<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 祖雲達斯, 費倫天拿, 拉素降落乙組
返回列表 回復 發帖
Originally posted by supportMU at 2006-7-15 08:45 PM:

唔落丙組都偷笑啦
大佬, ...
意甲賽會要做ge事唔係將做錯事ge球會搞到永不超生
而係整頓意甲ge風氣,令意甲重新成為4大聯賽之首
如果只係將祖雲達斯整到永不超生,對意甲害多於利

加上祖記會長都話,祖記係最有決心革新ge球會
相反你睇下AC等其他球會,根本仲係暮氣沉沉
咁將有朝氣ge球會打落丙組有咩意義??

懲罰犯事者唔係已經足夠??
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by MaxFigo at 2006-7-15 09:49 PM:

意甲賽會要做ge事唔係將做...
你唔好誤會~ 我唔係只針對祖記, 係所有有份都要永不超生
要整頓意甲ge風氣, 最好就係殺哂佢地~ 唔好話我知咁樣會降低意甲吸引力, 要知道, 唔係因為意甲d球隊唔勁, 唔夠多球星所以唔多人睇, 係因為係人都知意甲太多假波, 攪到支持意甲d人心都灰哂, 連佢地最引以為榮架哥連拿都係黑哨中人, 搵鬼睇咩 最好就殺哂佢, 正所謂一雞死一雞鳴~ 如果意甲可以真真正正"整頓好意甲ge風氣" 仲會怕無人睇咩, 到時就有到時架強隊架啦.
又正因為一雞死一雞鳴, 想當年ac同拉素咪一樣話唔會再犯(邊個求情唔係咁講...), 咁結果呢????? 咪多年後又捲土重來
你睇下, 連判罸都咁唔公平, 根本連意大利足總都係咁....
總括黎講, 想意甲冇假波??
兩個字, o徙氣
Originally posted by supportMU at 2006-7-15 11:20 PM:

你唔好誤會~ 我唔係只針對祖記, 係...
既然係咁,如果個社會有人犯錯,咁係咪應該殺左佢?
一雞死一雞鳴,殺完罪犯之後,一樣有其他人宣揚正義
e種思想係岩??
點解果個人肯改過,仍然要佢永不超生??

況且意甲賽會今次將最有決心改過ge祖記永不超生
而將依舊死性不改ge AC放生,又係正確決定??
祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by MaxFigo at 2006-7-15 11:28 PM:

既然係咁,如果個社會有人犯錯...
竟然用人黎比......=    ="
我殺架意思係永遠唔俾佢上甲組姐~ 又唔係要佢解散....
再者, 如果一個球証, 俾人發現受人操控, 就要終生停賽.....咁一間操控球証架球會罰果小小野就可以沒事(仲有人話太重要上訴).....
唉....根本意甲就好有問題, 全部都因為錢所以左右哂所有判決(ac咁都唔洗降...).....
算把啦~ 就算果4隊冇事or降哂~ 世人都唔會覺得佢地真心改革(除左意大利人同意甲die hard fan屎), 因為太多前科, 太多失望, 一次係咁, 兩次又係咁, 話唔會再黎, 結果, 一次比一次ungly..... 佢地打假波好似食菜咁食, e家就因為意大利d球會球員常犯, 所以好似冇咩特別咁....但在其他球壇打假波係罪大惡極, 所以好少呢d野發生(我唔敢話冇).
我想講架係, 大家都睇輕左"操控球証"呢樣野....
個真正問題係意大利足總, 球壇, 太唔獨立, 錢就=一切(可能因為有黑手黨)....
當一個世人以為最好, 最公正架哥連拿都受賄, 祖記,ac, 呢d大球會會收買球証, 保方都會極度沉迷賭波架時候.....仲有人會對意甲有信心嗎??
e家唔係話出口術同頂人心口, 係操控球証呀, 絕對唔會, 唔應該係足球架一部份黎.
請不要看輕 "操控球証", 因為呢4隻字, 就可以完完全全推番現代足球, 因為如果全世界都久唔久就打假波, 收買下球証呀咁...咁到時架足球會點??

p.s 我唔係話e家足總要罰佢地永不超生(我係話如果比著我判), 只係覺得太輕啦
好耐冇打咁多字
Originally posted by supportMU at 2006-7-16 01:00 AM:

竟然用人黎比......=    ="
...
其實我一路就係想講....唔重罰AC米蘭...
代表意甲賽會根本就唔係有心去改革個聯賽
重罰其他果3隊只為祭旗封住人地把口...
根本係個唔公平ge裁決

如果意甲賽會仲係咁受錢影響,咁重唔重罰祖記根本無分別
對意大利足球都唔會有幫助
祖記ge犧牲都變得無價值,只淪為賄賂風氣下ge犧牲品

多謝你咁比面打咁多個字
祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by MaxFigo at 2006-7-16 01:16 AM:

其實我一路就係想講....唔重罰A...
AC唔使降班係因為証據不足,就好似祖記既禁藥事件都係因為証據不足告唔入。
我愛長澤
Originally posted by MaxFigo at 2006-7-16 01:16 AM:

即管睇下事情發展落去會點啦 早幾年我都鐘意睇意甲, 但e家....唉....

唔洗客氣, 大家咁話
Originally posted by Kian76 at 2006-7-16 01:21 AM:

AC唔使降班係因為証據不足,就好似祖記既禁藥事件都係因為証據不足告唔入。
其實有就肯定有架啦~係咁e罰下 罰得就姐係有份啦~ 不過因為ac會左右到傳播費....
意足總

今次事件乜唔係話祖記既莫吉操控球證咩??
點解會變左話要重罰AC米蘭...??
其實費倫好唔抵,由丙組上返黎又要落去
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 祖雲達斯, 費倫天拿, 拉素降落乙組

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。