始終太多問題,球員出show多過踢波......以上問題朗拿度全部犯晒,所以你咪見我成日插佢囉。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-2-28 02:17 AM:

狀態唔穩原因始終都與操練方式和...
卡路既操練方式多與體能有關,其實前幾場連勝睇到成班人既狀態係當fit

我地睇到係對馬略卡呢場,羅賓奴係唔見影既,上場歐聯對阿仙奴又係,問題應該係出於左中場同左輔鋒既關係,而卡路士上前助攻大為減少,令到左邊冇晒威脅

右邊既問題,碧咸打得太後,施仙奴打得太前,施仙奴打得太前之餘仲要係做唔到野先死,唔明點解卡路唔叫佢返番去後面
防中既問題,加維臣做唔到穩健既防守,做唔到轉守為攻,淨係識踢低對手攞牌

進攻中場,施丹比唔到好毒既直線大哨去爆,亦都可以話係冇機會比到,
巴迪斯達,打中鋒好過打中場,佢打中場會令到球隊既防守力好d,但係佢要重拾狀態就一定要打返中鋒,用入波黎重拾狀態,到時佢一定有用過大哨

中堅,巴禾+拉莫斯整體問題唔大,但係輸左球12碼可以話係拉莫斯經驗不足,夾硬拉低對手,球証罰硬啦,巴禾整體上冇咩大犯錯,但輸就輸在冇啦啦落大雨將成隊皇馬打到戰意低既皇馬
更加冇晒戰意

門將卡斯拿斯,下半場失左球12碼之後加上大雨令到佢表現有d唔穩定,連卡斯拿斯都搞到咁,可見隊波戰意唔高

後備入黎既沙加度入黎唔知做乜,傳中唔得,速度唔得,射門唔得,入黎渡假???
摺吧啦
佩雷斯辭左職= ="
摺吧啦
佩雷斯承認皇馬"星河戰隊"政策失誤,慨嘆部分明星缺乏責任感

路透馬德里電---周一辭去皇家馬德里(相關新聞 - 網站)主席職務的佩雷斯(皮里斯)承認,他的「星河戰隊」引援政策有缺失。

「我們的陣容是由偉大的選手組成的,」佩雷斯宣布辭職後在記者會上說道。他掌管這支西甲豪門已有將近六年。

「不過有些選手顯然沒有全心投入,我希望通過我的辭職讓他們明白,皇家馬德里的成績才是最重要的。」

「我並不後悔讓全世界最出色的球員來加盟,不過也許我沒能讓他們明白自身責任的重要性,也許我沒有正確地教導他們。可能我的辭職是解決問題的必要手段。」

在擔任皇馬主席期間,佩雷斯把全球最昂貴、最大牌的明星引入俱樂部(球會),花費的轉會費超過了4億歐元(4.738億美元)。

他為引進費戈(費高)和齊達內(施丹(相關新聞 - 網站))付出了創世界紀錄的高額轉會費,然後又買下了羅納爾多(朗拿度)和貝克漢姆(碧咸(相關新聞 - 網站))。

**星河戰隊失靈**

不過,雖然皇馬在佩雷斯在任的前三個賽季有兩次拿到西甲冠軍,一次奪得歐洲冠軍聯賽(歐洲聯賽冠軍杯),但在主帥博斯克(迪保斯基)被解雇、貝克漢姆加盟之後,皇馬始終與冠軍無緣。

為了加強陣容,皇馬上賽季結束後斥資9,000萬歐元買來了巴西前鋒巴蒂斯塔(巴迪斯達)和羅比尼奧(羅賓奴),烏拉圭國腳巴勃羅賈西亞(Pablo Garcia)和迪奧戈(迪奧高),還有西班牙後衛塞爾吉奧拉莫斯(沙治奧拉莫斯)。

不過他們現在還是面臨著連續三個賽季兩手空空的前景,這將是皇馬近52年來最糟糕的成績。
摺吧啦
西甲-佩雷斯辭去皇馬主席,費爾南多馬丁接任

路透馬德里電---佩雷斯(皮里斯)周一辭去皇家馬德里(相關新聞 - 網站)主席職務。皇馬周日剛以1-2負於弱旅馬洛卡(馬略卡),正面臨連續第三個賽季沒有主要獎杯入帳的尷尬前景。

「我決定今天召開緊急董事會,因為我相信這家俱樂部(球會)需要改變方向,也因為我已決定辭去皇馬主席職務,」佩雷斯說。

「有些事不對勁,每個人都能從昨天對馬洛卡的比賽中看出這一點。我正是在這個時候下定決心辭職。」

「我希望這一決定能幫助我們改變方向,相信我們本賽季仍有機會在歐冠杯中有所斬獲。至少,我希望它能使我們為下賽季訂出正確規劃。」

這位58歲的建築大亨2000年被皇馬會員選舉為主席,2004年7月又以壓倒性優勢贏得連任。他最為人們銘記的政績便是斥巨資引進一大批世界級球星,如費戈(費高)、齊達內(施丹(相關新聞 - 網站))、羅納爾多(朗拿度)和貝克漢姆(碧咸(相關新聞 - 網站)),即所謂的「星河戰隊」政策。

皇馬2002年奪得冠軍聯賽(歐洲聯賽冠軍杯)錦標,2001和2003年在西甲聯賽稱雄,但從那以後便再未獲得任何主要賽事冠軍。

佩雷斯稱,董事會一致選定由費爾南多馬丁(Fernando Martin)擔任俱樂部新主席。
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。